Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série začíná vesměs přehlídkou všemožných odporných lidských charakterů, se kterými jen těžko začnete sympatizovat, takže si troufám říct, že je to jen takový úvod do hlubšího dění a v podstatě s těmi postavami ani nechcete mít empatii. Je fakt, že Elite si možná špatně udrží diváky i po první řadě, protože mi přišla dost průměrná, ačkoliv potenciál je cítit. Vyspělejším jedincům toto téma možná ani nesedne a bude je štvát ta nabubřelost, snobismus a přehnaný luxus, který těmto teenagerům spadl do klína bez námahy. Na druhou stranu ale znázorňuje rozdíly mezi společenskými vrstvami, učí o arabské menšině a nevyhne se ani LGBT komunitě. Tudíž má standartní parametry netflixovského seriálu. Mě ty postavy ale baví, a tak budu nadále pokračovat. ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na elitní škole pro zazobanou smetánku dojde k vraždě dívky, načež se dějově vracíme o pár měsíců zpět a sledujeme počátek událostí, které v onu vraždu vyústily. Poznáváme spoustu pokřivených charakterů rozmazlených fracků z elitní školy a také 3 nové studenty z chudých rodin, jejichž nástup na školu rozpoutá první konflikty. Ty se postupem času hromadí a přibývá také počet podezdřelých, kteří měli motiv k vraždě. Finále považuji za povedené a 2.série slibuje opravdu zajímavou podívanou. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Když se objeví nové druhy v ekosystému, vždy dojde ke změně. Ti noví mohou zničit faunu a flóru místa, nekonečně se množit nebo způsobí změny, které mohou vyústit v převrácení všeho,“ přirovnává jedna ze studentek nové spolužáky k jinému druhu. Nastoupili z veřejné školy na prestižní pro zbohatlíky. Stipendia sponzoruje stavební společnost, která stojí za zřejmě špatně odvedenými zásahy na školní budově. Sympatických postav je pomálu, zajímavých zrovna tak. Ve i mimo školní lavice řeší nevázaný sexuální život, sociální rozdíly, lži, drogy, zášť, uplatnění se ve společnosti a uvědomění si sexuální orientace, navíc je to vše orámováno zločinem, o kterém se dozvíme hned v prvním díle. A jak je pozvolný rozjezd, stejně takový je i dojezd. Nevím, zda je to tím, že mi není šestnáct, ale celá první série představuje hodně průměrné klouzání po povrchu. Nějaký ten zadeček, nějaké to prso, ale Netflix zdá se šlápnul vedle. Záběry z policejních výslechů docela úsměvné. A tak nějak to (se spoustou večírků) doklopýtá do finále. Žádná změna, žádný zajímavý posun, energie, nápad. A vrahem může být klidně zahradník. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je přesně to, co jsem po sledování seroše Katla potřebovala. Nenáročné sledování života bohatých spratečků a tří chudých stipendistů. Ovšem není to vůbec blbé ani nudné a mě to kupodivu bavilo, protože zápletka je dobře vymyšlená a dobře to šlape a má to dobrý timing. Jooo, to se povedlo a už sleduju dvojku...Za mě 88% ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco málo slabší než španělský klenot La casa de papel, ale stále výborné školní (ne jen) vztahové drama. Chvíli jsem si na postavy zvykal, protože zpočátku na mě jen málokdo působil sympaticky. Nicméně po pár epizodách jsem se do seriálu naprosto ponořil a nedokázal jsem se od toho odpoutat. Naštěstí má celý příběh pouhých 8 epizod, takže mi to delší bdění po noční tolik nezasáhlo do denního rozvrhu (který stejně nemám haha). Sem tam se postavy nezachovali zrovna nejlogičtěji, ale jsou to holt puberťáci (a polovina z nich hlavně i ženy, což je "double trouble"), kteří málokdy vědí, co chtějí. Celkově to má podobnou atmošku jako první série 13 Reasons Why, s čím nemám absolutně žádný problém. Ve výsledku je to tedy velmi podařený pohled do střetu dvou světů, kdy na jedné straně jsou zkorumpovaní zbohatlíci a na druhé problémová a často zákony ignorující chudina. Hodně dobře strávených 7 hodin. 85% ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama