Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 4

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (233)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle bolelo. Jako někdo, kdo nemá ke značce žádný vztah jsem opravdu trpěl. Je to zbytečně dlouhá a nezáživná podívaná s nejvíc základníma postavama. Jasně, už vás slyším "Koho zajímají postavy? Však jde o ty animatroniky!", jenže když se film z 80 % zabývá právě postavami a odehrává se mimo bývalou restauraci, tak je to problém. Přičemž jako horor to absolutně selhává po každé jedné stránce. Jediná hororová pasáž se děje cca v půlce a to postavám, který film představil v té dané a nebo předchozí scéně. Takže proč by to někoho zajímalo a nebo děsilo? Je to nejvíce strohý, nezajímavý, předvídatelný a nenápaditý film, který působil dvakrát delším dojmem než Martinovi Zabijáci rozkvetlého měsíce... Pozitivní je asi jen to, že jde o "kompetentně" natočený film, který má nějakou úctu k předloze se kterou si nevytírá zadek jako jiné herní adaptace. Takže fanoušci originálu budou asi spokojeni, pokud jim nevadí protrpět 80 minut, kde se takřka nic neděje a sledujeme nejvíc základní panáky bez charisma. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ani horor, ani komedie. Nazvala bych to tuctovým dramatem s krimi zápletkou, ovšem hloupým, ochotnickým a těžce předvídatelným. Fanoušky hry bude pravděpodobně bavit vizuální stránka + všemožné odkazy, to se mě ale bohužel netýká. Vyzdvihnout můžu snad jen post-titulkovou scénu, která mě opravdu pobavila (ač nedává sebemenší smysl) a tak trošku zmírnila můj finální verdikt. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech opravdu povedené a zábavné převedení videohry na stříbrná plátna, kterému ubližuje PG-13 rating. Každopádně je osvěžující sledovat „horor“ (uvozovky proto, že tenhle film míří na teenagery, takže hororový aspekt je velmi potlačený), který se snaží rozvíjet logický příběh a postavy. Navíc se natáčelo na skutečných lokacích bez CGI. Škoda, že závěr je opravdu hloupý. Při pohledu na výdělek z kin při nízkém rozpočtu si ale všichni zúčastnění mnou ruce a vytírají zadky stodolarovkama. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako už spomenul obľubený uživateľ Trevor, film mal nábeh aj na 5*. Nebol to síce najlepší horor príbeh roku ale po tých výplachov na streamovacích službách som už musel ísť na niečo dobré. Fanúšikova hernej adaptácie budú spokojní. Film sa až príliš vydaril nerozumiem niektorým komentárom a tiež nerozmiem tomu hypu ohľadom toho preplneného kina ale tak detské publikum si to získa a neviem asi keď by som mal znovu 12násť možno by som sa bál. Chýbalo trošku gore a happy ending nestačil. 4* ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Päť nocí u Freddyho je slušná žánrovka pre mladšie publikum a nadšené híkanie fanúšikov počas projekcie ukazuje, že cieľovka bola zasiahnutá takmer dokonale. Každá generácia potrebuje svoj popkultúrny fenomén a nie je fér im ho haniť iba preto, že k nim nepatríme. Navyše je to vlastne celkom fajn. Na druhej strane by tvorcovia mali mať aspoň trochu snahy strhnúť svojim dielom aj publikum mimo svojej špecifickej bubliny.   P.S. Išlo o jednu z najlepších projekcií v mojom živote. Vo vzduchu bolo celý čas cítiť nadšenie fanúšikov. Čo sa prejavovalo okrem iného tým, že počas celého filmu som ani raz nikoho neokríkol. Všetci boli zažratí do diania na plátne. Čo je vec pri plnom kine teenagerov takmer neuveriteľná. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Úvodní titulky jsou zobrazeny v počítačové grafice založené na Atari a ukazují události, které vedly k uzavření Pizzerie Freddyho Fazbeara. (DJMaroko)
  • Když Mike (Josh Hutcherson) jede na první noc do pizzerie, tak mu volá Steve Raglan (Matthew Lillard), který ho informuje o pizzerii a práci hlídače. Tím se odkazuje na postavu zvanou Phone Guy, který v hrách vždy a každou noc na začátku volá hlídači, aby ho informoval o práci hlídače a situacích, které se budou každou noc do 6:00 dít. (DominatorCZ)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“ (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama