Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (236)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak máme tu ďalší lacný hororový kúsok, tentokrát pôsobiaci ako nejaká vzbŕkla kanadská produkcia bez hviezd. Ako námet pre film z osemdesiatych rokov by Potomok určite ušiel, ako záležitosť, kedy sme tu už mali desiatky podobných carpantov, pôsobí snaha tvorcov únavne. Mohli ťažiť napríklad z toho, že rodičia nevedia, kedy je v tele ich dieťaťa synáčik a kedy ten druhý, ale tento aspket ostal absolútne nevyužitý. No a implicitnú myšlienku, že nevieme, čo sa z našich detí stane a že to niekedy nedokážeme kontrolovať, je už tiež prevarená. Film neobsahuje ani jednu silnejšiu scénu, ako napríklad rovnako sotva priemerný Prípad 39, kde som zaregistroval hneď dve, napriek tomu som horor kladne nehodnotil. Krátka stopáž je skôr negatívom, finále je totiž rýchlo odbité a záverečná kvázi odvaha tvorcov už toho veľa nezachráni. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vcelku nevýrazný horor s podobným námětem, jako o 10 let starší a výrazně zajímavější Orphan. Atmosféru to má místy hodně slušnou, zejména v první půli a zásluhou Colma Feoreho, který se umí xichtit fakt děsivě. Na druhou stranu ostatní herecké výkony dost zaostávají a jsou strašně nezajímavé a necharismatické. Režijně dobré řemeslo, ale nic nového. ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Neskutečná malá zrůdička. Tak tohle mě popravilo. Netuším jestli je to tím Halloweenem a něco zlověstného je ve vzduchu, nebo jsem už zkrátka vypadl z toho toku kvalitních hororů, ale mně tento film pocuchal nervy na výbornou. Skvělá zápletka, děsivé scénky, zvraty, malé detaily umocňující napětí, prostě spokojenost. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Uz v It som sa strachoval o maleho herca, co s nim moze urobit scena s odtrhnutim ruky, ale co dava Jackson v tomto file je obdivuhodne! Film mozno nesadne kazdemu a preto sa do cervenych cisel ani nedostane, avsak zasluzil by si to, lebo podarenych psycho thrillerov mame proste malo. Taziva atmosfera, ci herecke vykony na jednotku, dejovo velmi podmanive. A najma sa to v zaverecnej stvrtine nerozpadne. Len ako rodic maleho Jaksona by som uz asi v klude nespal 🤗 ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor, který má nápaditý námět, s povedenou atmosférou. Má to bohužel předvídatelný děj, který se každou další minutou začne jasně zviditelňovat, ale..... ke konci přišel celkem efektivní zvrat, který se mi opravdu líbil. Je to dobře natočený, hudebně dobře podkreslený, a herecky nadprůměrné.... především malej klučina, kterého můžou mnozí znát jako Georgieho z filmu To, kdy mu na začátku Pennywise ukousl ruku..... tak jeho výkon je velice přesvědčivý a mnohdy jsem z něho měl nepříjemný pocit. Ve finále se jedná o opravdu solidní horůrek, který funguje jen na jedno shlédnutí, ale fanoušci žánru, by měli být spokojeni. Lepší 3*. :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama