Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Filmy o umírání moc nemusim, protože jsou to většinou jenom emocionální ždímačky, z kterejch je mi pak těžko u srdce. Tohle je naštěstí pojaté víc jako komedie, než drama z nemocničního prostředí. Depp tu předvádí totálního salámistu, kterej trousí jednu sarkastickou hlášku za druhou, na plátně je permanentně zlitej, zhulenej, sjetej nebo nejlépe všechno dohromady. Bylo vidět, že roli si užíval, protože hrál vlastně sám sebe za mlada, takže aniž by se musel kdovíjak snažit, předvedl excelentní výkon. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Veronica: „Čo sa nám stalo, Richard?“ Richard: „Čo sa nám stalo? Život.“ Johny Depp, ako mu to pristane, miestami sa zdalo, že úloha je napísaná priamo pre neho. Možno to bol môj pocit, a teda len môj problém, že som takýto príbeh už predtým videla. Niektoré momenty boli dojímavé, naopak netradičné formy Richardových vyučovacích metód vyčarili úsmev. Dobrý film. ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tenhle film je pro mě dost těžké. Je to dobrý film - plný černého humoru, smutku i radosti, hudba je nádherná, moc se mi líbí i ten obraz (takový vintage) a hlavně jsem nesmírně ráda, že můj oblíbenec Johnny konečně vzal nějakou lepší roli a opět ukázal, že je skvělý charakterní herec. Bohužel ke konci film začal padat do hrozného patosu a tvůrci mě nedokázali už ničím překvapit (v průběhu se jim to povedlo, nebudu spoilovat, ale jedna scéna mě dostala a opravdu jsem ji nečekala:) a i tu závěrečnou scénu jsem přesně odhadla. Celou dobu jsem chtěla hodnotit výš, ale těch několik srdcebolných proslovů mě přimělo jít s hodnocením dolů. Ovšem ještě jednou připomínám, že film je to opravdu dobrý a zaslouží si shlédnutí. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto svéráznému profesorovi a tomuto smutněkrásnému filmu (díky @Radek99 za pěkné slovíčko) si opět člověk (aspoň na chvíli) připomene, že by si měl života více užívat a pokoušet se ho žít naplno a na nic nečekat... 🙂 Také se mi hodně líbila dějová linka o velmi silném přátelství... Ve výsledku na mě sice film působil celkem nerealisticky a na závěr dost prvoplánově ždímal emoce, ale užil jsem si ho, účel splnil a byl aspoň opět trošku jiný než ostatní filmy na podobné téma. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem natrefila náhodou a nečekaně a i když není úplně o pohodě, tak je natočený pohodovým způsobem. Johny Depp mě nikdy nepřekvapuje, on prostě hrát umí,ale tady mi fakt sedl jako p.del na hrnec. Jen té Zoey Deutch jsem pořád nepřišla na chuť. Smutno hořká komedie s příjemnými vedlejšími postavami, které mají své trble a jsou každá tak odlišná, že to nemůže být nuda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama