Reklama

Reklama

Baahubali 2: The Conclusion

  • Indie బాహుబలి 2 - ది కంక్లుసిఒన్ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Baahubali (Prabhas) a Bhallaldev (Rana Daggubati) jsou bratři z mocného království Mahishmati, kteří se zamilují do krásné princezny Devaseny (Anushka Shetty) z malého království Kunt. Devasena se zamiluje do Baahubaliho, čímž naruší záměry královny Matky (Ramya Krishnan) a způsobí rozkol v královském paláci. Ctižádostivý Bhallaldev se obává popularity svého bratra, a přikáže proto otroku Kattappovi (Satyaraj) zabít Baahubaliho. (griph)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Baahubali, meno tohto hrdinu ľudu, legendy, oddaného obrancu a nebojácneho bojovníka ostane v mojej mysli na veľmi dlhý čas. Na film je potrebné pozerať sa ako na rozprávku, ságu o hrdinovi. Celkovo mi dielo pripomína sfilmované ruské byliny z druhej polovice 20. storočia. Vizuálne efekty, hudobný sprievod, herecké/aktobatické výkony porovnateľné s prvotriednymi kúskami z Hollywoodu. Takto nejak, aspoň ako európsky divák, si predstavujem indickú kultúru a tradície. Tiež by podobný film vznikol aj o naši rozprávkových príbehoch a legendách z Čiech a Slovenska. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Přítel pravil-ten chlap je nesympatickej až běda, torby má jak křeček a je tlustej, to teda nedám - a zmizel s kompem si narvat do hlavy další tři díly Hra o trůny. A já odpovídám - není každej šílenec na kole co ujede za šest měsíců pět tisíc kiláků, není tlustej, jenom bytelnější, má hezkej úsměv, tak co se ti sakra nelíbí????no...fakt zajímavý, romantika jako hrom, exteriéry vytvořené ólalá a bitva super. Taková krásná pohádka pro dospělé. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

(Tato recenze je kompatibilní a platná pro oba dva díly: Baahubali I: The Beginning & Baahubali 2: The Conclusion) |||  Tak jde se na to! Baahubali je fenomén a nejvelkolepější epický epos jaký se dá natočit. Stačilo si vzít inspirace z Pána prstenů, Lvího krále, Hry o trůny, 300: Bitva u Thermopyl přidat tomu více toho indického koření tak, aby konzumentovi vypadly bulvy, spadla brada a došlo k maximalizaci WOW&WTF efektu. Baahubali je žánrový mix - fantasy, akční, drama, dobrodružný film, pohádka, romance, historický film, muzikál, taneční film, válečný film, videoklip, komiks a zjednodušeně řečeno takový Disney spektákl na steroidech, koksu a LSD. Baahubali je držitel desítek ocenění, rekordů a prvenství. A že tento film nikdo moc nezná? Inu, ne každý si na něho troufne nebo nemá čas (první díl má jen 160min, druhý 170min) a nebo je Evropan. Je třeba podotknout, že je to film made in India - Bollywood/Tollywood a budou tu nějaké ty písně, romantika, přepálená akce a vizualita. Ale ono se to tu všechno perfektně hodí a sedí a dopomáhá k okouzlení scén. Baahubali je takový indický Bivoj, silák, hrdina. Klasicky postaven a tvořen sošným hercem a scénářem, tak aby jeho hrdinské charisma prýštilo na stovky kilometrů. Baahubali je megagigantická epická fantasy podívaná, která ve dvojdílném celku usedá na trůn vizuálních fantasy blockbusterů a to díky režii ďábelského velkorežiséra Rajamouliho. Sledovat jeho styl, rukopis a snahu udělat totální hrdinské scény a přitom být originální, dech beroucí i urvaný z řetězu je prostě zážitek. Příběh je klasicky o mocenských intrikách, rodech a následnících trůnů, ale to je jen vedlejší aktivita. Tím hlavním je zde AKCE. A ta je přepálená, indická, over the top, z jiné dimenze. On ten Bollywood je v tom akčním žánru hodně jinde, takže tady se muselo ještě o kus levelů nasadit, aby indický divák čuměl. Vrcholem obou dílů jsou hlavní bitvy, jenž skoro vždy vévodí na youtube, pokud zadáte: "The most INSANE epic war scene I've ever seen". Nápaditostí, rozsahem a šíleností tomuhle asi fakt nic nemůže konkurovat. Absolutní výprava, masky, arzenál, zbroj a božské ultra-epické zhmotnění hrdinských činů, jak jinak než po indicku v ikonických zpomalovaných záběrech, kdy jako fanoušek pláčete štěstím, že existuje někdo jako S. S. Rajamouli, co dokáže tvořit v tom současném filmovém vyčpělém západním světě ještě nádherný starosvětský hrdinský epos. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

O triedu lepšie ako prvá časť. Hlavne vďaka tomu, že prvé dve hodiny tu máme minimum CGI a prapodivných hrdinských kreácií a viac ako na čokoľvek, sa príbeh sústredí na vzťahovú líniu, ktorá je nech to otáčam z akejkoľvek strany, dobrá. Zrada, intrigy, láska...dokonca je tu priestor aj pre humor. Prostredie je stále atraktívne a hoci vieme kam to smeruje, baví nás sledovať motivácie a dôvody všetkých postáv. Aspoň mňa to teda bavilo. Potom príde posledných 40 minút, čo je nudný, preexponovaný a nereálny digibordel. Ten trošku štruktúru rozprávania narušil. Ale okej, beriem to. Najdrahší Indický film je v zásade epopej o zrade a nádeji. Trošku zamrzí, že sa to nesnažilo hrať trošku viac na tú realistickejšiu nôtu. Mohlo by to byť zaujímavé. Ale nevadí. Drží sa to zaužívaných trendov a Indovia boli určite spokojný. Pre mňa odfláknutý koniec, ale ostatné veci znesiteľné. Takže slabšie štyri. Aj napriek stále viditeľným kartónovým kulisám a zbraniam. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Už si tvůrci MCU uvědomili, že Baahubali bez problému zastoupí (skoro) všechny Avengers? Létá jako Spider- Man, sílu má jako Hulk, s kladivem to umí jako Thor, se štítem jako Captain America a z luku střílí líp než Hawkeye. Navíc se v počítačové animaci cítí jako doma. A ani by nepotřeboval žádnou cool přezdívku. A přestože "milostná" lukostřelba byla super, nemůžu jít s hodnocením výš, neb toho všeho na mě bylo přece jen trochu moc. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • S tržbami 257 milionů amerických dolarů se v době promítání snímku jednalo o druhý nejvýdělečnější indický film všech dob a nejvýdělečnější film v Telugštině. (marrjaana)

Reklama

Reklama