foto

Hill Harper

  • nar. 17.5.1966 (52 let)
    Iowa City, Iowa, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Měří 172 centimetrů, važí 65 kg, je ve znamení býka. Jeho celé jméno je Francis Hill Harper. Otec Henry Harper pracuje jako psychiatr a matka Marilyn Hill je první afroamerickou anestesioložkou v USA. Má bratra Harryho.

Hill dokončil studia s červeným diplomem na Brown University, z Harwardské univerzity se může pyšnit titulem doktor práv a magisterským titulem v oboru státní správa z Kennedy School of Government.

Je stálým členem "Boston's Black Folk's Theater Company", jedné z nejstarších a nejrespektovanějších afroamerických divadelních skupin. V roce 2006 vydal knihu "Letters to a Young Brother: Man; fest Your Destiny". A za rok 2004 byl vyhlášen NEJsexy mužem. Z jeho nejoblíbenějších filmů doma sleduje trilogii Kmotr. Nyní žije v Los Angeles.

Z jeho filmografie můžeme jmenovat: Nejlepší hráč, kde si zahrál po boku Denzela Washingtona a Milly Jovovich. Vedle Paula Walkera si zahrál v Lebkách a mihnul se i v Šerifovi a Kruté rase. Jako soudního doktora Sheldona Hawkese jsme ho mohli sledovat v úspěšném krimi seriálu CSI: New York.

Jakub "Rodriguez" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2018 An Interview with God
2017 All Eyez on Me
Shadow Hill
2016 Destined
2015 Diagnóza: Šampión
Kluk od vedle
Pearly Gates
2014 Parts Per Billion
Shanghai Hotel
2013 1982
Miss Dial
2010 For Colored Girls
Stonehenge apokalypsa (TV film)
2008 Good Man Is Hard to Find, A
This Is Not a Test
2006 30 dní
Krutá rasa
Premium
Whitepaddy
2005 Constellation
Lackawanna blues (TV film)
2004 America Brown
Andre Royo's Big Scene
2003 Love, Sex and Eating the Bones
2002 Šerif
2001 Higher Ed
2000 Lebky
Visit, The
1999 Loving Jezebel
Právo silnějšího
Slaves of Hollywood
1998 Milovaná
Nejlepší hráč
Park Day
Rodina matky Flory (TV film)
Synovec
1997 Hoover Park
Ona a on
Supertajná zbraň
1996 Dlouhá jízda
1995 Drifting School
One Red Rose
Zooman (TV film)
1994 Démon pomsty II: Krvavá odplata
1993 Confessions of a Dog

TV seriály

2018 The Good Doctor (TV seriál)
Epizoda 18 (S02E18)
Epizoda 17 (S02E17)
Epizoda 16 (S02E16)
další epizody (25)
2017 The Good Doctor (TV seriál)
Sacrifice (S01E10)
Intangibles (S01E09)
Apple (S01E08)
další epizody (8)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Amerika na prvním místě (S06E12)
R jako Romeo (S06E11)
Dům s vlajkou (S06E10)
další epizody (11)
2016 Všemocný (TV seriál)
Finále 2/2 (E22)
Finále 1/2 (E21)
Ahoj, jsem Rebecca (E20)
další epizody (11)
2015 Všemocný (TV seriál)
Mozek na drogách (E11)
Vraždící ruka (E10)
Velitelství! (E09)
další epizody (11)
2013 Kriminálka New York (TV seriál)
Today Is Life (S09E17)
Blood Actually (S09E16)
Seth and Apep (S09E15)
další epizody (7)
2012 Kriminálka New York (TV seriál)
The Real McCoy (S09E10)
Blood Out (S09E09)
Late Admissions (S09E08)
další epizody (10)
2011 Kriminálka New York (TV seriál)
Near Death (S08E18)
Unwrapped (S08E17)
Sláinte (S08E16)
další epizody (30)
2010 V utajení (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Shop Till You Drop (S07E10)
Justified (S07E09)
Scared Stiff (S07E08)
další epizody (22)
2009 Kriminálka New York (TV seriál)
Druhá šance (S06E11)
Dům smrti (S06E10)
Zázemí (S06E09)
další epizody (25)
2008 Kriminálka New York (TV seriál)
Zakázané ovoce (S05E11)
Trojúhelník (S05E10)
Schránka (S05E09)
další epizody (21)
2007 Kriminálka New York (TV seriál)
Dětská hra (S04E11)
Něco o hrdinech... (S04E10)
Jedna svatba a jeden pohřeb (S04E09)
další epizody (23)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Tichá noc (S03E12)
Falešný vrah (S03E11)
Sladkých šestnáct (S03E10)
další epizody (25)
2005 4400 (TV seriál)
Znovuzrození (S02E08)
Kriminálka New York (TV seriál)
V pasti (S02E11)
Kamelot (S02E10)
Město hraček (S02E09)
další epizody (24)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Dobrou noc, mami (S01E10)
Důstojník v modrém (S01E09)
Tři generace stačí (S01E08)
další epizody (10)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Miami - New York - Nonstop (S02E23)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Nepravosti na okraji společnosti (S05E05)
2003 Manipulátor (TV seriál)
2002 Holla (TV seriál)
The Court (TV seriál)
2000 City of Angels (TV seriál)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
1996 Ženatý se závazky (TV seriál) - a.z.
Zločiny proti obězitě (S11E09) - a.z.
1995 Live Shot (TV seriál)
1994 Ženatý se závazky (TV seriál)
Legenda o Hánesově železné hlavě (S08E23)
Alovo hřiště (S08E19)
Dárek (S08E15)
1993 Ženatý se závazky (TV seriál)
Jen maličký kousíček (S08E12)
Aaron (S08E08)

Dokumentární

2015 Black Friday
2014 Light, The
2009 Bring Your 'A' Game
2005 Black in the 80s (TV seriál)
I Love the '90s: Part Deux (TV seriál)
2001 Casting for Glinda
2000 Spotlight on Location: The Skulls

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 Live Life and Win! (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2008 2008 American Music Awards (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Black Movie Awards, The (TV pořad)
1984 Jeopardy! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace