Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Eszter je jako mnoho jejích spolužaček zamilovaná do učitele angličtiny, který ale všechny zaskočí oznámením, že se stěhuje do Londýna. Tentýž den od něj ale Eszter dostane e-mail na rozloučenou a začne si s jeho autorem dopisovat. Postupně se mezi nimi rozvíjí on-line erotický vztah, který začne hraničit se zneužíváním. Maďarské drama o nejistém světě teenagerů a dospívání ve době, kdy je život on-line stejně důležitý jako ten off-line. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě do sebe vtáhla téměř od prvního záběru a nepustila až do konce. Casting nemá chybu, všichni herci jsou přesvědčiví, a celý film působí velmi autenticky. Eszter je obrovská sympaťačka a člověk jí nemůže nedržet palce, aby vše dobře dopadlo, byť se občas chová hodně naivně, v jednu chvíli až nepochopitelně (kdo normální by vrátil štěně podivínovi, který se o něj nestará a jeho ztráta ho evidentně netrápí?). Přišlo mi velmi dobré, jak se film někdy v půlce zlomí a začne příběh vyprávět z jiné perspektivy, i když mě možná ta první půlka bavila trochu víc, a navíc mi to přišlo lehce předvídatelné a celou dobu jsem tušil, že to s tím učitelem nebude jen tak. Samotný závěr mě ovšem trochu mrzel, je takový nepříjemně useklý a současně otevřený, což vždy považuji za zločin na divákovi. S filmy tohoto typu se podle mě v poslední době docela roztrhl pytel, ale zrovna tento mi hodně sednul, a říkal jsem si u toho, jak jsem rád, že za nás tohle nebylo; dnešním děckám fakt nezávidím, že v tomhle - z mého pohledu - pekle musí dospívat. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

O niečo vydarenejší kúsok ako FOMO. Film je akýmsi mixom sexuálneho obťažovania, kyberšikany a neopätovanej lásky. Pravdu povediac, režisérovi/scenáristovi sa ma podarilo trošku oklamať – fakt som si myslel, že to bude príbeh zameraný „len“ na milostný vzťah medzi neplnoletou mladou slečnou a učiteľom. Každopádne, príbeh mladého Esztera je istým príkladom toho, ako sa môže zrútiť život jednej mladej slečny v priebehu piatich minút – Internet nezabúda. Za výsledné udalosti môže len čiastočne, skutočný vinník (ktorý už ako mladík vykazuje symptómy „psychopata“) však z toho v podstate vyjde bez trestu – a ja sa len pýtam, že prečo? Z mojej strany hodnotenie „3+1“, kde tá „+1“ hviezda za herecké výkony. P.S.: Ja osobne mám problém s názvom filmu – fakt by ma zaujímalo, že na čo s tým režisér myslel. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ukazuje hranici mezi zamilovaností a posedlostí. Hlavní postava Szilvia je zajímavá a krásná a do role povedená. Úchylák jakbysmet, ale musím uznat, že tohle poznal každý kluk. Prostě je zakoukaná do někoho jiného a nás chlapi to sere. Na druhou stranu je tady vidět i ta svatá pravda. Chlapi si prostě rozbijou huby a jdou do hospody, ale opravdové zrůdy jsou ženy co chtěl svou sokyni vidět mrtvou. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Další do řady vydařených edukačních materiálů pro Výchovu ke zdraví na ZŠ. Eszter je kouzelná osůbka, éterické stvoření s moudrýma očima, fialovými vlasy, jemnou povahou, rozumnými názory a zdravými postoji. A přesto se jí stanou hrozné věci, které si nezaslouží. Je to, že se stane obětí neuspokojeného onanisty, ještě možné považovat za naivitu? Vždyť ona poznala hranici, za níž nebyla ochotná jít, ale nebylo jí to nic platné... tudíž ponaučení zní: obětí kyberšikany se můžeš stát už jen proto, že se v kyberprostoru pohybuješ. A paradoxně méně ohrožení jsou ti, kteří se prezentují povrchně, lživě a kalkulativně. Eszter to brala vážně a dojela na svoji důvěřivost. Paradox současnosti, který nemá řešení. Doufám, že příště zemřou ti nedobří, nikoli ta nejmilejší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá a dobře pojatá studie zrodu predátora. Lidi jsou zvyklí lásku vnímat jako něco krásného a skvělého. Umí však být i pěkná svině. Dobrý scénář, byť ukázkové, přesto zajímavé postavy a obsazení. Představitelka hlavní hrdinky je povedená mladická kombinace Rhony Mitry a Natashi Henstridge. Prvoplánová "výchovnost" snímku je nepopiratelná, nijak zvlášť mu však neškodí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo již v roce 2016, ale promítnout ho bylo možné až o dva roky později, protože film tehdy nezískal státní podporu od Maďarského národního filmového fondu . (Homerking)
  • Režisér filmu Mihály Schwechtje na diskusii vrámci Art Film Festu 2019 povedal, že s plagátom k filmu, na ktorom je telefón s odhalenou fotkou nesúhlasí. Vybral ho vraj distribútor, aby prilákal do kín viac ľudí. Režisér ho však považuje za sexistický, nevhodný a zavádzajúci a s distribúciou sa o ňom veľa hádal. (Swannie)
  • V scéne, keď hlavná postava (Szilvia Herr) telefonuje s odchádzajúcim učiteľom o čase konania rozlúčky, jej dá na vyber učiteľ dva možné termíny, a to v stredu alebo štvrtok večer. Ona sa opýta kamarátky kedy im to viac vyhovuje, ale skôr než to povie do telefónu učiteľovi, ju učiteľ preruší a povie: „Takže vo štvrtok večer o siedmej?” (F2003F)

Reklama

Reklama