Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt slusna kokotina. Prvni pulku je to vsechno desne zmateny, spousta postav, zadnej pribeh, vsichni se tam tak nak motaj a vetsinou jen nadavaj, nastesti v druhy pulce uz se nejakej ten pribeh vyrysuje, ale nejak zvlast dobrej neni. Co se tyce hercu, tak ty sice hrajou dobre, ale stejne jim to moc neverite. No a pak tu je naprosto priserna, skoro dokumentarni kamera, ktera hodne stezuje sledovani filmu. Nicmene to vse dohromady dokaze docela zaujmout, takze film vylozene nenudi. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Tady na CSFD je krásně napsaný obsah. Z toho usuzuju, že knížka může být fajn. Film je dobrý tak dlouho, dokud běží úvodní titulky. Pak už jen nuda a nesympatické postavy, kterým se dějí šílené věci a vám je to upřímně jedno. Byl bych hrozně rád kdyby se mi film líbil, mohl bych si zase kopnout do ostatní české tvorby, ale boužel. Režie a kamera šikovná, hudba nic moc, postavy a scénář mizerné. A ten alchymistický trik se mi nelíbil. Když Smíchov tak raděj Toxxxe. "Bertramka - Anděl - Klamovka - Zvon, pozdrav první, odpoví ti i strom." ()

Reklama

Ony odpad!

všechny recenze uživatele

Je to něco jako Panika v městečku. Jenže místo postaviček indiána, kovboje a koně jsou tu postavičky feťáků, překupníků a sektářů, a tím pádem jsme ochuzeni o jeden podstatný rozměr. Škoda, že to nestálo trochu víc na pražských exteriérech a že nebyly nějak lidsky nasnímané. Takhle to se mnou neudělalo naprosto nic. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách originální dílo od originálního tvůrce. Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem si zvykl na roztřesenou kameru, která chvílemi vyvolává pocit, jako když se díváte na něčí domácí video. Ale ve druhé polovině snímek nabere tempo a i zdánlivě nevýrazný děj nakonec dojde uspokojivému závěru. Řekl bych autentická sonda do života určité skupiny našich spoluobčanů a především musím vyzdvihnout herecké výkony. Třeba taková Klára Issová působí, jako když byla po většinu natáčení opravdu pod vlivem čehosi :-) ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Na Anděl Exit mě bere hlavně ta drsná a krutá část zachycení smíchovské periferie... cikáni, hochstapleři, dealeři drog, smažky. Landovský do téhle směsky ztroskotanců a zmrdů zapadá jako by tam žil odjakživa a ve vší té špíně si doslova rochní. Parádní je i Pavel Zajíček v roli jakéhosi opus dei čističe, drsňák s tvrdou pěstí a biblí v kapse. Naopak trochu zbytečné se mi zdají drogové flashbacky, experimenty se střihem atd. Kdyby byl film vystavěný jen na té drsné naturální rovině, mohl být dokonalý. Takhle se v něm pomalu ztrácí děj (což je ostatně časté i v Topolových prózách) na úkor detailu a různých odboček. To, že borec uvařil nějaký extra matroš mi došlo až asi čtvrt hodiny poté... Jinak samozřejmě Klára Issová bez vlasů k sežrání, Zuzana Stivínová příjemně civilní a Jan Čechtický celkem toporný... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně na půlnoční mši měl kameraman kameru schovanou pod kabátem, aby se všichni ostatní chovali autenticky. (HappySmile)
  • Jan Čechtický, představitel hlavní mužské role Mikese a zároveň autor hudby, ke své práci na filmu řekl: "Myslím, že herecky jsem toho v Andělovi moc nepředvedl, to bych radši nehodnotil. Když jsme pak k filmu dělali soundtrack, tak jsem říkal: 'Tak tady vodsaď, až támhleten odejde,' a to jsem byl jako já, 'tam to začne'. Vůbec jsem si sám sebe nevšímal, byl jsem od toho hraní odosobněný. Vnímal jsem jenom tu energii, soustředil se na to, kde má být hudba a kde ne. Dělat filmovu hudbu mě baví, mám pocit, že v hudbě můžu něco vymyslet, u hraní ten pocit nemám. Herectví je pro mě zpestření, forma relaxace. Mám hudební cíle, které si plním. Chci udělat podaždé lepší a lepší desku, neopakovat se. Hraní je odpoutání se od stejné práce, stejného prostředí. Ani to vlastně nevnímám do důsledků, že ten film potom někde poběží, to v ten moment ani moc neřeším. Je to asi sobecký, ale prostě si uživám ten čas." (NIRO)
  • Natáčení začalo na Štědrý den v roce 1999. (HappySmile)

Reklama

Reklama