Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (69)

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš mnoho debilných rozhodnutí na jedného obyvateľa tunela na m2. V tomto tuneli za zišli asi tí najdementnejší ľudia z celého Nórska ! Jediná operátorka, jediné záchranárske auto na celý film, jediný záchranár. Strašná kktina. "Livingdead" to zrhnul asi najpresnejšie ! 1* za to že je to v Nórsku. 11,918% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Katastrofický Thriller opět z Norska. Kamion s benzínovým tankerem havaruje v 9 kilometrovém tunelu o Vánocích a katastrofa je na cestě. Hasiči a záchranáři mají pokyny stát před tunelem, ale jakmile se jeden ze záchranářů dozví, že v tunelu je jeho dcera, tak pokyny a protokol jde stranou a situace se stává osobní a bere veškerou zodpovědnost na vlastní pěst. Film se rozjíždí sice pomaleji, ale počátek katastrofy je hodně efektní a nepříjemný, vizuálně je film na vysoké úrovni, herci hrají obstojně, napětí funguje a bavila mě i herečka z tísňové linky, která se chovala celou dobu profesionálně. Norové tyhle věci umí. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevzrušeně to plyne za clonou kouře a žánrových klišé, norské záchranné složky galantně přenechávají prostor sólo hrdinům a vy si při sledování možná uvědomíte, že existují katastrofy, při kterých je pro vás dobré, že vidíte světlo na konci tunelu. Asi netřeba připomínat, že kdyby v obchodech nedávali u pokladen igelitky, nic z toho by se nestalo.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Potěš koště !!! Jestli takhle OPRAVDU funguje místní záchranný systém, tak je nejvyšší čas kompletně přepracovat jeho pravidla, poněvadž něco tak z podstaty nefunkčního se hned tak nevidí. Takže vcelku logicky musí dojít na iniciativu jistého na disciplínu kálícího profesionála, pro kterého se zoufalá situace v tunelu stává velice osobní záležitostí. Nicméně ani z filmařského hlediska není co chválit, když se po celou stopáž neobratně řeší jedno rodinné drama, v pozadí i v popředí žhnoucí požár, dusivý dým, spousta dopravních prostředků a vyděšených řidičů a spolujezdců a vůbec všech ostatních cestujících, velkých i malých ... všichni pospolu a každý sám se svým strachem zůstávají uvězněni v horském tunelu - dým vítězně postupuje vpřed a lehce překonává všechny překážky ... zatímco venku se důležitě poflakují kázně dbalí uvědomělí záchranáři, čekají na ROZKAZ shůry, který nepřichází ... a nakonec vlastně záleží jen na předvybraných - jakýchsi VIP životech. Přidušené, skomírající 2* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tunely sú úzke, dlhé, je tam tma a pokiaľ tam nie je napríklad Mike Myers či Jason Vorhees, tak je tam celkom nuda. Napriek tomu ide o populárnu lokáciu katastrofického žánru. Len keby tu nebola tá krásna nórska príroda, v ktorej by som strávil oveľa radšej daný filmový čas. Nesmú chýbať klasické naratívne klišé, ale pracuje sa s nimi relatívne citlivo a logické nedostatky nebijú do očí, ak nechcete, aby vám do očí bili. Potom sa ale zase môžete zabávať napríklad na tom, že o operátorku sa nikto v miestnosti nezaujíma a podobne... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natočený na diaľnici Riksvei 15 v Leikangeri (Nórsko). (Arsenal83)
  • Ve 22. minutě vydíme odtahové auto, že stojí šikmo přes cestu. V dalším střihu už je ale ve svém pruhu a připravené odjet. (Duoscop)
  • Ve 22. minutě stojí u naloženého auta tři lidé, ale v následujícím střihu už je cesta prázdná. (Duoscop)

Reklama

Reklama