Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Typicka moderni ruska akcni podivana. Vezmete Jokera, zmente par vet a obrazu, promichejte s Batmanem a mate to... :))) Hlavni hrdina je sympatak, film pekne odsypa, cili za me ok, vedel jsem do ceho jdu. Jediny co me stvalo, ze do hlavni zenske postavy dali takovou nevyraznou, nicnerikajici herecku. Pritom je v rusku tolik krasnych holek... ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Nevím proč, ale tenhle rádoby ruský Captain America/Sherlock Holmes mě nedostal jako jeho Hollywoodský předchůdce. Ze začátku byl hrozně nepřístupný a pro diváka těžko uchopitelný. Má to svůj styl, který mu sluší. Postavy jsou krásně narýsované a zůstanou mi v paměti. Hlavně ten věčně se tlemící komisař. Zápletka byla dost hluboká a nečekal jsem schizofrenismus. Ale v šoku jsem nebyl. Co jsem nemohl rozdýchat, byla stopáž, která byla zbytečná. A jak tomu bývá zvykem, tak nechyběly potitulkové scény. Závěrem bych řekl, že Rusáci si nevystřihli ostudu. Mělo to svůj styl a šarm, ale čekal jsem od toho malinko více. Pokud bude druhý díl, tak se na něj podívám ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Řemeslně a vizuálně snese ruské "superhrdinské" dobrodružství přímé srovnání s áčkovou americkou produkcí, slušně zvládá i vykreslení sympatických postav. Příběh ovšem postupně ztrácí na stylu i záživnosti, jak se ze svérázného policejního vyšetřování přesunuje do hájemství komiksového normativu a přichází tím o půvabný nadhled z účinného a vtipného shazování (včetně konkrétních narážek) právě tohoto žánru. Byť závěrečný "plamenný" souboj byl prima. „Dumaj, dumaj!“ ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Je to vezmĕs hlúposť, ale dosť cool. Taký jemne vypelýchaný Dark Knight / Joker. Mohlo sa viac zatlačiť na psychológiu, lebo sociológia bola za mňa na jedničku. A rovnako akcia. Veľmi šťavnatá. Takto. Film to bol dobrý (po formálnej stránke no doubt), ale mal na to byť úžasný. Snáď nabudúce nastúpi lepší scenárista, lebo som presvedčený, že týmto sa Igir Grom neuzatvára. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akční jízda z Ruska představuje jakousi kombinaci Sherloka Holmese s Nolanovými Batmany.  Dílo se především může pyšnit kreativitou a jedinečným způsobem natáčení. S jednotlivými souboji si totiž tvůrci skutečně vyhráli. Rozuzlení zápletky ve finále pak zaručeně překvapí a následné odhalení padoucha mne donutilo vyšponovat hodnocení o jednu hvězdu vzhůru. 70% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno