Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew a Diana hledají Edwarda Kelleyho, který podle nich vlastní Knihu života. (SkyShowtime)

Recenze (4)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dotahovacky s udajnym vladarom v "Bohemii". Malicherne a strojene. Ako by ste si predstavili na pripadnom "kralovskom dvore". Premisa s knihou je uz trochu pridlha. Diana zatial svojou carodejnou ruckou a neskonalou laskou odolava upirovmu "bolehlavu" a jeho "chranenie" hrdo odmieta. ;) Povacsine tomu byva naopak. Cajicek, obcasny rychloposuv pomaha. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.díl. Diana s Matthewem se vydávají do "Čech" (jež spíše připomínají svými horami Rakousko) na Lovecký zámek Rudolfa II. (vypadající dost jinak než ten v Brandýse nad Labem). Zde se snaží s císařem domluvit na schůzce s magistrem Kellym, jenž údajně ukradl knihu Života, aby s ní mohl podlézat panovníkovi. Poměrně podobný zájem mít přízeň u Rudolfa má i rabi Low, jenž o ni však v průběhu jejich návštěvy přijde. Ač se císaři ani trochu nezamlouvá Matthew, k čarodějce si získá skoro až přehnanou náklonnost, což ve starém upírovi probudí Běs. Ten se nedá nijak ukojit, znamená pro něj neustálou žárlivost na svoji nynější ženu, a touhu mít ji jen pro sebe. Naštěstí má blondýna vždy oheň a laskavost po ruce, tudíž se vzpamatuje. Rudolfova podezřívavost se střídá s upřímnou vřelostí, a končí zradou, kdy sice přivede oba hrdiny až k majiteli knihy, (jímž je skutečně Kelly) ale namísto úchvatného sledování historické události se snaží oba zavřít. Ti sice před císařem utíkají, Kelly ale stihne vytrhnout z knihy pár stránek, jež padnou v současnosti do oka Noxovi. 45 procent, snad nejslabší díl série, ač zase naopak obsahoval pár vtipných scén, díky čemuž se zcela nepohřbil. ()

Reklama

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl pobavil. Na děj v Čechách jsem se těšila a říkala jsem si, jak z toho filmaři vybruslí, protože rudolfínskou Prahu nemají šanci zachytit. No, vyřešili to po svém - "lovecký zámeček" v horách mluví za vše :-) Škoda, že si víc nepohráli se sbírkou Rudolfových kuriozit a umění, kniha Codex Gigas „Ďáblova bible“, kterou měl v držení, by tam velmi vhodně zapadala. No jo, no, chtěla bych moc, já vím. Dobře, no, na červenou knihovnu to stačí. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama