Reklama

Reklama

Dobrý život sokola Bendy

  • angličtina Good Mr. Benda (festivalový název)

VOD (1)

Obsahy(1)

Citlivý portrét dědy Miroslava Bendy, zasloužilého sokola a obyčejného člověka s neobyčejnou vitalitou a ideály, odkrývá pomocí nostalgie i situační komiky příběh lidské houževnatosti a optimismu. Snímek má povahu časosběrného dokumentu – obsahuje rodinná videa i archivní filmové materiály. Do mikrokosmu vesnice Křenovice u Slavkova u Brna nás uvádějí dvě Japonky, jež se rozhodly Bendu navštívit díky jeho dlouholetému přátelství s univerzitním profesorem z Tokia. Společně s Bendou se divák přenáší na jedinou japonskou benzínku v Evropě, strahovský stadion i do New Yorku za americkými sokolkami. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (6)

zette 

všechny recenze uživatele

Nic proti panu Bendovi, tento dokument je ale uplne o nicem. Minimum informaci o hlavni postave, tak i o Sokolovi. Jenom nejake preslapovani na miste, at uz na zahrade ci v New Yorku. Spise rodinny medailonek nez film pro bezneho divaka, ktery se chce neco dozvedet. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Činorodý vitální sympatický skaut. Pobavilo mě jeho "Takové švestky je škoda jesť. Jsou to karlátka do štamprdla". ()

Reklama

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

Na film jsem jako sokol vyrazil s chutí. Japonci a japonština mě velmi příjemně překvapila. Za mě hezký dokument o vitálním člověku žijícím pozitivní hodnoty. Jedinou výtku mám asi na třech místech k hudbě, tahala za uši a působila jak z hororu (scéna udírna a Americký park). Závěrečný záběr na okno a fasádu byl parádní! ()

asdfasdf odpad!

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je tento dokument úplně o ničem a po celou dobu jsem se těšil na jeho konec. Nevím, proč dokument o českém sokolovi museli uvádět Japonci, o jeho působení v sokolu tam toho zas tak moc nebylo a celkově to na mě působilo velice nudně a nezajímavě. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Slivovice, víno ,pivo, slivovice, dechovka, sem tam Japončík, slivovice, slivovice.Sokol?O cvičení ani ň, o chlastu celej dokument.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Světová premiéra proběhla 26. 10. 2018 na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. (BMW12)

Reklama

Reklama