Reklama

Reklama

Prvotní vztek

  • USA Primal Rage: The Legend of Oh-Mah (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá dívka Ashley Carr (Casey Gagliardi) přijíždí do věznice, aby vyzvedla svého přítele Maxe (Andrew Joseph Montgomery), kterého akorát pustili ven. Na cestě domů ale mají autonehodu, přičemž uvíznou v lese, kde na ně čeká nenasytná příšera se jménem Bigfoot, a boj o přežití tak může začít! Podaří se jim vypořádat se s touto nelehkou situací a hlavně přežít? (J*E*A*N*N*E)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

castor 

všechny recenze uživatele

Nemůže se vnitřně srovnat s tím, že otce jejího dítěte na pár měsíců zabásli, po propuštění doufá, že už budou žít jako normální rodinka, jenže po incidentu na silnici se ztratí v lese, a jejího milého nenapadne nic lepšího, než dělat ramena na bandu vidláků, kteří si přišli zalovit (a očividně to se zbraněmi moc neumí) a kteří víc než radu zoufalému páru vypouští z úst oplzlé kecy na adresu spoře oděné ženy. Vše rozsekne Bigfoot, který začne trhat čelisti a rozšlapávat lebky, a divák se docela baví. Ovšem pak dorazí čarodějnice a indiánské rituály, z atmosférického béčka je zmatené pobíhání po lese bez nápadu a zoufání nad tím, že to mohly být docela silné tři hvězdy. Takhle jsme někde mezi dvěma a třemi. Druhá polovina už totiž nikterak nepřekvapí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oh-Mah God.. Amatérsky působící počin, který se neorientuje v čase ani prostoru, přebývá mu minimálně dvacet minut (přiblblé tlachání buranské lovecké expedice, indiánské seance) a jediné vyvrcholení je to předčasné na začátku v autě. Nadšenecké pomrkávání na predátoří sérii bylo s blížícím se koncem až směšné a to nejen proto, že primát s červenýma očima, zanedbanou pedikúrou a zálibou ve spoře oděných blondýnkách by Dutchovi posloužil jedině tak, že by si z jeho kůrového brnění udělal koupel na hemeroidy. Nevím, čím měl Magee nacpaný kalumet, ale s jistotou mohu říct, že jeho režisérská kariéra rychle zamíří do věčných lovišť.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Na pozadí psaní scénáře: Patrick Magee popíjí s kámošem Jayem Lee u něj v garáži a koukají na první film o King Kongovi. Patrick: "Ty krávo, to byl hodně férovej film, mohli bysme něco takovýho taky podniknout ne?" Jay nadzvedne obočí a odpoví: "Si vůl? Dneska už všichni mají přerostlý vopice u prdele a filmy o nich stojí za hovno, na tu loňskou srágoru s Lokim se nedalo dívat... Když už, tak musíme vymyslet totální slátaninu, aby se nalákalo co nejvíc lidí." Patrick: "Jak jako slátaninu, já chci dělat umění, musí se u toho lidi bát a.." Jay ho přeruší: Ty o tom víš hovno, nic si zatím netočil. Jestli do toho půjdem, potřebujeme něco fakt hustýho. TY VOLE co třeba Bigfoota?!" Patrick: "Cože? Ten je z pohádek pro děti ne?" Jay:" Ten náš bude vypadat jak Predátor, bude používat luk a šípy a tak, to bude maso." Patrick:" Okey, ale já to budu režírovat, chci si to už taky zkusit." Jay: "To to bude vypadat, víš aspoň co znamená kontinuita nebo já nevím, křížovej střih?" Patrick: "Na to seru, hlavně tam dáme hodně krve, sexuální scénu a takový ty záběry na auto, jako bylo na začátku Osvícení. Jo a víš co? V hlavní roli bude nějaká pěkná čuba, třeba naše sousedka je fakt dobrá, ta by to zahrála, no a ten yetti se do ní zabouchne a bude ji chtít taky vopíchat." Jay: "Sem před chvílí říkal, že na King Konga serem, a ty tam chceš cpát nějakou romantiku." Patrick: "Neboj, jenom jí přefikne a její starej se bude chtít pomstít. A musí tam být indiánskej šerif, teď se strašně řeší ty rasový věci a tak... Třeba ten šaman z Walkera by do toho mohl jít, můžeme mu dát věnování v titulcích na konci, to se těm rudejm zavděčíme." Jay: "To je dobrý, ale jak ten příběh s Bigfootem na ty indiány napojíme?" Patrick: "Můžem z toho udělat nějakou místní legendu a dáme tam nějakou haluz scénu se šamanstvím, to udělá atmosféru jak kráva." Jay: "No vole a ještě čarodějnictví tam přimotat nechceš?" Patrick: "Jo klidně, to by mě nenapadlo.... Ty vole, ale to nebude úplně levný, chce to dobrý masky a tak. Nezaložil bys mě? Na hercích ušetříme, najmeme prostě nějaký místní burany a napíšeme jim repliky pro retardy. A ten hlavní hrdina musí mít aspoň trochu vypracovaný tělo, jinak je to fuk." Jay: "Hele v klidu, pár dolarů splašíme, jsme v Americe, nejlepší zemi na světě! A já ti udělám kameramana, to mě docela baví." Patrick: "Tak super, dáme ještě pár piv, půjdem chrnět a zítra napíšeme scénář. Úplně to teď vidím - budem slavný kamaráde!" Jay: "No těším se jak sviňa, na tom nejde nic pokazit když se budem držet zajetejch šablon. A na konec musíme dát nějaký mega šokující zakončení a taky scénu po titulcích, to je teď strašně cool. Ale to pořešíme zítra." ___ Jednu hvězdičku posílám tomuto roztomilému projektu jenom za masky a za nezpochybnitelný guilty pleasure náboj závěrečné třetiny. Jinak strašlivě amatérský shit, po jehož zhlédnutí mám nutkání své vymyšlené reportáži ze zákulisí urputně důvěřovat. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

tak na to ze se to objevilo z niceho nic to slo..bigfoot vypada cool a kdyz se objevil hrala cool hudba..ale jinak hl. herecka pekna zacatek hrala celkem dobre ale pak nic moc..ten borec jenom ukazal sixpack a jinak hovno..parta pytliku byla vtipna ale naprosto tupa..no a kdyz je tam rubal tak to slo dobry gore apod..konec zajimavej fight, kterej se inspiroval u predatora - i vzhled bigfoota si myslim..jinak proste debilni film s debilama, ale se skvelou priserou a gore..je to na 3* ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Po projekci Primal Rage: The Legend of Oh-Mah jsem se detailněji podíval na Mageeovo profesní portfolio, abych si potvrdil svůj odborný odhad: režisér snímku má za sebou dlouholetou pracovní zkušenost s navrhováním kostýmů, užíváním protetického make-upu či zvláštními maskérskými efekty. Jenže coby režisér už se Patrick Magee nemůže soustředit výhradně na tyto jednotlivosti. Je třeba sjednotit veškeré výrazové prostředky filmu ve prospěch vyprávění a jeho myšlenky, což se zde vůbec nevydařilo. Primal Rage: The Legend of Oh-Mah nedokáže diváka vtáhnout do děje, k čemuž napomohl i dosti krkolomný a nesoustředěný scénář. Jakožto zdejší hororový expert tak musím toto neatmosferické pobíhání po lese ohodnotit jednou silnější hvězdou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V čase 17:45 jde vidět u dívky krev na obličeji, v dalších záběrech není po krvi ani stopa. (Kudly4)
  • Film má potitulkovou scénu. (griph)

Reklama

Reklama