Reklama

Reklama

Věrní nevěrní

  • Francie L'Homme fidèle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ábelovi se zhroutí svět poté, co ho opustí celoživotní láska Marianne, která mu oznámí, že čeká dítě s jiným mužem. O deset let později se k němu vrací, ale přináší s sebou také šokující tajemství. Drama o lásce, smutku, žárlivosti a nevěře je druhým celovečerním filmem známého francouzského herce Louise Garrela, který se kromě režie podílel i na scénáři. Ten napsal spolu s renomovaným Jean-Claudem Carrierem. V hlavních rolích se po boku Garrela objeví Laetitia Casta a Lily-Rose Depp. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (38)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Není to pěkné pokoukání pro chlapa. Hlavní hrdina je takový blbounek, ketrý vůbec neví co chce a ani co vlastně dělá. Holky si s ním manipulují jak chtějí a on má pořád pocit, že o tom rozhoduje on sám. Hlavně to ale nepřichází s ničím novým, není s kým se ztotožnit. Ten chlapík je všechno jen ne borec, kterému bych věřil, že se o něj holky perou. To je pak těžké věřit tomuto příběhu. 50% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak skvelý film, ale... tá pointa na záver mi tam skutočne chýbala. Každopádne, po scenáristickej stránke to bola naozaj kvalitka. A samozrejme aj ten psychologický rozmer, ktorý bol zahalený takým rúškom tajomstva. Človek po celý čas vôbec netuší, komu by mal veriť a na koho stranu by sa mal prikloniť. Veľmi sa mi páčilo ako dej balansoval na rôznych hraniciach emočného spektra postáv - od (ne)lásky, cez žiadostivosť, až po vypočítavosť. A presne takéto psychologické hry mám na filmoch rád, takže Louis Garrel mi vynikajúco trafil do vkusu. Len škoda toho otvoreného konca... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkný film, s povedeným obsazením a sympaticky krátkou stopáží (byť mi subjektivně přišlo, že těch 75 minut se nějak vleče). Louis Garrel mi zde byl hodně sympatický (obecně chovám respekt k podobným tvůrcům, kteří si napíší scénář, hrají hlavní roli a ještě si to sami zrežírují), jeho postava mi ale přišla hodně pasivní - když Marianne řekne Abelovi, že čeká dítě s jiným a aby se od ní odstěhoval, tak to prostě udělá a kupodivu ani nevyžaduje test otcovství, když mu později řekne, aby se vyspal s Ève, tak to opět poslušně udělá, a stejně tak když mu malý Joseph brečí v autě, protože nechce, aby si Abel vzal jeho matku za ženu, tak mu opět slíbí, že to neudělá - on snad v celém filmu ani jednou neprojeví vlastní vůli! Laetitia Casta, jeho herecký protějšek, mi přišla herecky zajímavá, byť už to zdaleka není ta oslňující krasotinka z Asterixe před 20 lety - ve svých 40 letech zde ale vypadá stále velice dobře, hezky se obléká a má neoddiskutovatelný francouzský šarm. A ač je o 5 let starší než Louis Garrel, nepřišlo mi, že by to bylo ve filmu znát. Lily-Rose Depp je potom - nenapadá mě jiné slovo - roztomilá. Když Ève žádá Marianne, aby jí přenechala Abela, a ta jí odvětí: "A co když řeknu ne?", reaguje Ève s odzbrojující spontánností: "Tak bude válka" - v té scéně je vrcholně okouzlující, její starší herečtí kolegové ji ale přece jenom lehce zastiňují. Na filmu mi trochu vadilo, že kamera u tváří herců zachází do nezvykle velkého detailu, a u samotného děje mi pro změnu přišlo, že je poněkud nepravděpodobný, byť současně i jaksi truffautovsky hravý a nápaditý - snad každý v tom filmu má nějaké své tajemství a sledovat vývoj jejich vztahů je dosti zábavné - minimálně pro člověka, který má takové filmy v oblibě - je vlastně téměř fascinující, že ten film v podstatě neřeší nic jiného než vztahy, což je asi dost francouzské. Nemyslím si, že je vyloženě nutné vidět to v kině nebo že je to film, který by chtěl člověk vidět opakovaně, ale jako jednorázové kultivované povyražení po francouzsku zafunguje velice dobře. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Další lahůdka z milované Francie. Netradiční vztahovka a vztahovky na všechny způsoby Francouzi vždycky uměli a umí. Tragikomicky vystavěný a vypointovaný příběh tří fyzicky pohledných lidí, přičemž u Laetitii Casty považuji pojmenování její postavy Marianne za poměrně kruté a nevděčné, jelikož se mi už nezdá jako v dobách své nejlepší slávy jako francouzský symbol Marianne, jenž jí kdysi právem náležel. Ale proti gustu... Každopádně kvalitní filmový zážitek.... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální a inteligentní vztahové drama o nevěře soustřeďující se převážně na tři hlavní postavy. Laetitia Casta ve svých 41 letech je velko kočka a povedla se i Lily-Rose Depp, která je dcerou Johnnyho. Je to poměrně černohumorné, sarkastické a trošku podivné a naštěstí i velmi krátké. Zvláštní film a rozhodně né typičtí Francouzi. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (ČSFD)

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Reklama

Reklama