Reklama

Reklama

The Appearance

Trailer

Obsahy(1)

Do kláštera, který se ukrývá za vysokými hradbami oddělujícími město, přijíždí mladý inkvizitor s doprovodem. Má zde vyšetřit úmrtí jednoho z mnichů. Nesetkává se však se vřelým přijetím. Už od samého počátku mu dělá problémy opat kláštera. Stále si stojí za tím, že musí mladou ženu upálit za čarodějnictví. Inkvizitor se mu to snaží racionálně vysvětlit, ale mrtvých začíná přibývat. Jenže skutečné zlo se ukrývá a neřeklo ještě své poslední slovo! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladý inkvizitor přijíždí do odlehlého kláštera vyšetřit úmrtí jednoho z mnichů, které má souviset s údajným čarodějnictvím. Záhy však zjistí, že bosorka není jediným problémem. Částečně inspirováno Jménem růže, ale to nebylo na škodu. Dobovou atmosféru Knight vytřihl celkem solidně, prostředí temných klášterních chodeb a kobek dokázalo připravit pár napínavých chvilek a hodně mě bavila Baylee Self jako čarodějka. Neseděl mi jen samotný závěr a také to mohlo být celkově trochu kratší, ale to pro mě zase nebyly nijak zásadní vady. Líbilo. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi filmy Jméno růže, Hon na čarodějnice a Černá smrt. Spíše televizní vizuál je nakonec nejlepší v labyrintu chodeb, které osvětlují jen pochodně nebo svíce mnichů. Pátrání po vrahovi tajemných vražd je dlouho neúspěšné. Zatímco opat a mniši tvrdí, že za vším je čarodějnice uvězněná v podzemním vězení, povolaný mladý inkvizitor je přesvědčen, že vraždy páchá člověk využívající pověry a tmářství. Měl jsem pocit, že ve středověku měli inkvizitoři lepší postavení, než jak je tomu zde, ale na druhou stranu opat se zdál býti skutečně silným a nebezpečným. Každopádně milovníci čarodějnictví a černé magie se dočkají. Škoda, že Stormoen je spíše nesympatický a občas se chová hloupě, čímž mi byl jeho osud poněkud volnější. Jeho osvícenecký pohled na věc by byl v oněch dobách rovněž něčím nemyslitelným. Ale jde o fantazii, tak budiž. Filmu by prospěla kratší stopáž. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový pokus o Jméno růže z Lidlu (nebo Wishe). Atmosféra nulová, hlavní hrdina malý prďola, vraždy nahodilé a nesmyslné, a vlastně to ani nedává nakonec smysl, protože Bůh tak nějak neočisťuje lidi vraždami, takže by ani ta dívka nebyla zachráněna (když už to chtěli hrát tímhle směrem), Sice se tam pořád běhá se svíčkami podzemními tunely, ale světla je tam jak ve dne, a napětí se skutečně vzbuzuje jinými prostředky než jen kulisami, ještě špatně nasvícenými a natočenými, a mizernou hudbou z nějaké free banky. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu jakž takž dokáže vzbudit zvědavost, ovšem postupem stopáže zjišťujeme, že dějovost je poněkud nudná, předvídatelná a nezáživná. Řemeslně vcelku obstojné, na to jak je to malý film a málem mi unikl, tak to vyapadalo dobře i z finanční stránky. Scénář je ale velký průšvih a myšlenka žádná. Navíc hlavní postava je úplně debilní a otravná. Za ty tři hvězdy bych potřebovala ještě o trochu víc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Inkvizitor Mateho (Jake Stormoen, "The Outpost") a jeho kamarád (Kristian Nairn, "Game of Thrones") jsou pozvaní do kláštera vyšetřit sérii záhadných vražd. Když tento nudný bezkrevný, nemastný, neslaný film přijmeme jako nesmysl, stane se příjemným a bude to velká hloupá zábava. Děj plyne pomalu a nevzrušivě. Je zde málo postav zajímavých nebo aspoň sympatických. Spotřební podívaná pro jednorázové použití. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama