Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller o nemocné psychopatce, která nechává tašky po metru v naději, že ji je někdo přinese zpět a bude její kamarád:D .Vizuálně, kamerově i herecky dobré, Grace Moretz po delší době opět na plátně a je skvělá, hot a herecky nadaná, takže se na ni hezky dívá. Film má pár mrazivějších a šokujících scén (kabelky, scéna v restauraci), ale kromě nich se nese 98 minut na stejné vlně a ničím jiným film moc nezaujme, což je škoda. Finále zajímavé a nápadité, takže pár bodíků nahoru. Znova bych si to už asi nedal, film bych někomu převyprávěl za 20 sekund a žádné psychologické, akční nebo napínavé scény tady divák nedostane, ale na jedno podívání se to překousnout dá. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je o tom filmu předem nic nevědět a prostě si ho naslepo pustit a užít. Super scénář (byť logika tam občas dost hapruje), obsazení a herecké výkony zajistí kvalitní zábavu. Ten film mě hodně bavil, Isabelle Huppert je zde absolutně bezchybná. Místy je to sice předvídatelné a dějově je to hodně nepravděpodobné, ale na zábavnosti to filmu nijak neubírá. Závěr mě vyloženě potěšil - dopadlo to přesně tak, jak jsem si přál. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že se příběh v poslední třetině zvrhne do své vlastní parodie. Ani slušná atmosféra a ani Isabelle Huppert nezachrání ty hovadiny, co ji předepisuje scénář. A to to zpočátku vypadalo docela nadějně. Pocit osamění a smutku nad ztrátou milovaného člověka...,s tím by se daly dělat zázraky. A od Jordana jsem to prostě očekávala. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Žádný velký zázrak. Takový typ filmu, který byste očekávali po 10 večer na Nově ve všední den. Akorát by vás možná překvapil známý obličej. Film se snaží šokovat a být nepředvídatelný, ale opak je pravdou. Rozhodně jsem se ale nenudila. Mělé to spád a díky krátké stopáži si není moc na co stěžovat. (Snad jen na těch pár naprosto zbytečných lekaček.) 3* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Uffff!! Tak ne, naštěstí to nebylo o NÍ! Když pominu tradiční využití celé řady nelogických situací, které se už v podobných filmech udomácnily, byla to celkem slušná zábava pro diváky, kteří disponují nějakou tou fobií, tady bylo z čeho vybírat, ale klaustrofobici by to zřejmě vyhráli. Příběh byl naprosto jednoduchý, děj nepřinesl nic nového, ale i tak jsem se vcelku dobře bavil, občas jsem se mohl i zasmát (ne, že by šlo o záměr tvůrců) a navíc tady hrála Chloë Grace Moretz, jež mě rozhodně svým zjevem od obrazovky nevyhání. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Gretino příjmení „Hideg“ je maďarské slovo pro „chladný“. (ČSFD)
  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama