Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou platí jen zákon nejsilnějšího. Marcello (Marcello Fonte) zde dělí svůj čas mezi práci v skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru (Alida Baldari Calabria). Bohužel do jeho života zasahuje i neurvalý Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, který terorizuje celé okolí. Drobného a citlivého Marcella k němu poutá nejednoznačný a ponižující vztah. Ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje zoufalou pomstu a jeho akce vede k nečekanému výsledku. (CinemArt)

(více)

Diskuze

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelně lidský a zároveň drsný a studený film s výborným hlavním představitelem a atmosférou. Konec jsem čekal sice řekněme jiný, ale i tak je tohle fakt něco!

 (hodnocení, recenze)

Režisér filmu Matteo Garrone o svém přístupu k filmu prozradil: „Dogman není filmem pouze o pomstě, i když pomsta (možná bylo by lepší napsat vykoupení) v něm hraje důležitou roli. Stejně tak to není ani variace na téma věčného boje slabšího se silnějším. Je to film, který nás staví před něco, co se týká nás všech: před důsledky vlastních rozhodnutí, která činíme každý den, abychom přežili.“

Související novinky

31. Evropské ceny vyhlášeny

31. Evropské ceny vyhlášeny

17.12.2018

31. ročník European Film Awards, neboli evropské alternativy Oscarů, byl čerstvě vyhlášen a velkým vítězem se stal snímek, který před týdnem novináři na Zlatých glóbech jaksi opomněli. Drama Studená… (více)

Reklama

Reklama