Reklama

Reklama

Důstojníka americké policie Mika Chandlera čeká nelehký úkol. Když se při rutinní kontrole nachomýtne k bankovní loupeži, musí se postavit přesile dobře vycvičených a ozbrojených profesionálů... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Před tímto jedním z nejnovějších Cageových filmů jsem si začal konečně myslet, že se Nicolas už konečně vyhrabává z těch největších sraček, do kterých se za posledních pár let tak pěkně zahrabal, no ale pak se zúčastní něčeho takovéhoto a ona naděje je během necelých 90 minut zas nekompromisně spláchnuta zpět do hajzlu. Proč to dělá? Copak sakra nečte ty scénáře dopředu? Co mu za to ti producenti slibujou, aby jim do toho propůjčil ten svůj profláklej ksicht? Hele, tohle už není ani video film, to je TV hadr, vysílatelný po půlnoci, kdy už všichni stejně spí. Otřesně natočené, se zápletkou vyčpělou, nenápaditou, hloupou, navíc s nevídaným množstvím amatérských chyb, s dialogy pocházejícími z naprosto netalentované, prázdné hlavy, bez napětí, bez atmosféry, bez stylu, no a s herci, kteří patří do třetí ligy, a co je nejhorší, Cage tu mezi ně krásně zapadá. Já se k tomu filmu opravdu ale snažím být co nejtolerantnější, nicméně tentokrát to skutečně nejde, nemá to prakticky ani žádný spád, akce sice pak vzhledem ke všemu ostatnímu ještě docela ujde, i když, když člověk sleduje, jak se proti sobě postaví dva idioti, kropí to do sebe ze samopalů z pěti metrů, a ani jeden z nich se netrefí, a takových lahůdek je tu spousta dalších, tak mi je z toho upřímně smutno a říkám si, mám tohle ještě vůbec zapotřebí? ()

Gogen odpad!

