Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Řemeslně a vizuálně snese ruské "superhrdinské" dobrodružství přímé srovnání s áčkovou americkou produkcí, slušně zvládá i vykreslení sympatických postav. Příběh ovšem postupně ztrácí na stylu i záživnosti, jak se ze svérázného policejního vyšetřování přesunuje do hájemství komiksového normativu a přichází tím o půvabný nadhled z účinného a vtipného shazování (včetně konkrétních narážek) právě tohoto žánru. Byť závěrečný "plamenný" souboj byl prima. „Dumaj, dumaj!“ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně dobrý… Rusko je supervelmoc, jejich filmy ale většinou bývají dost “subtilní”. Dostatek sebevědomí pro natočení echt akční podívané poprvé projevili v Hardcore Henry a tohle je za mě teprve vlaštovka číslo 2. A na to, že má tak nízký pořadový číslo, je podle mě výsledek nad očekávání dobrý. Joker se mi líbil víc, toho ale považuju za naprosto mimořádnou věc. U Jokera byla výprava podružná, totálně ji zválcovala síla myšlenky a výpovědi, u Morového doktora se musím spokojit s vizuálem. Ten ale měl kvalitu, o tom žádná…. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že kým v Hollywoode už varia z vody a opakujú Spidermana na stodvadsiaty krát v stále teplejšom šate, tak Rusi sa tohto žánru chytili dobre a tento film spĺňa parametre kvalitného blockbustera. Naozaj som sa bavil, má to spád, má to zápletku, má to samozrejme aj veľa toho očakávaného, ale filmy o hrdinoch sú tak nejak menej náročné a všetko sa dá odpustiť. Hlavným meradlom je zábava a tá tu vôbec nechýbala. A vlastne sú tu aj postavy, ktorým sa dá držať palce, a to vrátane záporáka, ktorý mi tak trochu pripomenul V ako vendeta. Veď ten pomstiteľ mal vlastne pravdu. A stopáž vôbec neprekáža, celé to zbehne ako voda. V rámci žánru vydarený film. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Chápu už velmi dobře označení Majora Groma za Guilty Pleasure. Pleasure to je nemalé, protože jde o jeden z nejzábavnějších superhero fláků tohoto roku (což teda asi není úplně nejvyšší meta), ale zároveň je to zábava opravdu hodně guilty... protože ideologicky tenhle film o zlu anonymních sociálních sítích a ohavnosti občanského odporu proti oligarchům není v kontextu Putinovského Ruska o moc lepší než propagandistické válečné filmy z Číny. Doslova "Anti - V for Vendetta". A opravdu doslova, inspirace tu zjevně byla víc než malá, ale příběh je převrácený a místo anarchie film oslavuje ty policajty kteří onoho rebelujícího maskovaného zloducha přivedou ke spravedlnosti. 7/10 No aspoň mě Grom přiměl se znovu podívat na Vendettu - a ta je pořád fantastická. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní Blockbuster. To je slovní spojení, které jsem jednak dlouho neviděl a druhak také ani takhle pohromadě dlouho nenapsal. Major Grom se prostě povedl. A kdo by kdy řekl, že za tímto podařeným spojením budou stát ruce a nohy ruského lidu, kterým jsem ty jejich velkofilmy pro to jejich velikášství dlouhá léta nevěřil. A pak, že to nejde! Tento film je toho důkazem. Dobře, stopáž je přepálená, ale hned od první scény Vám bude jasné, že tohle Vás bude bavit. Major Grom je správnej ranař, občas před kamerou stojí tak správně noirově, abyste mu neviděli do ksichtu, sem tam pronese nějakou tu mega hlášku, zúčastní se pro Vaše potěšení pěkných bitek a na závěr se postaví ruskému Danielu Brühlovi s příčeskem, kterej Vás vytočí přesně tak, jak Vás nepřítel vytočit má. Po dlouhé době film, o kterém mohu říct, že je čirou zábavou. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)
  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)

Reklama

Reklama