Reklama

Reklama

Bajka

Trailer 2

Elitní nájemný vrah se musí rok skrývat a nikoho nezabíjet. Jeho nový, poklidný život ale začnou narušovat vetřelci z podsvětí. (Netflix)

Recenze (17)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborná akční jízda z Japonska o legendárním a obávaném Hitmanovi, který má nyní za úkol stát se normálním občanem, ale stíny minulosti jej dohání a tak je potřeba dát se zpátky do akce. Jistá podobnost s nedávným Hitmanem z Jížní Koree tu je, ale Fable se vydává trochu jinou cestou a je to velmi dobré po všech stránkách. Akční scény mají říz, jsou choreograficky propracované, hlavní hrdina je profesionál každým coulem a sledovat jej v akci byla radost. Dojde na osobní souboje i přestřelky a při přestelkách jsou pěkné informativní vsuvky ( Matematické rovnice jeho střelby) či nádech komiksu, když hrdina trefí headshot, či jakýkoliv jiný orgán, tak to tvůrci dají najevo a to jsem tuším doposud nikde neviděl. Funguje zde i humor, vizuál je našlapaný, akce je dost, postavy sympatické, film má výborné tempo a vůbec nenudí. Kdo rád akční jízdy řízlé bláznivým humorem bude spokojen. Příběh***, Akce****, Humor***, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Akční komedie vyhnaná občas ad absurdum, kdo to má rád, rozhodně nevynechejte! O násilí není nouze, akce tam je také, ale jak to tak bývá – začátek nás jen tak uvede, aby celý film byl jakž takž klid před velkou závěrečnou bouří. Celý film kolem Fableho v podstatě pletichaří Jakuzáci, ale jemu je to fuck, prostě si tak nějak vede ten svůj nařízený obyčejný život, miluje trapný humor a nesnáší horké jídlo. Zajímavé to bylo a podle ukázek mi přijde, že druhý díl bude lepší. Uvidíme. Titulky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hlavná postava je príjemný mĺkvy sociopat s kódexom. A hoci ho obklopuje plejáda ukričaných a preexponovaných postavičiek, on si papá rybacie hlavy, strieľa do krčných tepien a mozgov a pozerá absolútne príšernú, trapnú, komediálnu show, ktorá ho baví. Až dokým nedostane úlohu žiť v civile a nerobiť problémy. Lenže s takou povesťou na seba komplikácie nenechajú dlho čakať. Eguči pomerne dobre zvláda adaptovať mangu do hranej formy. Mnohé veci tam pôsobia uveriteľne a hlavne mu pomáhajú funkčné ( aj keď častokrát neznesiteľné) charaktery. Film je silný práve v tých civilných scénach. V tých akčných je to zase raz trošku úsmevné. Bez nápaditosti a s tým, že všetky dobré postavy sú nesmrteľné, bez rozdielu koľko krát po nich vystrelíte. Preto je posledná pol hodina nutným zlom. Tam ten nápad utiekol niekam preč. Tie finálne strety v opustených továrňach a skladoch sú už únavné ( bez rozdielu z ktorej krajiny film prichádza). Som zvedavý na druhú časť. Prvá je znesiteľný priemer. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď to vraj mala byť komédia, tak som sa ani raz nezasmial. Najviac ma štval hlavný hrdina, ktorý celý čas nehne ani brvou a pôsobí jak autista. Má predstierať, že je normálny človek, ale vôbec nič nechápe. Trochu k smiechu sú všetci tí namachrovaní jakuzáci, ktorí sa obšmietajú okolo a spriadajú rôzne pikle jeden na druhého. Škoda guliek na taký póvl. Takže trochu ma zaujala iba na komédiu dosť krvavá akcia. Ale zase jej tu nie je dosť na to, aby to vynahradilo nedostatok humoru. Celkovo mi bolo jedno jak kto skončí, takže za mňa veľké sklamanie. 4/10. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

