poster

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli (TV pořad)

Publicistický

Česko, 2018, 39x26 min

Účinkují:

Petr Pěknic (mod.), Tereza Hátleová (mod.), Simona Tancerová
  • Brtniik
    ***

    No, sice to bylo o dost lepší než podobné pořady na ČT, natož jinde, leč nevyhnuli se jisté zkratce. Takové lepší info pro ty, kteří o problematice nemají páru. Těšil jsem se na podrobnosti o kvásku, jelikož s domácím chlebem s mojí nejmilejší také pokusujeme, leč nebylo tam ani to co víme, natož nějaké podrobnosti. Vykynuté těsto sice testovali, ale zcela jistě bylo ve výsledku řídké! Zajímalo by mne, jak by to dopadlo, kdyby onen disk rozřízli... No nic, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. V přehledu není uvedená spolumoderátorka! Simona Tancerová je docela šikovná a k tomu docela šik dáma.(5.2.2018)

  • Big Bear
    ***

    Pár dílů jsem viděl a říkám si, proč ne. Oni ti naši starouškové nebili blbí a i když žijeme v ultrarychlém wifi světě, ještě je dost věcí a mouder z minula co se hodí i dnes... Pořád lepčí než Čapka nebo Fíla s pořady jak se správně drží tužka, nebo kudy se do květníku dává hlína... A sedla mi tam i nová tvář Tereza Hátleová, které to občas dost seklo a byla ten správný typ ,,krev a mlíko'' :-) pro pořad takového typu. * * *(10.6.2019)

  • Mlle
    *****

    No vida že to jde i bez toho měšťáckého, nepříjemně pokryteckého a všudypřítomného „medu kolem huby“ v pořadu Winterové a Rybové… Skvělý formát, perfektní výběr hostů, věcný obsah a atmosféra přitom nechybí. Za první díl maximální spokojenost, neobvykle příjemné překvapení! Též oceňuji snad první program podobného typu, který z výroby kvásku nedělá vědu – každý si snad může jednoduše vyzkoušet, že dobrá mouka s vlažnou vodou prostě zkvasí, bez ohledu na přesné podmínky i exaktně navážené množství, a pak už stačí jen přidávat (případně pokud děláte kvásek poprvé a neznáte přesné podmínky v místnosti, tak i kontrolovat a eventuelně přesunout do většího tepla či zimy). Ta jaderná fyzika, ve kterou se tak základní věc proměňuje na tisíci a jednom blogu, je legrační :)(4.2.2018)

  • sator
    ***

    Moc sem se těšil ,ale nechápu proč je tak těžké udržet monotematičnost dílů jestli je to o chlebu tak proč tam cpou nakládání zeleniny, další díl voda a pečou tam kapra ach jo ... Za díl zelí chválím bylo to o zelí :-) Kafe, v poho..., pivo ok,sůl,dřevo,brambory,síly zdroj,Roubenka,Koně,Kozy, II.sezona-chleba,Svícení,Stavby,(11.2.2018)

  • SOLOM.
    ***

    Docela pěkně zpracovaný pořad s neokoukanými moderátory/mi, ve kterém jsem se skutečně dozvěděl řadu zajímavých věcí. Navíc se vždy rád podívám do míst, které jsem nikdy nenavštívil a ani nenavštívil – odborníci na dané téma nám vysvětlí nejen tu omáčku kolem, ale podíváme se i na samotné postupy (navíc třeba v dnešním díle o kozách, to jejich majitel bral i dosti žertovným způsobem) – až se divím, že se z toho mléka a kozích výrobků Tereza Hátleová neposra…když už to všechno zkoušela ochutnat. Na závěr vždy nějaká ta vložka na jiné téma jako bonus, proč tedy ne. Ta půlhodinka nikoho nezabije a já rozhodně nelituji těchto minut, které jsem u toho strávil…Pokud to půjde, budu určitě sledovat i nadále….(10.6.2018)