Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televize Prima uvádí exkluzivní dokument, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén a veřejnost bezesporu zajímá, jaký opravdu je. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví se k nim čelem? To jsou otázky, na které minisérie bude hledat odpovědi.
Všechny dokumenty jsou doplněny záběry jak z filmu Kajínek, tak i dalšími bonusy, a dokonce nikdy nepoužitými záběry. Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které přesně odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto efektně natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu – a dohromady vytvoří plastický obraz světa Jiřího Kajínka. V dokumentech je také hojně využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, nikdy neodvysílaná videa. Vše je založeno na exkluzivitě veškerého materiálu použitého v těchto dokumentech, které jsou koncipovány jako zpověď, kdy se postupně bude Jiří Kajínek stavět do role průvodce. Půjde o jeho subjektivní pohled na vše, co se dělo a co právě probíhá. (TV Prima)

(více)

Recenze (139)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Celý fofr kolem Kajínka se mi příčí - včetně oné slavné milosti. Ale musím uznat, že se ty svérázné kriminálnické historky dobře poslouchají. Koho by nepobavilo to věčné prášení a sebeomluvné tirády různých delikventů včetně filmů o kouscích Robina Hooda, Frajera Luka, Jánošíka nebo všelijakých "lupičů gentlemanů", kterým občas nedopatřením nebo vinou zlého spiknutí vypadne někdo z pracek mrtvý... ()

kiddo

všechny recenze uživatele

Nějakej šikula vytočil při korekci barev čudlík úplně do strany, takže všechno bílý planulo jak reflektor, na takhle profesionální práci se prostě nedalo koukat. Jo a pak tam byly nějaké vlhké obézní padesátky a poloztopoření důchodci, tož si to přeberte. Plus samo totální hyenismus: já se toho otílkovaného Kajínka jako moderátora Krimi zpráv snad fakt nedočkám. ()

Reklama

borohub 

všechny recenze uživatele

To jestli je či není Kajínek vrah se už asi nikdy nedozvíme, na druhou stranu i před obviněním z vraždy to nebyl nějaký Mirek Dušín, nechápu proč z něho média a většina Čechů dělá národního hrdinu. Podle mě si už své odseděl, ale zase srát ho pořád do televize a dělat z něho hrdinu už je trošku moc. Jasně já chápu že teď jsou v kurzu StBáci, zlodějové, podvodníci a lháři, ale tak sakra? Ale i přesto, nemůžu tomu dát odpad, protože pořád mě přijde odpornější dávat do televize reality show o porodu. Nějaká fakta jsou zajímavá. 25% ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

"Když dítě řekne, že ho baví škola, tak je úchylný". Nad slovní neobratností tohoto údajně nadměrně inteligentního exhibicionisty zůstává rozum stát. Dávat mediální prostor trestanci, jenž je znám tím, že je zdatný manipulátor, mi přijde stejně dobrý nápad jako pustit pedofila do školy, aby děti učil sexuální výchovu. 15% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První díl ukázal pohled do jeho dětství a seznámíme se s jeho činy. Občas úsměvné, rozhodně si vytvoříme určitý obrázek na věc. (2*) Druhý díl je o něco lepší, dozvíme se něco o útěku nebo dalších věžních odsouzených na doživotí Jde o stravitelnější a zajímavější díl. (3*) Třetí díl nám rozebere událost, za kterou Kajínka odsoudili a vlastně se nic nového nedozvíme. (3*) Čtvrtý a poslední díl je spíš takový rozbor psychiatrů a chování Kajínka venku. Nic zajímavého nás tedy nečeká. (1*) Řečník je to velký, dokument nám až na pár detailů nic zvláštního neukáže. Z mého pohledu zbytečně natočené, přesto si určitý názor a obrázek na Kajínka vytvoříme. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Celkem bylo natočeno přes 60 hodin materiálu. (rublik05)
  • Premiéru prvního dílu vidělo přes 1,3 milionů diváků. (rublik05)
  • Po odvysílání poslední epizody série Já, Kajínek na konci roku 2017, měl následně jít do kin v únoru 2018 celovečerní dokument „Já, Kajínek“, který měl navazovat na televizní sérii z TV Prima. Producent Petr Jákl se však nakonec rozhodl, že natočený materiál do kin neuvolní, protože si myslel, že lidé do kina na dokument nepůjdou a snímek by byl prodělečný. (rublik05)

Reklama

Reklama