Reklama

Reklama

Slídil

  • Velká Británie Sleuth
Trailer

Obsahy(1)

I ta nejdokonalejší hra na světě má jedno slabé místo. Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům. Film natočil známý klasik americké kinematografie Joseph L. Mankiewicz (Vše o Evě, Bosá komtesa, Byl jednou jeden lotr). Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil Sir Laurence Olivier (Hamlet, Moc a sláva, Richard III., Komik, Maratonec). Bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine (Alfie, Muž, který chtěl být králem, Hanna a její sestry, Krev a víno, Pravidla moštárny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

kareen 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou ruku v ruce výborná předloha, slušný scénář a více než schopní herci, vyjde z toho neodolatelný mix vtipné konverzačky, komedie, psychologické hry kočky s myší a to vše dovršené ještě velkou porcí napětí. Jedinou připomínku mám k přílišné délce filmu, myslím, že trochu kratší, ale o to více nadupanější stopáž, by mu přeci jen svědčila více. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert dvou osobností a nedovolím si říci, který z pánů byl lepší. Laurence Olivier je teatrálnější, Michael Caine lidštější. Celý film je hrou kočky s myší, přičemž role obou zvířátek se mění jak volební peference. Připravte se na černý humor, zmíněné herecké výkony, propracované dialogy a skvělou režii. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, v ktorom dvaja vynikajúci herci, priestory starého anglického zámku, výborne napísané dialógy a dej s niekoľkými zvratmi udržia pozornosť diváka celých 138 minút, aj keď sa to spočiatku zdá byť takmer nemožné. Výnimočne som si všimol aj kvalitného dabingu, predovšetkým zásluhou Vladimíra Brabce. Milovníkom klasických detektívok a anglického humoru ubiehal čas ešte rýchlejšie ako mne. Napriek tomu, že som filmom nebol sklamaný, nedokážem mu dať štyri hviezdičky, ako väčšina mojich obľúbených užívateľov. Najmä preto, že podľa mňa patrí do divadla. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je brilantní ukázka toho, co jde vystavět na malé ploše. Jeden rozlehlý dům a zahrada, pár lidí. Zapomeňte na nějakou divadelnost, o televiznosti můžete přemýšlet až potom, protože při sledování na to není čas ani nálada. Laurence Olivier i Michael Caine předvádějí perfektní výkony, výborné je řešení interiéru domu, které je velmi neobvyklé, ale zcela využité. Také neustálé záběry na všechny ty obličeje diváka lehce znervózňují. Prostě paráda! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, u kterého jsem nevěděl, co od něj čekat. Nevěděl jsem o něm nic krom faktu, že se drží na IMDb mezi 250 nejlepšími filmy, a že tam hraje Michal Caine. A po jeho zhlédnutí můžu jen říct, že opravdu jsem rád, že mi u tohoto filmu nikdo neprozradil tu geniální pointu a já si tak mohl vychutnat jednu z nejlepších her na kočku a myš, co kdy byla natočena. A proč je tato mezi nejlepšími? Protože často si nejste jisti, kdo je ta kočka a kdo myš a jakmile přijde závěr, vy jen zíráte, jak brilantně to je napsáno… 100 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy Milo Tindle (Michael Caine) otevírá pomocí nože šperkovnici, se na okamžik za jeho pravým ramenem objeví silueta člena štábu. (Chegi)
  • Do role Mila Tindlea (Michael Caine) měl být původně obsazen Alan Bates, ale odmítl s tím, že to není role hodná jeho formátu. (Javert)

Reklama

Reklama