foto

Hill Harper

  • nar. 17.5.1966 (51 let)
    Iowa City, Iowa, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Měří 172 centimetrů, važí 65 kg, je ve znamení býka. Jeho celé jméno je Francis Hill Harper. Otec Henry Harper pracuje jako psychiatr a matka Marilyn Hill je první afroamerickou anestesioložkou v USA. Má bratra Harryho.

Hill dokončil studia s červeným diplomem na Brown University, z Harwardské univerzity se může pyšnit titulem doktor práv a magisterským titulem v oboru státní správa z Kennedy School of Government.

Je stálým členem "Boston's Black Folk's Theater Company", jedné z nejstarších a nejrespektovanějších afroamerických divadelních skupin. V roce 2006 vydal knihu "Letters to a Young Brother: Man; fest Your Destiny". A za rok 2004 byl vyhlášen NEJsexy mužem. Z jeho nejoblíbenějších filmů doma sleduje trilogii Kmotr. Nyní žije v Los Angeles.

Z jeho filmografie můžeme jmenovat: Nejlepší hráč, kde si zahrál po boku Denzela Washingtona a Milly Jovovich. Vedle Paula Walkera si zahrál v Lebkách a mihnul se i v Šerifovi a Kruté rase. Jako soudního doktora Sheldona Hawkese jsme ho mohli sledovat v úspěšném krimi seriálu CSI: New York.

Jakub "Rodriguez" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2017 All Eyez on Me
Shadow Hill
2016 Destined
2015 Diagnóza: Šampión
Kluk od vedle
Pearly Gates
2014 Parts Per Billion
Shanghai Hotel
2013 Miss Dial
1982
2010 For Colored Girls
Stonehenge apokalypsa (TV film)
2008 Good Man Is Hard to Find, A
This Is Not a Test
2006 Krutá rasa
Premium
Whitepaddy
30 dní
2005 Constellation
Lackawanna blues (TV film)
2004 America Brown
Andre Royo's Big Scene
2003 Love, Sex and Eating the Bones
2002 Šerif
2001 Higher Ed
2000 Lebky
Visit, The
1999 Loving Jezebel
Právo silnějšího
Slaves of Hollywood
1998 Milovaná
Nejlepší hráč
Park Day
Rodina matky Flory (TV film)
Synovec
1997 Hoover Park
Ona a on
Supertajná zbraň
1996 Dlouhá jízda
1995 Drifting School
One Red Rose
Zooman (TV film)
1994 Pumpkinhead II: Blood Wings
1993 Confessions of a Dog

TV seriály

2017 The Good Doctor (TV seriál)
Epizoda 18 (E18)
Epizoda 17 (E17)
Epizoda 16 (E16)
další epizody (16)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
America First (S06E12)
R for Romeo (S06E11)
The Flag House (S06E10)
další epizody (11)
2016 Všemocný (TV seriál)
Finále 2/2 (E22)
Finále 1/2 (E21)
Ahoj, jsem Rebecca (E20)
další epizody (11)
2015 Všemocný (TV seriál)
Mozek na drogách (E11)
Vraždící ruka (E10)
Velitelství! (E09)
další epizody (11)
2010 V utajení (TV seriál)
2005 4400 (TV seriál)
Znovuzrození (S02E08)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Miami - New York - Nonstop (S02E23)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Nepravosti na okraji společnosti (S05E05)
2003 Manipulátor (TV seriál)
2002 Court, The (TV seriál)
Holla (TV seriál)
2000 City of Angels (TV seriál)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
1996 Ženatý se závazky (TV seriál) - a.z.
Zločiny proti obězitě (S11E09) - a.z.
1995 Live Shot (TV seriál)
1994 Ženatý se závazky (TV seriál)
Legenda o Hánesově železné hlavě (S08E23)
Alovo hřiště (S08E19)
Dárek (S08E15)
1993 Ženatý se závazky (TV seriál)
Jen maličký kousíček (S08E12)
Aaron (S08E08)

Dokumentární

2015 Black Friday
2014 Light, The
2009 Bring Your 'A' Game
2005 Black in the 80s (TV seriál)
I Love the '90s: Part Deux (TV seriál)
2001 Casting for Glinda
2000 Spotlight on Location: The Skulls

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 Live Life and Win! (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2008 American Music Awards (TV pořad)
2005 Black Movie Awards, The (TV pořad)
1984 Jeopardy! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace