Reklama

Reklama

Lukas

Trailer 1

Vyhazovač v nočním klubu, který má za sebou padesátku a schytal už hodně ran - doslova i obrazně - se s obtížemi snaží vychovávat svou osmiletou dcerku. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (123)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Žan Kláda nedokáže už skoro vůbec překvapit. I když, ejhle, tady stojí napříč osudu a životních překážek, osobní terapie nočního vyhazovače, kterého nebaví život. Ale dělá to pro svou dceru, tak jako správný fotr má pro své dítě dělat. Tyhle evropské produkce mu více sluší, a vzhledem k jeho věku, už bych ho natolik nezatěžoval. Tohle bylo syrové a temné, tak jak to my sociopati máme rádi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Těžko tomu uvěřit, ale Van Damme se objevil ve filmu, který se dá bez větších problémů nazvat kvalitním. Pro Van Dammovi příznivce ale jedno velké upozornění. Nečekejte to, co čekáte od filmu s Van Dammem a spíše si zjistěte něco o panu režisérovi, který netočí přímočaré akčňáky, ale drsné a pomalu plynoucí kriminálky. Lukas jde přesně touhle cestou a film v mnoha ohledech spíše připomíná temné drama o vyhořelém a unaveném vyhazovači, než typický akční film. Bitky zde nejsou na efekt, ale spíše součást příběhu a rozhodně nečekejte velké akční scény. Vůbec to ale nevadí ba právě naopak je radost sledovat, že Van Damme předvádí něco, co se dá nazvat herectvím a film tak není dalším tupým béčkem. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Lukas (Jean-Claude Van Damme) pracuje v nočním podniku jako vyhazovač, ale při jednom zásahu se stane nehoda a je propuštěn. Lukas se stará o dceru a proto přijme práci ve striptýzovém klubu, ale ozve se policie a vše se maličko zkomplikuje... Příběh je vyprávěn v pomalém, realistickém tempu a divák by si mohl skoro myslet, že se pro námět čerplo ze skutečné události. JCVD zkouší nové věci a v tomhle případě to nedopadlo vůbec špatně. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

S mým oblíbencem Jean Claudem Van Dammem je to jako na houpačce. Natočí podle mého názoru koukatelné filmy jako je perfektní JCVD, Nájemní zabijáci, Šest výstřelů, Postradatelní 2, aby potom mohl natočit totální bullshit Krvavý obchod. Naštěstí na tom není a myslím, že nikdy nebude tak špatně, jako je Steven Seagal. Lukas nebo-li The Bouncer je z francouzské koprodukce, takže žádná video břečka kategorie C - občas i D. Jedná se o kvalitní film! Van Damme tichý a ve svých myšlenkách. Žádné pořádné kopance, jen čistě jeho herecké umění (fakt hraje!). Rvačky jsou realisticky natočené. Někdo tady psal něco o rvačce ve sklepě, že se tam pěkně vyválel Van Damme na zemi a na bundě ani smítko mi přijde trošku mimo. To je už hodně velký detail a nebo prostě tam chodí paní uklízečka každý den vytírat. Velmi se mi líbil konec filmu, který jsem opravdu nečekal. Pokud se bude Van Damme držet těchto filmů, tak si myslím, že by mu někdy nějaký comeback mohl vyjít, pokud už není pozdě. Teď se velmi těším na Wie Die Young. Lukas odchází s krásnými 4*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spastický obličej hlavní hvězdy dodává na významu úspornosti tohoto díla, které zrovna za akční nepokládám. Belgickému bijci tahle anabáze mimo americké teritorium překvapivě svědčí i vychází v mnoha jemně inovativních ohledech, na které není příznivce Jean-Claude Van Damma až tak zvyklý. Jeho hrdina je sice veskrze vnímán kladně, ovšem je obdařen aurou kontroverzní tajemnosti, která tkví v jeho problematické minulosti, po níž mu v opatrovnictví zbyla malá dcerka a dokonalý výcvik v kontaktním boji. Ve svém současném působišti je neohroženým vyhazovačem v nočním klubu, záhy mu ale hrozí obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti, tudíž nuceně mění minulé pracovní místo za striptýzový klub, kde podstupuje riziko zločinných praktik, na kterých se bude sám podílet (ale jen tak aby se neřeklo), a jen tak na okraj se současně stane informátorem vyšších kruhů. Akce ustupuje do pozadí, je jí rozhodně méně než v jiných Van Dammeho kouscích, do popředí prostupuje téměř syrové drama muže, kterému jde jen to, aby své dceři zachoval dobré bydlo a měl u sebe mýdlo, když by náhodou šel do "tepláků". Režijně je to poměrně vybalancované a kupodivu akčně úsporné, pokusy o vizuální kejkle zajistí i realisticky působící ruční kamera, postavy nenadále hynou, dostaví se závěrečný zvrat a Van Dammovi tam hodí krasavici Svevu Alviti, ten však zarputile odmítá porušit svůj kodex celibátu a s pomyslným díky nechává její klín na pokoji. Julien Leclercq v podstatě nic neriskoval, když stárnoucí akční hvězdu nasměroval trochu jiným vývojem a směrem, kde by se i dal důstojně dožít akční důchod. 7/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Když Lukas (Jean-Claude Van Damme) bojuje o post ochranky ve striptýzovém klubu, několikrát spadne na zem. Kdykoliv však vstane, je čistý. (Nathaniell)
  • V lednu bylo oznámeno, že se natáčení uskuteční v Dinantu v Belgii. Produkce však namítala, že místa neodpovídají očekáváním výroby. Nakonec se natáčelo v Namur, jiném městě ve Valonském regionu. (Nathaniell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno