Reklama

Reklama

Bajka

Trailer 4

Elitní nájemný vrah se musí rok skrývat a nikoho nezabíjet. Jeho nový, poklidný život ale začnou narušovat vetřelci z podsvětí. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (17)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Fable je akční komedií, která rozhodně není jen tak pro někoho, je tu silný japonský humor, při kterém si většina lidí z ČR bude klepat na čelo, a i když ani já tenhle styl filmů většinou nemusím, tak tady musím uznat, že se humor společně s akčními scénami povedl na výbornou. Highlightem je samotné akční finále, které mělo nádech Johna Wicka. Pro fanoušky japonské kultury povinnost. Slabší 4* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

To jsem celá já: než se k něčemu dostanu :D a heleme se, už je venku i anime verze. Tak teda rychle dokoukat tohle :) první díl se moc povedl. Jako takhle, už jenom při pohledu na procenta hodnocení, mi bylo jasný, že se budu bavit. Bylo to takový tušení. No, a vyšlo to přesně podle očekávání: bavila jsem se a neskutečně moc smála. Celou dobu. Příběh zabijáka, který musí na rok strčit hlavu do písku a hrát vzorného občana. A hlavně nikoho nezabít. Ale to jde poměrně blbě vzhledem k tomu, co se kolem něj začne dít. No, a když začne téct voda do bot, tak holt nezbude nic jiného, než trochu podvádět. A nějak vyřešit situaci bez zabíjení. A je to vážně fajn! Skvělá akce, humor super. Závěrečná akce v továrně naprosto šílená. Asi jako nejsem úplně objektivní, ale když je všechno super, tak nemám náladu zbytečně hledat chyby. Takže spokojenost. Jo, a hlavně...foukat a papouškum zdar! ;) potitulka s kuřecíma křidýlkama velice výživná  :) :O ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Elitní legendární zabiják dostane rozkaz žít rok jako normální člověk, zapadnout a hlavně nikoho nezabíjet. Má to ale těžké, když se kolem něj motají o převrat usilující mafiáni, úchylní pasáci či ambiciózní konkurenti. Zatímco na život nepřipravený "obyčejný profík" si mě svou rozvahou a nevzrušivostí (plus svérázným (ne)smyslem pro humor) jednoznačně získal, musel se dělit o plátno s vedlejšími postavami a zápletkami, kterých bylo moc a ubíraly mu pozornost. To samé platí i pro dlouhou, ale monotónní závěrečnou akci v továrně – absurdní premisu (a komiku) už pohříchu rozmělnila. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborná akční jízda z Japonska o legendárním a obávaném Hitmanovi, který má nyní za úkol stát se normálním občanem, ale stíny minulosti jej dohání a tak je potřeba dát se zpátky do akce. Jistá podobnost s nedávným Hitmanem z Jížní Koree tu je, ale Fable se vydává trochu jinou cestou a je to velmi dobré po všech stránkách. Akční scény mají říz, jsou choreograficky propracované, hlavní hrdina je profesionál každým coulem a sledovat jej v akci byla radost. Dojde na osobní souboje i přestřelky a při přestelkách jsou pěkné informativní vsuvky ( Matematické rovnice jeho střelby) či nádech komiksu, když hrdina trefí headshot, či jakýkoliv jiný orgán, tak to tvůrci dají najevo a to jsem tuším doposud nikde neviděl. Funguje zde i humor, vizuál je našlapaný, akce je dost, postavy sympatické, film má výborné tempo a vůbec nenudí. Kdo rád akční jízdy řízlé bláznivým humorem bude spokojen. Příběh***, Akce****, Humor***, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

slovan.mma 

všechny recenze uživatele

Od čias vynikajúceho hodnotenia pre mega sračku Juno, som prišiel o ilúzie o výpovednej hodnote užívateľských hodnotení na Csfd, ale tu to fakt nechápem. Fable je brutálna japonská sekacka s origos bojovými scénami a slušným scenárom. Moja srdcovka. Ľudia čo si ucvrkavaju z Juno ci Príbehu sluzobnicky by nemali pozerať podobne filmy a následne dávať sklamane hodnotenia. Pozerajte Farmu, Modre z neba a Postará Janka. Ne akčné filmy, keď sa vám toto nepáčilo... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle manga série „The Fable“, kterou napsal a ilustroval Katsuhisa Minami. Vyšla ve 22 svazcích od 6. 3. 2015 do 5. 6. 2020. (p.a.douch)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (ben666)

Reklama

Reklama