Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Už i dosud téměř rezistentní Putinfilm chytil homixového syfla a má svou Tryskomyš. Tudíž sveřepý bojovník za pravdu a lásku Igor Zaprodanovič Batmaněnko spolu s hrdinnou novinářkou Julietou Barbinovnou Lejnovičovou, morálně napraveným pamrdem Olegem Osbornovičem Prkenojným a radou Vacátkem spektakulárně demolují Leningrad, aby se dostali na pakobylku asociálně zmiliardovanému magnátkovi Sergeji Lutoroviči Zukrbrkovskému, příznačně ztvárněnému zkorodovaným Eisenbergem. No a co jako teď s tím? Má to nádech slaboduché pubertální kokotiny pro dyslektické reprezentanty v hodu rozštěpem, patinu neprcavého Spájdrgeje a dialogy, jako by se někdo snažil srkat vodku nosem a pobrukoval si při tom Kalinku. Nasraně druhé je to však vcelku velkolepě natočeno, nebere se to až tolik vážně, pouťově to nementoruje náctileté debily, necákají z toho na všechny strany hektolitry toxických rodinných hovnot, tranzistory to má akorát v prezentované spotřební elektronice a mihne se v tom na sekundu jen jeden jediný negr, a to ještě v base. (Asi to původně chtěli prodat Netmarxovi, ale víc mouřenínů patrně kolem Aurory neulovili, jsou tam prý hájení až do podzimu, a při posledním pokusu o BFLMPSVZ Prájd tam narvali všem těm transmutačním účastníkům duhové vlajky do prdelí i se štanglema.) Takže to nakonec distribuuje Sojuzmultfilm a já pálím osvěžující -istickou a -fobní trojku, protože mám rád filmy s Marvanem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Variace na zámořské blockbusterové sračkofilmy typu Sherlock Holmes s Downem Juniorem apod. A i když ruský styl kopírování a zároveň parodování hollywoodských vzorů mě často baví (ať už chtěně nebo nechtěně), v tomhle případě tomu tak nebylo. A to hlavně kvůli nesnesitelně borečkovské postavě Majora Groma, tedy jejího představitele, který je vskutku prvotřídní osina v zadku. Tenhle užvaněný kašpar mi byl od samého začátku instinktivně protivný úplně stejně, jako onen už zmiňovaný Down Junior (kterého mi neustále neodbytně připomínal). K tomu teatrální mondénnost po ruském způsobu, která má často opačný účinek a vyznívá tak trochu buransky, no a výsledkem je otravná komerčárna, která po použití okamžitě míří směr koš (ačkoliv natočená je dobře, to objektivně uznávám). ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele

Skvělý komiksový snímek, ve kterém se i náš hlavní hrdina učí, že ne vše zvládne sám, navíc tu máme i skvělou zápornou postavu a dobré efekty. Příběh je typicky komiksový, ale má svoji menší filozofii, hlavní záporná postava se i přes jeho šílenost dá v celku pochopit, ale totéž i hlavní hrdina. Vedlejší postavy v celku byli buď sympatické, nebo měli určitou roli v příběhu. Co je v mínusu je dle mě soundtrack, který jsem prakticky kromě jedné písničky zapomenul, a prostě není ničím zapamatovatelný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký netradičnejší komixový film. Vidno, že z Ruska a nie z USA. Film ma celkovo proste unikátnu atmosféru. Najviac ma na filme štvalo dávkovanie informácií (schopnosti hrdinu sú dosť dlho nejasné) a rozvláčnosť. Čo so štedrou stopážou malo za následok, že som sa neraz nudil. Príbeh nie je zase až tak strhujúci. Hlavný hrdina s tou smiešnou retro čiapkou je nevýrazný. Záporák s divným účesom skôr k smiechu. Aspoňže ma prekvapil ten twist. Ten som nečakal. Akcie tu tiaž nie je veľa. Najviac sa mi páčila úvodná naháňačka. Potom tam dlho vlastne žiadna akcia nebola. Sem tam nejaká bitka a potom až finále. Za mňa to je len priemer na jedno pozretie a tretiu hviezdičku dávam len za tú ruskú atmosféru. Prípadnú dvojku určite vynechám. 5/10. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle se víc než povedlo. Kamera, střih a nasnímání akčních scén je fenomenální. Děj není ani zdaleka tak debilní jak si každý rusofob představuje. Ano, samozřejmě že má své “rysy” (stejně jako bez pochyby poznáte přehrávání a slovní přestřelky ve francouzském filmu aniž by jste slyšeli originál), nicméně je to spíš roztomilé než otravné. A tak nějak tuším, že kdyby se vrchní záporák jmenoval “Doctor Doom”, polovina lidí by zvedla hodnocení o jednu hvězdičku. Mě osobně spíš děsí, že jsem se bavil víc, než u letošní Marvelovky Black Widow. Proto možná Gromovi trochu nadsazeně dávám plný počet. Ne proto, že by byla RU produkce o to lepší, ale proto jak to s tou US jde z kopce. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)
  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno