Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pár let starý propadák Zaščitniki ukázal jak se to dělat nemá, a tady máme ukázku, jak se to naopak dělat má. Rusové si troufli na žánr, který mimo Hollywoodu nikdo točit neumí, čili na vysokorozpočtový komiks. To vysokorozpočtový by mělo být v uvozovkách, protože spotřebovali cca pětinu až desetinu toho, co tuctová marvelovka. Na výsledku to vidět je. Ani ne tak na efektech, jako na akci, jíž pravda mnoho nebylo. Pořádná - a nejlepší z celého filmu, je hned na začátku. Poté tempo zpomalilo a rozběhlo se až na samém konci. Prostředek mezi tím vyplňují tu zajímavější, tu méně zajímavé scény. Hravá kamera, svébytná stylizace a sympatičtí herci film zaplnili, ale občas ztráceli dech i oni. Slabší čtyři hvězdičky, přesto čtyři. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní výběr hlavního hrdiny. Měl jsem pocit, jako by v tom filmu hrál můj nejlepší dlouholetej kámoš, až tak sympaticky Grom působí. Jinak jsem asi čekal mnohem víc dráž vypadající akce, takhle mi z toho vyšlo "jen" skvělé policejní béčko ve stylu Hot Fuzz, jenže já po zdejších vý(s)křicích čekal skoro plnohodnotné ruské Avengers... [Netflix] ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rusové už jasně dávají najevo, že jsou plnohodnotnými konkurenty Hollywoodu a Mayor Grom je opravdu komiksová pecka!Mayor Grom má nádech Temného Rytíře, Robina Hooda, Sherlocka Holmese a kamerově kreativní hrátky Mattheva Vaughna!Hlavní hrdina je sympatický detektiv, žije v chudobě, mezi kolegy moc oblíbený není, nebere úplatky, je to fér chlap, u kterého zákon hraje hlavní roli. Je docela podobný Bruce Wayenovi, vše řeší inteligencí a policejní oddělení i město připomíná Gotham. Potěší i fakt, že si hlavní hrdina v hlavě představí několik možných situací jak danou věc vyřešit, kterou i samozřejmě ukážou a několikrát při ní zemře. To má zase nádech Sherlocka, kde si musí vyřešit nejlépe možnou rovnici, aby uspěl a místy to působí jak z filmu o časové smyčce, což já prostě mám rád.Vše se změní, dokud ve městě nezačne řádit Villain zvaný Plague Doctor v černém kostýmu, s plamenomety a cool maskou, který veřejně popravuje zkorumpované policisty, úředníky i kriminálníky.Toť k ději. Celý film má úžasný vizuál, skvělé CGI, hezké lokace Petrohradu, sympatické postavy, poutavý a dobře gradovaný děj s pár nečekanými zvraty ( Odhalení záporáka i jeho motiv je skvělý), potěší i skvěle natočená akce ( především fighty jsou podány po choreografické stránce moc hezky a mají správný šmrnc), na druhou stranu bych jich chtěl o něco více. Rko to samozřejmě není, ale to se dalo čekat.Na Rusko poměrně revoluční film, který by mohl mít i u nás úspěch. Sleduje se to velmi dobře, takže doporučuji.  8/10. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Je to vezmĕs hlúposť, ale dosť cool. Taký jemne vypelýchaný Dark Knight / Joker. Mohlo sa viac zatlačiť na psychológiu, lebo sociológia bola za mňa na jedničku. A rovnako akcia. Veľmi šťavnatá. Takto. Film to bol dobrý (po formálnej stránke no doubt), ale mal na to byť úžasný. Snáď nabudúce nastúpi lepší scenárista, lebo som presvedčený, že týmto sa Igir Grom neuzatvára. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že kým v Hollywoode už varia z vody a opakujú Spidermana na stodvadsiaty krát v stále teplejšom šate, tak Rusi sa tohto žánru chytili dobre a tento film spĺňa parametre kvalitného blockbustera. Naozaj som sa bavil, má to spád, má to zápletku, má to samozrejme aj veľa toho očakávaného, ale filmy o hrdinoch sú tak nejak menej náročné a všetko sa dá odpustiť. Hlavným meradlom je zábava a tá tu vôbec nechýbala. A vlastne sú tu aj postavy, ktorým sa dá držať palce, a to vrátane záporáka, ktorý mi tak trochu pripomenul V ako vendeta. Veď ten pomstiteľ mal vlastne pravdu. A stopáž vôbec neprekáža, celé to zbehne ako voda. V rámci žánru vydarený film. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)
  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)

Reklama

Reklama