Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka aspirující na nejbizárnější film roku. Příběh se zaměřuje na Jesseho Eisenberga, který je účetní nerd se slabými socialními dovednostmi a jednoho večera je ošklivě zmlácen gangem motorkářů, že skončí v nemocnici a proto se rozhodne přihlásit na Karate kvůli sebeobraně. Karate třídu vede excentrický Sensei, který krom vyučování Karate vyučuje také způsob života a hlavní hrdina se doslova transformuje v jiného člověka a od téhle chvíle film začíná být neskutečně drsně bizární. Film je na půl černou tragi komedií a na půl bizárním psycho thrillerem a dohromady to funguje skvěle, Film vyniká především v hereckých výkonech, dialozích, které jsou nejen inteligentní, ale také poučné ( hodně zajímavé věci ohledně Martial Art) a poslední půl hodinu mi hlava nebrala v jaký úlet se film nakonec zvrhne. Nepředvídatelné, poučné, zábavné, vtipné, znepokojivé a drsné! 85% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten druh čudesného, nezávislého filmu, ktorý mne maximálne vyhovuje. Drsná a zároveň humorná (aj keď v mimoriadne čiernych farbách) kritika mužskej testosterónovej, alfa-sameckej nadradenosti a muskulantnosti. Príbeh sa odvíja dostatočne nepredvítateľným a pútavým spôsobom, pričom sa v podstate stále niečo deje a na nudu nie je čas ani priestor. Jesse tam pasuje ako "riť na šerbeľ" a práve v takýchto úlohách si ho najviac užívam. The Art of Self-Defense je jeden z tých mojich osobných guilty pleasure snímkov, ktoré mi ešte dlho utkvejú v pamäti a aj napriek tomu, že je to pomerne nevýrazný a neznámy kúsok, je to práve ten dôvod, pre ktorý mám filmy (aj tie moderné) stále tak rád.... vrelo odporúcam... 75 %!! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní film...Eisenberg si dal dalšího asociálního podívína a ještě zhruba ve třech čtvrtinách film jede podle nijak nepřekvapivého scénaře.Pak se ale vydá poměrně nečekanou cestou a vlastně díky bohu za to.Do té doby totiž nemělo Art Of Self Defense co nabídnout a těch posledních cca 20 minut tak diváka alespoň vytrhne z letargie...50% ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný bizár s miestami až absurdnou čierno-humornou atmosférou v komornom duchu, kde ako už niekto písal je najlepšie vedieť o snímku vopred čo najmenej - o to väčší divácky zážitok film dokáže sprostredkovať. Jessemu Eisenbergovi role podobného charakteru - weird / naive moron - sedia ako uliate. Nie je to síce až tak nepredvídateľné ako sa na prvý pohľad môže zdať, no snímok aj napriek tomu vie prekvapiť. Ja som sa bavil. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Film jsem si užil, navzdory tomu, že zásadně nesouhlasím s politickou agitkou, kterou zřejmě film předkládá. Velice nenápadný film s výbornou Imogen Poots i Alessandro Nivolou (nevěřte chlápkům s ponožkama v sandálech) a typicky divným Jesse Eisenbergem. Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, zřejmě jsem dostal doporučení a je to vůbec nejlepší způsob, jak k The Art of Self-Defense přistupovat. Až za pár týdnů na Netflixu udeří Kobra Kai a vám ta karate nálož nebude stačit, s tímhle neuděláte chybu...7/10 ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)
  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)

Reklama

Reklama