Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze vyřešit své finanční problémy přijme Erik (Gísli Örn Garðarsson) svého bratra Atliho (Baltasar Breki Samper), aby mu pomohl propašovat kokain na Island. Atli je malý zločinec, který byl právě propuštěn z vězení. Duo transportuje drogy v plastových granulích, které spolkla mladá polská žena Sofia (Anna Próchniak). Erik si myslí, že ví všechno, dokud žena, kterou najmou, neonemocní. (sator)

(více)

Recenze (16)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Kriminálnu drámu zo severu, ostrú, ako britva pripravila Islandská kinematografia so Švédsko, Dánskou podporou. Poskladali príbeh, ktorý zaujal hneď od začiatku a neuberal na kvalite až do samého konca, ktorý sa predsa len trochu vymkol veľmi pôsobivej realite. Žeby si rozvážny právnik neskontroloval poranenú Sofi, ako je na tom, keď nedokončil svoje ohavné dielo. Nech je tak, aspoň tu víťazí spravodlivosť. Celý realizačný tým s dobrými hereckými výkonmi ponúkli skvelú podívanú. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva bráchové pašují z Dánska na Island potěšení v prášku, přičemž jako kufr používají mladou Polku. Jenže co dělat, když drogy nechtěj z holky ven a policajti jsou na stopě? Z mého pohledu až příliš strohá a studené a to i na Seveřany. Ne že by dění nedokázalo vzbudit můj zájem a rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil, ale film ve mě nevyvolal ani jedinou emoci, což je vzhledem k dění špatně. Že to nakonec přelezlo přes průměr je především zásluha Marijany Jankovic, která mě kdovíproč bavila, a vydařeného a hlavně docela překvapivého finále. 60% ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý snímek o pašování drog s, řekl bych "českým koncem", protože ve většině českých krimi filmů je na závěr spravedlnost slepá a vítězí svině. Tady jsem se ale trochu divil, že policie nebyla schopna dopátrat se kdo byl skutečným viníkem. Například vůbec nepátrali po původu těch drog. Ale nevadí ta zkratkovitá a nepřesvědčivá pointa neubrala moc na působivosti a proto dávám nadprůměrné hodnocení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Islandský režijní debut zabývající se pašováním drog. Příběh se zaměřuje na dva bratry, kteří pašují kokain do své Islandské domoviny v břiše mladé Polky, ale vše se zvrtne když se Polce udělá zle, drogy nejdou vyzvracet, policie jim je v patách a někdo by rád dostal svůj podíl. Kdo je zvyklý na Severskou filmařinu, tak dostane jako vždy autentickou, nepříjemnou a drsnou podívanou s gradujícím a napínavým finále. Hodně dobré a dostatečně mrazivé. 8/10 ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný islandský film o dvou kumpánech, kteří se rozhodnou řešit svou neradostnou finanční situaci tím, že v Kodani narvou do se vším svolné Polky drogových kapslí, co se jen do ní vejde, přeletí s ní na Island a tam už jen čekají až se kapsličky z temnoty polských útrob zase dostanou na denní světlo. Čekají a čekají, Polka zvrací a zvrací, ale kapsle tvrdošíjně setrvávají v trávicím traktu. A to už vstupuje na scénu vnímavá srbsko-islandská policistka, která začne tušit nějakou čertovinu. Trochu pomalé tempo, ale dá se to. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama