Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď hlava rodiny uzavrie dohodu so samotným diablom, zvyšku nezostáva nič iné, ako navštíviť staré rodinné sídlo, v ktorom nájdu potrebné odpovede na všetky nezodpovedané otázky. Každý jeden z nich by však mal byť pripravený na to, že boj s temnými silami prináša v prvom rade utrpenie, ktoré môže byť horšie, než samotná smrť. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (56)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Timo Tjahjanto je nepochybně největší řezník a talent Indonésie a letos řádí už podruhé. May the Devil Take You je solidním mixem Evil Dead, Drag me to Hell a hlavně působí jako návrat do Hongkongu 90. let kdy podobné šílenosti vznikali poměrně často, dnes už velmi raritně. Ve výsledku film překvapivě nejsou takové jatka, jak jsem doufal. Svou prvotinu Macabre už nejspíš nepřekoná a s gore se více vyřádil v nedávném akčňáku Night Comes for Us, přesto na pár chuťovek dojde a takové šťourání se ve vnitřnostech pohřbené mrtvoly, hrátky s VooDoo a scéna, kdy si démon strhne kúži z celého obličeje patří nejspíš k největšímu Highlightu. Je to však poměrně atmosféricky děsivé, intenzivní s gradujícím soundtrackem a vynikajícími masky( Démon je hodně nepříjemný) a má to i velmi dobré tempo, takže ve výsledku jsem spokojen. Slabší herci a průměrný příběh mi zde nevadil, ale někdo se s tím nesmíří. Další zastávka u hororu Dreadout, který uvidíme buď na konci roku nebo až v roce 2019. 75% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér řezničiny Rumah Dara a brutální, krvavé pecky The Night Comes for Us, přichází s ďábelským Hororem. Právě po filmu The Night Comes for Us, jsem si přál, ať opět takovou brutalitu předvede ve svým dalším Hororu a právě v tomto ohledu jsem mírně zklamán, protože některé scény jdou mimo záběr a to u tohoto režiséra není zvykem. V čem ale zase naopak zabodoval, je celkem dobrý příběh, vynikající masky a dost strašidelná atmosféra. Některé scény fakt výborné - nemocnice, stáhnutí matky do sklepa (nehty auu), Voodoo. Škoda toho Gore, jinak ale spokojenost. (278. hodnocení) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Perfektní masky, gore a démonické vyčínání ve stylu Evil Dead. Bohužel je ale navlečené na rodinné kletbě (jak jinak), které rozkrývání baví max první půlhodinu. Řeší ji totiž jednak pouze rozhádaní adolescenti od vlastních či nevlastních rodičů a hlavně jim scénárista dává do pusou dialogy a do mysle chování, jakoby je sám neměl rád. Ono vás v těch vypečených démonických řežbách i napadne, jestli sám tvůrce filmu nebyl posedlej ďáblem. S nudnou a hystericky otravnou vztahovou omáčkou to pak jde do kytek celé. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ne, že by šlo o tradiční satanistiký kroužek jak ho známe v Evropě, ale trochu jsem doufal v nějaké exotičtější ozvláštnění, jak už to asiaté umí. To se sice nekonalo, ale vynahradily mi to děsivé herecké výkony. Resp. takto...je velký rozdíl mezi hraním na kameru a divadelním představením. Exprese-přehrávání a pauzy v dialogu, to jsou ingredience, které v hororu často působí spíš směšně. Když k tomu přidám, že se tvůrci utrhli ze řetězu a v druhé polovině rozjeli nablblou vybíjenou bez hlavy a paty (doslova), tak bez okecávání přiznám, že mi bylo ukradené, jak ty nesympatické postavy nakonec dopadnou. Ano, uznávám, bubáci a bubu scény byly parádní, ale tady to chtělo škrtat, škrtat a sviňu producenta, který by do toho hrábnul. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejprve se mi horor celkem líbil, ale i tak jsem z toho neměl vůbec dobrý pocit a tak jsem dlouho váhal do jaké bodové kategorie ho zařadit. Jelikož mi však film připadal, jako bezostyšná vykrádačka lesního ducha, rozhodl jsem se ho řadit spíše níže. Tedy aspoň se o napodobení pokoušejí, což se jim příliš nepovedlo. Většinu scén totiž sami pokazí svojí schopností budování nějakého napětí a pak také uřvanými špatnými herci. V poslední řadě ještě film natáhli skoro do dvou hodin, na což není dostatek zajímavého obsahu. Abych film jen nekritizoval, tak nepopírám, že se zde nacházejí jisté dobré a občas i mírně strašidelné scény. Příběh je pak víceméně klasický. No na víc než 2 hvězdy to nevidím. 45-50% ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen za 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno