poster

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli (TV pořad)

Publicistický

Česko, 2018, 20x26 min

  • Tommassi3
    *

    Že tenhle pořad vznikl až teď, mu v mých očích nejvíc ubližuje, až v době bio(či eko)boomu.. Na druhou stranu divák z cílové skupiny bude jistě překvapen a z údivu nevyjde..(13.1.2019)

  • Brtniik
    ***

    No, sice to bylo o dost lepší než podobné pořady na ČT, natož jinde, leč nevyhnuli se jisté zkratce. Takové lepší info pro ty, kteří o problematice nemají páru. Těšil jsem se na podrobnosti o kvásku, jelikož s domácím chlebem s mojí nejmilejší také pokusujeme, leč nebylo tam ani to co víme, natož nějaké podrobnosti. Vykynuté těsto sice testovali, ale zcela jistě bylo ve výsledku řídké! Zajímalo by mne, jak by to dopadlo, kdyby onen disk rozřízli... No nic, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. V přehledu není uvedená spolumoderátorka! Simona Tancerová je docela šikovná a k tomu docela šik dáma.(5.2.2018)

  • kingik
    **

    Nedělejme z babiček jen ctnostné a upracované ženy. Taky byly mladé, pěkné, souložily poměrně ve zdravé době, takže zkusme na ně nahlížet jako na ženy, které měly své potřeby. A že vařily, byly manuálně zručné, to už je takový příjemný bonus. Měly tedy pravděpodobně bohatý život, kde nuda byl relativní pojem. Mě by ale zaručeně nudilo šlapat zelí, zavařovat trenky, nakládat ponožky a další. Jasně, přeháním, jenže když tak sleduji tenhle pořad, sám sebe nudí. Petr Pěknic byl celkem fajn nestandardní doktor v Kameňácích, coby moderátor je nudný a nevýrazný. Není to jediný průvodce pořadem, Tereza Hátleová je sice neokoukaná, jenže ani ona to svým projevem nevytrhne. Některé příspěvky jsou fajn, u mě ale převládal pocit zbytečnosti. Nedělní podvečery se dají trávit úplně jinak. Schválně jednou vydržte Poštu pro tebe, hned poté tohle. Mně naběhla představa páru seniorů, který si to rozdával na půdě, když jsem tam šel pro hrábě. Ovšem je to poučný pořad, tak se leckdo nechá poučit. Je to uděláno neškodnou formou, která sice mně osobně nic neříká, to ale neznamená, že by se to divácké kategorii 50+ nemohlo líbit. 4/10(10.4.2018)

  • SOLOM.
    ***

    Docela pěkně zpracovaný pořad s neokoukanými moderátory/mi, ve kterém jsem se skutečně dozvěděl řadu zajímavých věcí. Navíc se vždy rád podívám do míst, které jsem nikdy nenavštívil a ani nenavštívil – odborníci na dané téma nám vysvětlí nejen tu omáčku kolem, ale podíváme se i na samotné postupy (navíc třeba v dnešním díle o kozách, to jejich majitel bral i dosti žertovným způsobem) – až se divím, že se z toho mléka a kozích výrobků Tereza Hátleová neposra…když už to všechno zkoušela ochutnat. Na závěr vždy nějaká ta vložka na jiné téma jako bonus, proč tedy ne. Ta půlhodinka nikoho nezabije a já rozhodně nelituji těchto minut, které jsem u toho strávil…Pokud to půjde, budu určitě sledovat i nadále….(10.6.2018)

  • Mlle
    *****

    No vida že to jde i bez toho měšťáckého, nepříjemně pokryteckého a všudypřítomného „medu kolem huby“ v pořadu Winterové a Rybové… Skvělý formát, perfektní výběr hostů, věcný obsah a atmosféra přitom nechybí. Za první díl maximální spokojenost, neobvykle příjemné překvapení! Též oceňuji snad první program podobného typu, který z výroby kvásku nedělá vědu – každý si snad může jednoduše vyzkoušet, že dobrá mouka s vlažnou vodou prostě zkvasí, bez ohledu na přesné podmínky i exaktně navážené množství, a pak už stačí jen přidávat (případně pokud děláte kvásek poprvé a neznáte přesné podmínky v místnosti, tak i kontrolovat a eventuelně přesunout do většího tepla či zimy). Ta jaderná fyzika, ve kterou se tak základní věc proměňuje na tisíci a jednom blogu, je legrační :)(4.2.2018)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace