Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televize Prima uvádí exkluzivní dokument, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén a veřejnost bezesporu zajímá, jaký opravdu je. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví se k nim čelem? To jsou otázky, na které minisérie bude hledat odpovědi.
Všechny dokumenty jsou doplněny záběry jak z filmu Kajínek, tak i dalšími bonusy, a dokonce nikdy nepoužitými záběry. Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které přesně odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto efektně natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu – a dohromady vytvoří plastický obraz světa Jiřího Kajínka. V dokumentech je také hojně využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, nikdy neodvysílaná videa. Vše je založeno na exkluzivitě veškerého materiálu použitého v těchto dokumentech, které jsou koncipovány jako zpověď, kdy se postupně bude Jiří Kajínek stavět do role průvodce. Půjde o jeho subjektivní pohled na vše, co se dělo a co právě probíhá. (TV Prima)

(více)

Recenze (139)

feryk odpad!

všechny recenze uživatele

Už jen z principu dělat modlu a točit seriály z kriminálníkem mi přijde úchylné. Jaký vzor a názory to přinese už tak zfetované a nudící se mládeži? Kdyby to byl dokument novinářů... ale aby zlodějíček bral prachy za to, jak se holedbá zlodějnou... morální úpadek národa a novinářů ještě nedosáhl dna. Odpad je jediná možná volba, více dávají asi jen jednodušší lidé volící Zemana, Babiše a Komunisty. ()

vikino1 odpad!

všechny recenze uživatele

Něco je s českým státem špatně. Na hradě sedí narcistická násoska, předseda vlády je zloděj stíhaný policí, pak tu máme šikmookýho rasystu a z televize na nás čumí naše nová celebrita, která se nás snaží přesvědčit, že sice nevraždil, ale jenom kradl a tak je vlastně všechno v pořádku. Vždyt je to uplně v pořádku, že za ery komunismu někam vlezl - ukradl tam 30000 tisíc (což se rovná ročnímu platu). Že si nakradl tolik, že to nestihl ani utratit. Jo jo, to všechno jsou celebrity Českého národa. Co post to perfektní vzor pro naše děti. Ted k samotnému pořadu. Už po půl hodině mě přestalo bavit poslouchat jak je pan Jiří férovej borec, jak měl všechno promyšlený, jak to udělat, aby ho nechytili. U mě to je Looser, který se svým počínáním dostal na doživotí do kryminálu. Je mě úplně fuk, jestli to udělal nebo ne. Mě nezajímá jak nebo proč, ale výsledek.. A tím bylo doživotí. A k tomu doživotí směřoval od jeho první vloupačky. A jestli to udělal nebo ne ? On sám se chlubí, že pár policistů přepadl. A že nikdy nezabil ? No to přece ted na svobodě nepřizná - TO DÁ ROZUM.... A že o tom umí mluvit ? Vždyt přece měl v lochu dost času si všechny ty moudra promyslet a připravit.... To není nic těžkého..... ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Můžeme si tady sice říkat, jestli je to etický, morální, v pořádku atd., ale je potřeba říct, že kdo to na Primě vymyslel, ten udeřil hřebík na hlavičku. Většinu lidí to zajímá, to určitý tajemno a neobjasněnost tam je stále, takže sledovanost byla vysoce nadprůměrná. A já se ani nedivím. Divák měl možnost se podívat nejen na případ Kajínka, ale obecně na vězeňství a s ním spojený instituce, který asi ne vždycky pracujou správně. A že tam Kajínek několikrát v průběhu řekne, že nic neudělal (on je jenom "bytař") a je beránek, to beru s určitým nadhledem. Na nás asi není, abysme jeho případ posuzovali... i když myslet si můžeme cokoliv. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Koukám že jsou tu dost opačná hodnocení. Inteligentní a přesvědčivý Kajínek obrazovku zcela ovládne bez ohledu na to, že se trochu vychloubá svou drobnou kriminalitu bagatelizuje. Hraje s velkou chutí, k tomu dokument osvěžujícně zajímavě střídá několik stylů. Chtěl jsem se dívat na CT2 na sestříh naší fotbalové ligy, ale nedokázal jsem přepnout. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto, to měl Jiří Kajínek potřebu se takhle debilně exhibovat před celým národem. To mohl těsně po propuštění vyjít z věznice úplně nahatý. Mělo by to totiž úplně ten samý smysl jako tenhle dokument. Díky skvělé Primě si akorát myslím, že Kajínek je výborný řečník, který si každé slovo důkladně promyslí než ho řekne a pak si samozřejmě promyslí i to a taky se myslím, že je psychopat a manipulátor, i když to se vzájemně nevylučuje. Nicméně, takových lidí chodí po ulici dost a dost, tak proč zrovna oslavovat tohoto kriminálníka. Pokud se chce Kajínek zpovídat, ať jde do kostela. Tam dostane i rozhřešení. Tenhle dokument je k ničemu. Co si tím chce Kajínek a Prima dokazovat? Vždyť to, co stalo, se nedá odestát. Co se stalo v minulosti, by tam taky mělo zůstat. Jen on sám ví, co se skutečně stalo. Teď už je mi úplně jedno, jestli to udělal nebo ne. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Místo celovečerního filmu „Já, Kajínek“, který měl mířit do kin, se producent Petr Jákl domluvil s TV Prima na natočení v pořadí šestého dílu. Série tak má o jeden díl víc, místo původně plánovaných pěti. Šestý díl byl pak odvysílán až na podzim roku 2018 při repríze dílů předešlých. (rublik05)
  • Po odvysílání poslední epizody série Já, Kajínek na konci roku 2017, měl následně jít do kin v únoru 2018 celovečerní dokument „Já, Kajínek“, který měl navazovat na televizní sérii z TV Prima. Producent Petr Jákl se však nakonec rozhodl, že natočený materiál do kin neuvolní, protože si myslel, že lidé do kina na dokument nepůjdou a snímek by byl prodělečný. (rublik05)
  • Premiéru prvního dílu vidělo přes 1,3 milionů diváků. (rublik05)

Reklama

Reklama