To jsem celá já: než se k něčemu dostanu :D a heleme se, už je venku i anime verze. Tak teda rychle dokoukat tohle :) první díl se moc povedl. Jako takhle, už jenom při pohledu na procenta hodnocení, mi bylo jasný, že se budu bavit. Bylo to takový tušení. No, a vyšlo to přesně podle očekávání: bavila jsem se a neskutečně moc smála. Celou dobu. Příběh zabijáka, který musí na rok strčit hlavu do písku a hrát vzorného občana. A hlavně nikoho nezabít. Ale to jde poměrně blbě vzhledem k tomu, co se kolem něj začne dít. No, a když začne téct voda do bot, tak holt nezbude nic jiného, než trochu podvádět. A nějak vyřešit situaci bez zabíjení. A je to vážně fajn! Skvělá akce, humor super. Závěrečná akce v továrně naprosto šílená. Asi jako nejsem úplně objektivní, ale když je všechno super, tak nemám náladu zbytečně hledat chyby. Takže spokojenost. Jo, a hlavně...foukat a papouškum zdar! ;) potitulka s kuřecíma křidýlkama velice výživná  :) :O ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Elitní legendární zabiják dostane rozkaz žít rok jako normální člověk, zapadnout a hlavně nikoho nezabíjet. Má to ale těžké, když se kolem něj motají o převrat usilující mafiáni, úchylní pasáci či ambiciózní konkurenti. Zatímco na život nepřipravený "obyčejný profík" si mě svou rozvahou a nevzrušivostí (plus svérázným (ne)smyslem pro humor) jednoznačně získal, musel se dělit o plátno s vedlejšími postavami a zápletkami, kterých bylo moc a ubíraly mu pozornost. To samé platí i pro dlouhou, ale monotónní závěrečnou akci v továrně – absurdní premisu (a komiku) už pohříchu rozmělnila. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Kupodivu místy velmi vtipné, akce je spousta a i když je to asi ztřeštěné víc než by muselo, koncept krotícího se superzabijáka je zajímavý. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Fable je akční komedií, která rozhodně není jen tak pro někoho, je tu silný japonský humor, při kterém si většina lidí z ČR bude klepat na čelo, a i když ani já tenhle styl filmů většinou nemusím, tak tady musím uznat, že se humor společně s akčními scénami povedl na výbornou. Highlightem je samotné akční finále, které mělo nádech Johna Wicka. Pro fanoušky japonské kultury povinnost. Slabší 4* ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Dosť rozporuplný film radený do žánru akčná komédia. Humor tu za mňa skoro vôbec nefungoval, sem tam som sa mierne pousmial no oveľa častejšie chytal za čelo. Najmä ten silený smiech či preafektované reakcie hlavného hrdinu boli otrasné a srali ma v maximálnej možnej miere. Keď ale došlo na akciu tak nabehol úsmev od ucha k uchu. Je veľmi dynamická a nápaditá, rýchla no stále prehľadná s dobre zvoleným zvukovým doprovodom ktorý jej dodáva potrebnú šťavu a preto zamrzí, že jej je vo filme tak mále. Na začiatku a na konci. Stred filmu slúži skôr ako vata a snaží sa rozpovedať nejaký príbeh ktorý ale nemá logiku a chovanie postáv je často úplne mimo. Celé to pôsobí dosť chaoticky aj napriek tomu, že hlavná dejová linka už snáď nemohla byť ani jednoduchšia. Ale nepozeralo sa na to zle. Musím ale priznať, že som fanúšik ázijskej kinematografie a zaťažený na šikmooké kočky, takže moje hodnotenie je mierne nadhodnotené. Viem si predstaviť, že mainstreamového diváka film v polke unudí. Slabšie tri. Japonci majú ešte čo doháňať aby sa ako tak priblížili Kórejcom. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

The Fable je film, který není sice dokonalý, ale o akci a zábavu je skvěle postaráno. Zjednodušeně se jedná a bláznivou akční jízdu. Já ten japonský styl humoru žeru více a více. Hlavní dvojice jsou skutečně dost zábavní, ať už se jedná o zákaz šahání na šéfovo auto nebo show Jackala Tomioka. Džun'iči Okada je drsný pro akci, ale zároveň svým pohledem vtipný. Kdo je taky dobrým důvodem, proč tento film sledovat je sladká tvářička Fumino Kimura, která byla též skvělá a zábavná viz. souboj v alkoholu. Co se týče akce, tak ta byla super někdy až neskutečně slušná a rychlá choreografie, ale jsou jisté chvíle, které byly trochu za hranou, ale je to docela slušná jednohubka. Mé hodnocení: 6.5/10 ()

slovan.mma 

všechny recenze uživatele

Od čias vynikajúceho hodnotenia pre mega sračku Juno, som prišiel o ilúzie o výpovednej hodnote užívateľských hodnotení na Csfd, ale tu to fakt nechápem. Fable je brutálna japonská sekacka s origos bojovými scénami a slušným scenárom. Moja srdcovka. Ľudia čo si ucvrkavaju z Juno ci Príbehu sluzobnicky by nemali pozerať podobne filmy a následne dávať sklamane hodnotenia. Pozerajte Farmu, Modre z neba a Postará Janka. Ne akčné filmy, keď sa vám toto nepáčilo... ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Mám rád Čínské filmy, Korejské ještě více. Tu a tam se člověk dostane i nějakému kousku z jiné asijské destinace. Ale Japonské filmy sleduji jen málo, protože jsou mnohdy docela zvláštní, ale tento kousek byl velice milým překvapením. Po traileru jsem čekal mrazivý thriller a ve výsledku jsem dostal nečekanou akci s černým humorem a extrémně zajímavým hlavním hrdinou. ()

Tranda 

všechny recenze uživatele

Příběh 6/10, Akce 7/10, Humor 8/10, Násilí 8/10, Zábavnost 8/10; Hudba 8/10, Vizuál 7/10, Atmosféra 8/10, Napětí 6/10, Casting 8/10; Emoce 4/10.  7/10 ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Akční komedie která vcelku i pobavila a řežby tam byly některé slušné, takže de facto spokojenost. ()

Reklama

Reklama