Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Zábavný a opravdu pořádně krvavý film o odplatě. Moc jsem od toho nečekal, o to víc jsem si ho užil. Jestli mi něco chybělo, tak trochu chytřejší zakončení. Postava Adkinse celou druhou polovinu filmu z každého padoucha v podstatě vymlátí doznání - mohl mít aspoň v kapse diktafon, snažit se očistit svoje jméno. Sice by mu to asi po té krvavé sprše k ničemu nebylo, ale mě by se to líbilo víc, než tahle sebevražedná mise. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Popri Undisputed najlepsi Adkins. V cisto body close-combat konfrontacii ma to bavilo o level viac ako posledny John Wick prave vdaka tej spinavej, casto k realnosti nebezpecne blizko sa bliziacej krcmovej brawl choreografii (tak to so mnou az take zle snad nebude, ze Lacike? :-) ) a vyborny ustredny hudobny motiv a la Morriconeho Chi Mai alebo spominana La Piovra! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostý nářez a jsem v šoku, že něco tak brutálního, nekompromisního a zábavného natočil céčkař Jesse V. Johnson, který dokázal zabít jeden z nejlépe obsazených akčních filmů všech dob. Scott Adkins byl vždycky spíš neherec, zato neuvěřitelný bitkař a akrobat, ale tady v té roli se našel, stejně jako režisér. Příběh je samozřejmě prostý, ale Johnson hned od první vteřiny jasně poukazuje na starou filmovou školu filmů o pomstě, zkušený divák jasně slyší v každém tónu hlavní znělky odkaz na Profesionála s Belmondem. Avengement si je vědom svého postavení a nemá takové ambice, ale na starou školu odkazuje naprosto perfektně a to jak brutální akcí, která je skvěle natočená, tak perfektní režií i hereckým výkonem Adkinse. Nechápu co se stalo, snad jedině že oba upsali duši ďáblu a jejich přání bylo natočit dechberoucí film. Podařilo se, oba totiž dosáhli svého maxima. Při finální bitce v hospodě jsem občas i přivřel oči. Neskutečný masakr. Zopakuju si film klidně několikrát.80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Scotta Adkinse nečekám nějakou hlubokomyslnou postavu, leč si myslím, že i s ní v nějakém áčkovém titulu, by mě dokázal mile překvapit. Pomsta je ale regulérní béčko a v podstatě to říká už samotným názvem. Béčko je to ale hodně solidní a podobně kvalitní jsem zatraceně dlouho neviděl. Celé se to odehrává v poctivém anglickém prostředí, především v hospodě, kde se Scott objeví a pije jeden ejl za druhým. Možná je to pro mě úchylka, ale na filmu už mě těšilo jenom sledovat, jak hostinská čepuje z té britské pákovky pivo klasicky na angličáka. A to i přesto, že si Scott objednal dle českého dabingu pivo s čepicí. To by asi koukal, kdyby dostal pivo u nás a po pěně by se orosil i jeho knír....no, to jsem se zasnil. Zřejmě nedostatek čepovaného piva za poslední půlrok vlivem karantény. Chtěl jsem tím vší mříct, že Pomsta je dobrej kousek. Výborné bitky, skvěle špinavej a zaneřáděnej Scott Adkins a rozhodně film, jaký si zaslouží. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku to přeženu, ale pro mě osobně takových Osm hrozných druhé, možná třetí cenové. Pokud se tohoto příměru budu držet, řeknu to asi takto. Když do takové hospody půjdete v riflích, pohodlným a volným triku, objednáte si řízek nebo třeba guláš s knedlíkem budete většinou spokojeni. Zkrátka dostanete co jste čekali. A to samé platí tu. Konverzačka v baru s nejdrsnějším Scottem jakýho pamatuju. V průběhu skládáte dílky mozaiky a čekáte na finále. Když to skončí, klidně necháte tomu protivnýmu výčepnímu něco navíc. Protože jste se toho řízku vlastně parádně přežrali. 80 procent v rámci ranku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jako bojový koordinátor na filmu pracoval Dan Styles. Jako herec je uveden v titulcích u postavy Newbold. (Rominator)
  • Film se celý kompletně natočil ve Velké Británii. (herr_carter)
  • Po závěrečných titulcích následuje nezkrácený sestřih filmové scény, která byla ve filmu kratší. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno