Reklama

Reklama

Slunce je také hvězda

  • USA The Sun Is Also a Star (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Daniel je romantik, který věří na osud. Když potká Natašu, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Nataša je však nucena ještě týž den opustit Ameriku, a proto bojuje s pocitem, který ji k Danielovi přitahuje. Kromě toho se snaží zabránit i náhlé deportaci. Daniel je však pevně přesvědčen, že jejich setkání nebylo náhodné, a že jsou si navzájem předurčeni. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (32)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Vesmírna odysea dvoch mladých ľudí stroskotala na demokratických úskaliach dobrosrdečného Amerického systému. Žiadne nezúfalstvo. Čas spraví svoje, veď táto dráma, pardón, naivná prechádzka ružovou záhradou má rozprávkový koniec. Tak vážený, tak, šup sa vycikať a ide sa spinkať. Hlavne režisérka, aby nabrala síl pre ďalšiu hovädinu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fungujúca chémia medzi hlavnými predstaviteľmi odpudená nezaujímavým režijným prevedením a dosť vágnou atmosférou. Normálne by to asi fungovalo v pohode, ale akosi sa tu stratili emócie a som u amerických filmov podobného typu zvyknutí asi na väčší presah než len nejaké sa motanie svetom s cieľom za každú cenu sa stretnúť s jednou osobou. Mierne sklamanie, ale na jednu projekciu a nedeľné posedenie pri vínku je tento snímok ako stvorený. 60 % ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Příběhově velmi málo důvěryhodné a přesvědčivé, způsobené především povrchní a bezhlavou zamilovaností dvou hlavních postav, postavené pouze na základě vnitřního pocitu. Navíc povrchní rozbor problematiky přistěhovalců, udělování víz a deportace, které jsou v USA neustálým a stále stupňujícím problémem, je těžkopádně prezentována a zasloužila by si mnohem více prostoru pro celkové pochopení současné krize, kterou USA zažívají, a mnohonásobně by její prezentace napomohla hlubšímu vykreslení a pochopení vzájemného vztahu, který tvůrce neustále předhazuje a jenž je hnacím článkem celého filmu. Stylově lehce komornější a festivalově laděné romantické drama, které by si zasloužilo mnohem větší a vytříbenější přístup skrz ruční kameru a detailní záběry, které by navazovaly větší pocit osobitosti a mnohem lépe by vykreslily danou atmosféru. Několik takových momentů je toho zdárným důkazem. Některé vizuální momenty jsou natolik povzbuzující a unikátní, že je skutečně radost sledovat New York z jiného, doposud nevídaného kamerového pohledu. Závěrečný nucený happy end svým vyzněním absolutně popírá předchozí problematické dění a skutečně hraje pouze na efekt. Několik dokumentárních, skvěle a chytře zpracovaných vsuvek z tvůrčího hlediska velmi mile překvapí. Absolutně nevyužitý potenciál, držící se striktně předlohy a nevěrohodné romantické zápletky, ale za to skvělé po vizuální stránce. ()

Lussia 

všechny recenze uživatele

Och, no zväcsej casti nuda zial. Film akoby nevedel vtiahnut do deja a priznam sa, na konci mi uz bolo jedno ako to cele dopadne. Hlavne postavy obe sympaticke ale spolu mi nedavali zmysel, ziadna chemia a tie situacie niektore.. prazvlastne ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

To bylo tak hezký! Hřejivý, milý filmík, který vyvolá pohodu a dobrou náladu. Přesně tento typ filmů mám moc ráda. Nejedná se jen o romantický příběh, ale je v něm mnohem víc. V porovnání s knižní předlohou tu sice najdeme rozdíly, dle mého celkem podstatné, ale jsem ochotna to tvůrcům odpustit a dát plný počet hvězd. Herecká kombinace úžasné Yary Shahidi a Charlese Meltona (úžasně zpívá!), prostředí New Yorku, příběh, krásný hudební soundtrack.... Lahodný filmový koktejl, jehož chuť cítíte ještě dlouho po shlédnutí. PS: Určitě však doporučuji přečíst si i knihu, která více vysvětluje co, jak, kdo, proč. ()

Redyx1 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný romantický film u kterého ukápne slza nejen ženám...Velmi dobré je i obsazení hlavních protagonistů a samotný příběh je hezky scénaristicky propracován a divák se opravdu nenudí,jak to občas u romanťáků bývá.Za mě 5 hvězd. ()

Reklama

Reklama