všechny recenze uživatele

To si tak sedí lupič v autě a blíží se policajti … zkušený veterán z Afgánských bojů zpanikaří a začne střílet po všem co se hne. Srdceryvné scény policajta s prostřelenou nohou … nechci domyslet co by se dělo kdyby to dostal do hrudi. Vyšetřovatelka Interpolu, která mimochodem herecky nikterak nezaostává za komparsisty hrajícími mrtvoly, je v další emotivní scéně vzata na milost vedoucím policejního zásahu, přičemž jejím jediným přínosem je, že oznámí, že lupiči jsou nebezpeční. Policejní zásah bez jediné snahy vyjednávat a to i přes poměrně početnou skupinu rukojmích. Další zkušení veteráni Afgánských bojů jen tak pro zábavu vbíhají do policejní palby. No a o herectví Cage je úplná škoda se zmiňovat, tedy je pravda, že moc toho prostoru nedostal a to je dobře. Ale zase jako komedie vcelku obstojné. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"211" ma nakoniec bralo viac, než som si myslel, že bude. Ratingy boli nič moc, Nicolas Cage v hlavnej role a stokrát videný príbeh bez nejakej väčšej zmeny. Jop. Už som si myslel, že ma to ničím neprekvapí a pôjde o klasický typ špatného filmu. A technicky vzato sa na to dá dívať aj tak. Ale na druhú stranu nemôžem povedať, že by som sa nudil, Nicolas Cage je tu podľa mňa celkom dobrý a je tu dostatok akčných momentov, ktoré dokážu udržať moju pozornosť. Okrem toho som miestami nevedel odhadnúť ako to všetko nakoniec dopadne a malo to v sebe pár prekvapení. Celkovo poviem, že som spokojný, dospejeme na konci k niečomu o čom v podstate síce film byť nemusel a niektoré postavy sú tu vyslovene len do počtu. Okrem toho úvodná scénka viac-menej nebola veľmi potrebná a tiež toho veľa nepridala. Možno nám to dalo moc postáv a je to skutočne dosť staré, ale užíval som si to. Takže ma pokojne za to môžete súdiť. Nie je to originálny ani super film, ale bavil som sa. A to niekedy tiež stačí. Hodnotenie: B- ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Jauvajs... No jo, když mně zmátly ty taktický mundůry na ukázkách z rádoby Afghanistánu. Tohle bylo špatné, fakt špatné! Tak špatné, že to nefungovalo ani jako guilty pleasure. Cage má závěr kariéry opravdu smutný a asi by se už na to měl vykašlat. Ale měl bych pro něj něco jiného. Teď jak je ke stáru odulý, začíná čím dál více připomínat Elvise. Kdyby něco udělal s hárem a nechal si dorůst kotlety, s těma černejma poldovskejma brejlema by se mohl účastnit těch Elvis soutěží o nejlepšího dubléra! Film ani nemá cenu jakkoliv rozebírat. Strašný. Nevím, proč Afroamerický týnejdžr tam ještě nekojil z flašky opuštěného tygříka v ZOO, nebo nepomáhal vrátit z pláže do vody příbojem vyvržené velrybí mláďátko. Mohlo by to být o to dojemnější a my, ti hnusný rasistický běloši, kterým je nutno neustále naprosto debilním způsobem ve filmech ukazovat, že ti s jinou barvou pleti jsou stejní lidé jako my, by si konečně uvědomili, že Afroameričané jsou taky správňácký jako my. My to totiž asi nevíme. Bože. Tahle dementní potřeba vychovávat uvědomělou společnost dělá víc zla než užitku. Na závěr jen ujistím útlocitné, při natáčení nebyla potrhána ani ušpiněa žádná americká vlajka.   PS. Docela by mne zajímal psychologický profil těch, kteří téhle koncentrované čiré hrůze dali * * * * !  - ODPAD ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rutinní policejní hlídka narazí na partu bývalých žoldáků vykrádající banku neštítící se v rámci úspěchu svého činu vytvořit chaos v podobě teroristického činu mající za následek spoustu mrtvých. Drsný snímek plný násilí pojednávající hlavně o jedné přestřelce mezi policií a zločinci. Snímek je svým rozhraním a náturou hodně podobný snímku z roku 2003 ´44 minut: Přestřelka v severním Hollywoodu´, který byl stejně, jako tento, natočen na základě skutečných událostí. Kratší stopáž předznamenává, že se jde dějově striktně k věci, tedy v rámci hlavního tématu, a nezabývá se zbytečnostmi vedlejších motivů. Kupodivu je přesto scénář i přes svou námětovou jednoduchost benevolentní v rámci osobních vztahů hlavních postav. Parťáci v autě mají k sobě blíž, než by si kdo myslel a neobešlo se to ani bez rodinných problémů. Stárnoucí policista je vdovec, jeho parťák zeť, dcera čeká dítě a viní ho ohledně přístupu během smrti své matky. A aby toho nebylo málo, k pracovní náplni dostanou oba policisté problematického mladíka, jehož osud je poněkud jiný, než jak uvádí škola. V rámci klasických videofilmů z přelomu 80. a 90. let na obdobné téma však žádné překvapení. Dramatizace děje či nějaký uceleně plynulý vývoj tu tedy takřka není. Snaha zaútočit na city však ano, ale přijde to spíše jako divácké odlehčení od nepřetržité akce. Jedná se o hluboce nevýrazný snímek? Jak se to vezme. Pro kina jistě ano, ale pro domácí videozábavu nikoliv. Příběh takřka žádný, jen dramatická přestřelka a velmi rychlý konec. Jako prostá jednoduchá adrenalinová akční jízda zcela postačí. Pokud se v tom nehledají zázraky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se natáčel v bulharské Sofii. (Yardak)
  • V prostřihu mezi akcemi můžeme vidět létat „policejní vrtulnik“ typ Mi-2 sovětské/polské výroby, což v USA takový opravdu do akce nelétá. (SsgtJira)
  • Nicolas Cage (Mike Chandler) si počas natáčania zlomil členok a dva týždne bol mimo hry. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama