Reklama

Reklama

Synonyma

  • Francie Synonymes (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Tragikomedie Synonyma přináší částečně autobiografický příběh mladého Izraelce Yoaha, který po ukončení služby v armádě opustí svou vlast a vydává se zcela bez prostředků do Paříže, kde se hodlá stát plnokrevným Francouzem. Jako první krok se rozhodne přestat mluvit hebrejsky a používat pouze francouzštinu, kterou si procvičuje i tím, že neustále opakuje synonyma. Výrazně stylizovaný snímek upomínající místy na francouzskou Novou vlnu, je svébytnou satirou na vojenský aspekt současného života v Izraeli, nenápadnou parodií na „sladký“ život současných Pařížanů, i úvahou o vykořeněnosti, o ztrátě a hledání identity. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (15)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

velice specifický film.Natočili ho proč??Dokážu pochopit .že Izraelec měl Izraele plné zuby .Že kluk obratem poslal otce z letiště zpátky do Izraele.Ale proč ty nahé scény??Do toho nejde hned tak někdo.Zvláštní kamera  a vůbec z toho čiší úsilí vybočit ve všem.Ale že by mi spadla brada, tak to se nestalo.Nejsem puritán ale tohle jsem do konce nezvládla.Myslím ,že Francouzi si zavařili na tolik problémů ,že mohli použít jiné téma.Tohle je spíš klubový snímek. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Z mé strany naprostý krok vedle. Příběh se nerozjede, během čekání se neděje nic a konec není uzavřený. Někoho možná tyto zoufalé experimenty bez sdělení a s vytřesenou kamerou, kterou bych vážně tipla na mobil, naplňují, já však dobrodružnějším povahám doporučím spíše cosi ve stylu Ztraceno v překladu. ()

Reklama

benedikt28 

všechny recenze uživatele

Pana režiséra zjevně zaujal výrazný obřezaný penis hlavního hrdiny - mává nám s ním před obličejem během filmu několikrát v možných i nemožných situacích.... A pochopil jsem dobře lehce protimigrantské vyznění filmu? Nakrmte mě, ošaťte mě, dejte mi práci, já stejně nebudu spokojený a když mě vyhodíte, přijdu zas, i kdybych měl vykopnout dveře...?!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vcítiť sa do hlavnej postavy tohto "novovlnného" filmového experimentu je ťažké za prvé vďaka samotnej postave a za druhé vďaka spracovaniu. Verím, že autorský scenár a konečný výsledok na plátne je pre Lapida presne taký, akým ho aj zamýšľal, ale naplno sa zrejme doňho vcíti snáď len on. Synonymá rozhodne nie je žiadne utrpenie tie dve hodiny sledovať, celkom mi odsýpali, len som mal dojem, že ďaľší dvaja Izraelčania vo filme by boli vhodnejším objektom pre stvárnenie hlavnej postavy, už len z toho dôvodu, že boli aktívnejší. Náš mladík v podstate len fňuká a veci okolo neho viac menej len plynú. Zaujme metafora mosta, na ktorom sa odohráva viacero scén, respektíve sa cez neho prechádza. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo natočil film jak jsem kdysi s partou kámošů přijel do Paříže, okradli nás tam do slipů a naboso, pak jsme vydělávali v metru s půjčenou kytarou na cestu zpátky, byl by to skoro akční film. Ale Nová vlna je holt jiná. Alce není, zato se hodně mluví o ničem. No, na Medvěda to stačí, jinak tak lehce poklimbávat za nedělního odpoledne, jelikož během snímku Vám děj opravdu neuteče. Navíc ten chlapec je uřvaný pitomec, což ho nedělá prorokem... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. února 2019 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Paříži ve Francii a Tel Avivu v Izraeli. (ČSFD)

Související novinky

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama