Reklama

Reklama

Ježek a kudrny

(TV film)
  • Velká Británie Short and Curlies, The
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1987, 18 min

Obsahy(1)

Čtyři obyčejní lidé, čtyři obyčejné životy: užvaněná kadeřnice, její zapšklá dcera, její se svými vlasy věčně experimentující zákaznice a mladíček, který by si rád našel holku. A přece jejich příběhy nabízí působivý a přesvědčivý pohled na lidské hemžení. Scénárista a režisér Mike Leig se totiž umí na život a běžné problémy těch úplně nejobyčejnějších lidí podívat tak jako téměř nikdo z jeho generace. K jeho stylu neodmyslitelně patří i cit pro prostředí a zvláštní, nenápadný humor. Vypovídá o nedostatcích ve vzájemné komunikaci člověka s člověkem, o neporozumění, jež často zbytečně způsobuje těžkosti ve vztahu i mezi nejbližšími lidmi, především v rodině. Leig je mistrem psychologické drobnokresby a dokáže úspornými prostředky vystihnout charakter svých "hrdinů" i atmosféru prostředí, v němž se pohybují. Dokazuje to i ve filmu Ježek a kudrny na miniploše necelých osmnácti minut. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

ONA: Mal si niekedy zápchu (CZ čítaj zácpu) ? ON: Nie, zato moja mama áno. Ty ju máš ? ONA: Áno, skúsim si vziať preháňadlo (CZ čítaj projímadlo) ! ON: A k nohám Ti spadne celý svet. ------------------------- ONA (najsuchšie, úplne britsky): To nebolo veľmi vtipné ----------------------------- ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prostredníctvom nahliadnutia do bežného dňa štyroch ľudí spoznávame život svoj. Štvrťhodina stačí. Nepodstatné sa skrýva šikovným strihom udalostí a rozhovorov. Zhustená kadernícko/ lekárensko/ vzťahová etuda s humorným odľahčením. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ach ten leigh - ten to vie. jeho hrdinov musíte milovať no zároveň by ste s nimi nevydržali ani päť minút! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

kraťas, kde se toho za čtvrt hodiny nakecá tolik, jako v běžným celovečerním filmu. Spíš si ho "užije" ta "něžnější" polovina lidstva a pro mě to byl jen takový menší, zrychlený, ale vcelku reálný pohled do jejich mentality. Lepší 2 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

DannyBoy80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na toto můj inteligenční kvocient asi nestačí. Nevím co tím chtěl kdo říct. Nezasmál jsem se ani jednou a to mám britský humor rád. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Naprosto rychlá smršť dialogů v typickém britském hávu. Povídka, která mě dovolila jen letmo nahlédnout do osudů čtyř obyčejných lidí, prožívající své každodenní radosti a starosti. Díky za tu minutáž, jelikož kdyby režisér zvolil celovečerní formát asi bych nedokázal celý snímek absorbovat. Tím v žádném případě nechci naznačit jakoukoliv negaci na jinak mile stvořenou povídku. ()

Reklama

Reklama