Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 10

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 10

Recenze (252)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Z každej strany som počúval že ide o horor pre deti. Atmosféra ale tak dokonalo nefunguje že nazvať film hororom je naozaj odvážne tvrdenie. (uznávam, lacné jumpscary sú, no skoro všetky ma nútili k úsmevu) PG-13 škodí, postavy boli otravné, vsetko sa úmorne ťahá a ajkeď sú animatronici pekne nadizajnovaný, viac sledujeme Hutchersona v depkách a divných snoch. Celkovo si príbeh postupne ulieta čudným smerom. Niesom znalec hier, videl som hodnotenia, ajtak som čakal niečo lepšie. Minimálne aspoň krajšie natočené a nie že všetky scény mimo pizzeriu vyzerajú ako poloamatérsky brak. Keby to aspoň nebolo tak nudné a s trochu premyslenejšou pointov, verím že dojem mohol atakovať priemer (s veľmi prižmurenými očami). Posledných 20 minút už som vyslovene pretrpel. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V kinech horor slaví velký úspěch, ale za mne dost možná nejzbytečnější mainstream horor roku. Film je dle slavné hry, kterou jsem nikdy nehrál,ale vzhledem k námětu si moc nedokážu představit oč jde ( si tak říkám, jestl i hra je tak nezáživná jak film). Každopádně film po hororové stránce nenabízí vůbec nic atraktivního a nemohl jsem si tu najít vůbec nic, s čím bych mohl sympatizovat. Je to PG-13,t akže gore, to jediné, co film mohlo trochu oživit tu chybí, paradoxně tu chybí i jump scares a o temné atmosféře taktéž nemůže být řeč. Ty oživlé animatroniky zkrátka nepůsobí děsivě ani creepy nýbrž trapně a tohle spojení za mne nemůže zkrátka fungovat. K tomu si přičtěte nezajímavé hrdiny, slabý příběh a nezáživné tempo, kde jsem se nudou opravdu ošíval. Za mě fakt špatný a nůďo, ( Cageův Wonderland měl alespoň super Cage a nepostrádal Gore). Tohle je čistě horor pro děcka ( jako začínajícím budoucím hororovým fanouškům Oukej), pro hororové veterány, co mají nakoukáno skrz naskrz utrpení. 3/10. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nečakal som teda až takú nudu. V podstate, lepšie povedané, naťahovanú volovinu. Tu by strihačove nožničky mohli narobiť poriadok, pretože takýto námet rozvíjať takmer dve hodiny, to je umelecká samovražda. Nečítal som žiadne recenzie, len som vedel že sa Amerika do tohto filmu mierne pobláznila ( vzhľadom k tržbám ) a to upútalo moju pozornosť. Horor nečakajte, aj keď ingrediencií je tu dosť, sú však nezaujímavo poňaté a zrežírované. Čiže ďalší prekvapivý hit, u ktorého sa ťažko chápe jeho finančný úspech. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Se studiem Blumhouse je to nadále jako na horské dráze. Megahitů by se našlo dost, málokterý z nich ovšem dokáže své tržby obhájit tváří v tvář s kvalitami. Filmových Pět nocí u Freddyho rozhodně nebude patřit mezi jeho vrcholy, na to se ukazuje, že jde pořád o příliš primitivní videoherní koncept, kdy se sice lidé mohou na papíře snažit, komplexnější záležitost z výsledku ovšem nevypadne. Na druhou stranu má tato adaptace rozhodně své kladné stránky, ze kterých by se dalo čerpat u chystaných dvou pokračování. Více práce s atmosférou, méně dějových linek, více černého humoru a více Matthew Lillarda! Fanoušky to jistě neurazí, zbytek nejspíš bude rád, že šel celý tento fenomén mimo ně.... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Další Blumovský příklad toho, jak vypadá film, u kterého je každému všechno úplně jedno, jenom už aby to bylo hotový a mohlo se kasírovat za značku. Opět tu je přítomen ten legrační scénáristický fenomén ze současných špatných amerických filmů, kdy nikdo není schopný vybudovat vztah mezi postavami nad rámec rodiny. "Zmizel mi brácha, tohle je moje ségra, chce jí moje teta, on je ve skutečnosti můj táta..." Strašná Alabama tohle. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Na scénáři se kromě režisérky Emmy Tammi a scenáristy Setha Cuddebacka podílel i Scott Cawton, tvůrce videoher ze série „Five nights at Freddy's“. (Kukelnik)
  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama