Reklama

Reklama

UFO

Trailer

Obsahy(1)

Derek (Alex Sharp) je geniální student, který je od dětství posedlý touhou získat důkaz o mimozemském životě. Věří, že podivná hlášení z několika amerických letišť by mohla být důkazem, který potřebuje. Proto požádá svojí přítelkyni a jejího profesora matematiky, aby mu s pátráním po UFO pomohli. Jenže jak se zdá, tak nejsou jediní, koho tyto události zajímají. Na záda jim bude dýchat neúnavný agent FBI. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

pvlkohout 

všechny recenze uživatele

Pamatujete film Kontakt? A jak tam luštili zprávu od mimozemšťanů? Tohle je to samé jen trochu jinak podané... Trochu jako mysteriózní detektivka, kde skládáte kousíčky mozaiky do sebe... Na filmu velmi oceňuji jeho vědeckou přesnost. Nemám rád když z diváka dělají scénáristé deb.la a valí jeden technoblábol za druhým. Zde se nic takového neděje a i matematické výpočty tam mají smysl. Pokud zná člověk sulouvislosti jako co je to zpráva z Arecieba, Kardaševova škála atd. tak vás film vtáhne jelikož tohle by se klidně mohlo stát... Myslím že nad tímhle filmem zaplesá srdce každého fanouška mimozemšťanů, UFO, vesmíru a hlavně Akt X (Gillian Anderson aka agentka Scullyová included!) P.S. ve filmu nezemřel ani jeden mimozemšťan, bylo zabito nula lidí, vystřeleno nula kulek a netekla ani krev. Jestli hledáte něco z toho, pusťte si radši Vetřelce nebo Predátora... ()

PetrHendrix 

všechny recenze uživatele

Na filmu mi vadila klasická zápletka nepochopeného génia-mladého studenta a lektora, který to celou dobu "ví". Krom toho, že mi to přijde cílené na dospívající diváky, tak je to už asi stokrát ohraná písnička. Obsazení zvláštní, ten matematik je spíše neznámý britský herec, podle mě to odehrál za minimum nákladů. Strathairna jsem si vždycky cenil za kvalitní úsporné hraní, i když se v roli agentů FBI nebo CIA objevuje možná až příliš. Stejnou pozici hrála i Andersonová v Aktech X. Na druhou stranu se mi líbilo, že ten objekt je tam vidět pouze jednou a to až na konci. Takže nakonec takový o málo lepší průměr. Mimochodem, ten student, jak půjčuje auto hlavnímu hrdinovi a bydlí s ním na koleji, je syn Warrena Beatyho a Annete Beningové. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Akční? Thriller? Ale houbeles. Přemýšlivé mysteriozní sci-fi je to. Příběh postavený na známé myšlence, že matematika je univerzální jazyk vesmíru a že pokud by s námi teoretické, zcela odlišné a pravděpodobně neporovnatelně inteligentnější bytosti z dalekých koutů vesmíru chtěly komunikovat, bylo by to právě skrze čísla. V tomto případě skrze Sommerfeldovu konstantu. Nemáte páru o čem je řeč? Já v zásadě taky ne. Ale film i přes viditelnou levnost je to zajímavý, srozumitelný i pro člověka, kterého kvůli matice vykopli z vejšky a až do poslední chvíle napínavý. Nějak si vlastně ani nevzpomínám na realističtěji zpracovaný film o kontaktu s UFO. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pacilo sa, velmi. Kedze som mnohym veciam rozumel (stupne civilizacii I, II, III podla mnozstva energie, ktoru vedia vyuzivat, a dalsie a dalsie technicke, fyzikalne, ci chemicke pojmy..) z pocuvania Vedatorskeho podkastu - vdaka Samuel Kovacik. :) Vyborne spracovane a pre mna i pomerne napinave. Potesila Gillian, ale hlavne Alex Sharp, ktory mi svojou zanietenostou v mnohom pripominal vynikajuceho "bubenika" Miles-a Teller-a z filmu Whiplash - dokonca sa na seba i podobaju. :) Urcite nesadne kazdemu, je to dost ukecane s uz spominanymi vedeckymi terminmi, ktore absentuju v beznej komunikacii. Odporucam. 65% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Veľa matematiky, málo príbehu. Herci podpriemerný a záver moc priamočiarý. UFO má jednoduchý scenár a chŕli na nás od začiatku rovnice ktorým nerozumiem, hlavná postava je o krok pred všetkými, no poriadné stupňovanie napätia neexistuje. Nemôžem povedať že by som sa nudil, čakal som ale niečo väčšie. Toto je komorná jednohubka. Film ktorý má tuctový vizuál a nenašiel som v ňom ani jednu silnú scénu. Žiadny moment prekvapenia alebo náznak nečakaného zvratu. Neurazilo, no ani nenaplnilo očakávania. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno