Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Artově zvrácená verze obvyklé šablonky, jak nespolečenský slaboch posílí díky kurzům bojového sportu svaly i sebevědomí a postaví se svým strachům/kolegům/šikanovatelům. Typicky nerdovský Jesse Eisenberg podléhá do extrémů vyhnané, pokroucené (= násilí adorující) představě karate a dokonale zvládne i výborný (asi půlsekundový ;-)) závěrečný souboj na život a na smrt, přičemž divák se střídmě nevěřícně baví a přemýšlí, co tím chtěl básník říci (o mužském šovinismu, toxické maskulinitě a tak). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divný film o chudákovi, ktorého prepadnú a zmlátia a on sa prihlási na karate, aby sa z neho nakoniec stal tým, čoho sa bál. Zo začiatku to je celkom vtipné, ale od takej tridsiatej minúty je jasné jak sa to skonči a napriek pár bizarnostiam to už ničím neprekvapí. Eisenberg si pripísal do svojej zbierky ďalšieho divného chudáka. Nivola bol tiež skvelý ako jeho Sensei. A ostatní sú už len do počtu. Rozhodne to za jedno pozretie stojí, ale čakal som od toho viac. Niektorými motívmi mi to trochu pripomenulo Fight Club, ale to je úplne iná liga. 6/10. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film z letošního Türkish airlines dobrodružství. A taky nejsubjektivnější hodnocení, kdy osobně bych tenhle film asi nikomu nedoporučil. Pomalá trapno-divno odysea Jesseho "magora" Iceberga (right ahead) za očištěním a sebepoznáním umístěná v děsivé a zároveň čímsi naivní nerealitě. Takový anti Karate kid na oblbovácích, o kterém nevím, co si mám myslet a u kterého si nejsem jist, jestli si se mnou nevytřel prdel. Ale líbilo se mi to, coby ne, nechtějte po mě vědět proč, a pokud se na to podíváte, vaše hra...PS: jo a díky JASM jsem si vzpomněl, co mi tam vadilo - přerod hlavního hrdiny je rychlej a ničím nepodloženej. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Film jsem si užil, navzdory tomu, že zásadně nesouhlasím s politickou agitkou, kterou zřejmě film předkládá. Velice nenápadný film s výbornou Imogen Poots i Alessandro Nivolou (nevěřte chlápkům s ponožkama v sandálech) a typicky divným Jesse Eisenbergem. Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, zřejmě jsem dostal doporučení a je to vůbec nejlepší způsob, jak k The Art of Self-Defense přistupovat. Až za pár týdnů na Netflixu udeří Kobra Kai a vám ta karate nálož nebude stačit, s tímhle neuděláte chybu...7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám ho rád ale pochváliť musím. Eisenberg to zahral perfektne a zaujímavé to začína byť aspoň trochu po 45 minútach. Nájdeme tu tragicko-vtipné momenty, ale nebavila ma bizarná dejová linka, v ktorej je mnoho vaty, takých kecov, ktoré sa mi ani nechce počúvať. Záver bol ale vskutku takmer "šokujúci". ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)
  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)

Reklama

Reklama