Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(2)

1686: 18letá Nella Oortmanová zaklepe na dveře impozantního domu v nejbohatší amsterdamské čtvrti. Plná nadějí a snů začne nový život jako manželka Johannese Brandta. (Viasat)

Recenze (16)

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Dabingforum: v českomoravském znění: Marika Šoposká - Anya Taylor-Joy (Petronella Brandtová), Petr Lněnička, Anna Brousková - Romola Garai (Marin Brandtová), Michal Gulyáš, Vendula Příhodová, Martin Zahálka, Zdeněk Maryška, Viktor Dvořák, Dana Černá, Daniel Krejčík, Sára Milfajtová, Lucie Svobodová (titulky) a další Překlad: Jan Feldstein Dialogy: Alena Navrátilová Zvuk: Svatopluk Cechel Produkce: Mirka Monsportová Režie: Lucie Petra Svobodová Pro Viasat vyrobila Společnost SDI Media ve studiu S Pro Alfa CZ a.s. v roce 2017 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hororu se Miniaturista ani nedotkl, ale to vůbec nevadí. Minisérie nabízí příběh plný tajemství, ve kterém téměř každý něco skrývá a navrch je tu devítipokojová miniatura domu, jehož majitelce někdo posílá nevyžádané doplňky, které postupně odhalují hříchy všech přítomných. Morales to celé parádně odvyprávěl, přičemž se dokázal vyhnout jak hluchým místům, tak logickým lapsům. Perfektně napsané jsou snad všechny postavy, kterým vtiskli charaktery výborní herci. Zejména tandem Anya Taylor-Joy-Romola Garai tady září. A pozornost upoutají i vymazlené kostýmy či věrná dobová atmosféra puritánského Holandska. Převeliká spokojenost. 100% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dej sa odohráva v roku 1686 v holandskom Amsterdame. Matka prinúti Petronellu (Anya Taylor-Joy), aby si vzala za muža bohatého priekupníka Johannesa Brandta (Alex Hassell) a pomohla tak rodine zbaviť sa dlhov. Pre Nelly, ako ju všetci prezývajú, to ale nie je výrazným problémom, pretože Johannes je šarmantný a krásny muž. Keď sa nasťahuje k Brandtovcom, dostane pozoruhodný dar. Tým je miniatúrna kópia domu. S pomocou jeho tvorcu, ktorý jej neustále posiela ďalšie doplnky pre domček, začína odkrývať záhadné tajomstvá jej novej rodiny. Tajomstvom zostáva aj to, kto je neznámym miniaturistom, ktorý dom vyrobil a o rodine toho vie viac, než je normálne. - Podarená historická dráma s miniatúrnymi prvkami gotického hororu, ktoré tu sú aj napriek tomu, že sa dej odohráva na konci sedemnásteho storočia. Samozrejme som to chcel vidieť kvôli slečne Taylor-Joy, ktorá je momentálne najslubnejšou mladou hororovou herečkou a tu svoj talent len potvrdzuje. Príbeh má plno velmi zaujímavých zvratov a na dobu, v ktorej sa odohráva, je až nadčasový. Okrem silných hereckých výkonov zaujmú aj dekorácie, kostýmy a velmi pekné prostredie holandského mestečka. Neviem, do akej časti je to inšpirované skutočnými udalosťami, ale minimálne postava Petronelly bola ozajstná a jej miniatúrny dom je stále v múzeu v Amsterdame. BBC sa tento projekt rovnako ako minuloročný The Living and the Dead vydaril, a bol by som velmi rád, keby sa týmto desivejším veciam venovali viac, pretože prostriedky majú očividne dostatočné a dokážu pritiahnuť slušné mená. + herečka z Vampire Academy, The Witch, Split a Morgan + herečka z The Living and the Dead ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

miniaturista na mě udělal neutrální dojem.Ani tak ani tak..Bezcenný děj ale velice dobře vystižená prudérní doba (asi) ve které se odehrával.Kostýmy a rekvizity...Kamera ,která si dala záležet na hře světla a stínů ,,ta byla fantastická.Proč horor?Filmy s novodobou tématikou gay nejsou označovány jako hororové.Aspoň já jsem si nevšimla.Extrémně mizerný,nezřetelný dabing ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dvoudílná minisérie o rodině bohatého holandského obchodníka, ve které bylo těch skrytých tajemství tolik, až se tomu zdráhám věřit. Ovšem přesnost té miniatury o devíti místnostech byla tedy strašidelná, zrovna tak samotná postava miniaturistky, takže jsem natěšen čekal až něco nadpřirozeného...Jenže dramatickou stránku zde s přehledem přebila ta estetická, takže klidně můžu napsat, že to byla velmi pěkná podívaná. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama