Reklama

Reklama

Zatiaľ čo Švédsko čelí záhadnému útoku, Alex je nútený vrátiť sa do svojej rodnej dediny. Tam sa musí zmieriť s otcom i s láskou z mladosti Annou, kým ostatní bojujú o prežitie. Nepredstaviteľné je vzrušujúci triler o tom, ako by obyčajní ľudia ako vy a ja reagovali, keby došlo k najhoršiemu. Komu by sme zavolali? Kam by sme šli? Celovečerný debut skupiny Crazy Pictures je vzrušujúcim príbehom, ktorý dojme i prekvapí. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (51)

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto nesympatické postavy mne u filmu neudrží přes dvě hodiny, když se v něm většinou prd děje. Všichni mi přijdou, že se tady chovají jako pomatení, především otec (ani to není pořádně vysvětleno, prostě ber to diváku tak, jak ti to předkládáme a kochej se rádoby realistickou kamerou) a celkově jde vlastně hlavně o vztah Alexe a Anny, jakoby i hudbu, teprve po velmi dlouhé době se začne něco dít, ale je mi to tak nějak jedno. Že by zemi napadli Arabáči, to je hned smeteno ze stolu, a posledním záběrem na Putina je jasno. Takže jestli jsem to dobře pochopil, to Putin, ne hordy imigrantů, napadl Švédsko, kvůli nerostným zdrojům. Ahá. dobrá agitka. Proč tam ale musel kluk chtít kytaru a otec ji roztřískat atd., to fakt netuším. Fakt si myslím, že i když je někdo tak trochu magor, ve chvíli ohrožení se bude chovat jinak. Jenže tady se fakt jako magoři chovali úplně všichni a furt. A jestli je takové jednání skutečně obvyklý standard Švédů, tak Pán Bůh s námi a zlý pryč. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Severská podivnost, kde táta je magor a syn mešuge. Jak se asi má člověk s postavami ztotožnit, když jsou to naprostí blbci? A jakmile dojde k útoku, tak postavy rozhodně na své problémy nezapomínají. Ba naopak, konflikty se ještě zostřují. Dvě hvězdy za slušný vizuál, dobrou hudbu a pár scén, mezi nimiž vyzdvihnu karambol na mostě, pády vrtulníků a mlhu s deštěm. Jinak ztráta času. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak takhle otevřenou kritiku jsem tedy nečekal. Je vidět, že autoři mají kurevské koule, protože pustit do světa něco takového určitě chtělo hodně odvahy. Příběh jako takový je velmi, velmi nepříjemný a ukazuje, jak snadno by se dal zlikvidovat celý stát, aniž by kdokoli stačil zasáhnout. Kdo chce v klidu spát, neměl by na to koukat. 90% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komglomerát. V podstatě se od samého začátku nacházíme ve světě rozkladu, jehož středem je dezorientovaný mladík Alex, který řeší své libidinózní a oidipovské problémy pozdě a špatně. (Vlastně ještě hůř než antický Oidipus, který nevěděl, proti komu bojuje.) Je rozhodnuto ještě dříve než (jak zpívá Bob Dylan) a hard rain's gonna fall. Jako by se postupně zhmotňovala a zhutňovala paranoia, jíž jsou všichni aktéři více či méně postiženi. Crazy Pictures se tu mohli projevit bez zábran, a také to udělali. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film ma bavil od samotného začiatku až po jeho koniec. A keby celá tá príčina zostala neobjasnená, šiel by som s hodnotením na plný počet. Ja tieto filmy s nádychom blížiacej sa apokalypsy mám totiž veľmi rád. Jediné, čo mi dosť vadilo, bolo chovanie sa hlavných hrdinov- otca a syna. Občas som fakt nevedel, ktorý z nich je väčší chuj! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Jesper Barkselius (Björn Stenberg) provedl všechny své kaskadérské kousky sám, např. bitky a popáleniny těla. Také letěl doopravdy letadlem. (ČSFD)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Konnyinu tchýni si zahrála matka režiséra. (ČSFD)

Reklama

Reklama