foto

Simona Babčáková

  • nar. 21.2.1973 (44 let)
    Šumperk, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Osobitá herečka a žákyně improvizátora Jaroslava Duška Simona Babčáková se narodila v Šumperku 21. února 1973. Vystudovala Zlínskou školu umění, prošla scénami Městského divadla Zlín (např. Patnáct venkovských dívek) a pražského Divadla v Dlouhé, působila též v Klicperově divadle v Hradci Králové (Král Lear, Cizí kněžna, Tři sestry, Pokoušení a další). V současné době je členkou souboru Dejvického divadla v Praze, kde ji můžeme vidět v inscenacích Černá díra, Spřízněni volbou, Love Story, Tramvaj do stanice touha atd. Za své výkony na jevišti byla nominována na cenu Alfréda Radoka jako objev roku a herečka roku. Uvádí i své vlastní improvizační večery Second sekec aneb Hlava nehlava, kam si každý měsíc zve různé hosty. Objevila se v televizním filmu Stop a seriálu Dobrá čtvrť, hrála ve filmu Jana Hřebejka U mě dobrý (2008) a bude možné ji vidět i v jeho novém filmu Nestyda (2008).

Zdroj: BontonFilm

Herecká filmografie

Filmy

2018 Úsměvy smutných mužů
2017 Přání k mání
Raportér
2016 Jak se zbavit nevěsty
Manžel na hodinu
2015 Vybíjená
2014 Díra u Hanušovic
Hodinový manžel
Osmy (TV film)
2013 Hexenšus (TV film)
2012 Šťastný smolař (TV film)
Vánoční hvězda (TV film)
Ve stínu
Ženy, které nenávidí muže (TV film)
2011 Alois Nebel
Černá díra (divadelní záznam)
Rodina je základ státu
2010 Hajzlíci (studentský film)
Největší z Čechů
2009 Zoufalci
2008 Děti noci
František je děvkař
Nestyda
U mě dobrý
2007 Stop (TV film)
Vánoční příběh (TV film)
2006 Nadměrné maličkosti: Manželé roku 2006 (TV film)
Radio Kebrle (studentský film)
To horké léto v Marienbadu (TV film)
Zajatci Ďáblova chřtánu (TV film)
2005 Oběti: Hadí tanec (TV film)
2004 Choking Hazard
2003 Město bez dechu (TV film)
Nuda v Brně
Sirup (divadelní záznam)
Smrt pedofila (TV film)
Společník (TV film)

TV seriály

2017 Fízlárna (TV seriál)
Koule (E03)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Finty a fintičky (S04E11)
Sázka na jistotu (S04E10)
Jitrnicová odysea (S04E07)
další epizody (17)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Zakázaná území (S02E34)
Ohnivé dorty (S02E33)
Mikův blbej den (S02E30)
další epizody (65)
2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
další epizody (12)
Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
další epizody (12)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Lež má rozbité auto (E02)
Škoda lásky (TV seriál)
Vzpomínky (S01E07)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)
Comeback (TV seriál)
Slepák (S02E21)
Snad to vyjde příště (S02E20)
Francouzská restaurace (S02E19)
další epizody (12)
2010 Cukrárna (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Křik kormorána (S02E09)
Bejk (S02E08)
Sbohem, Káhiro (S02E07)
další epizody (9)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Vesnická balada (S02E09)
2009 Poste restante (TV seriál)
Škola pro život (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Boží mlýny (S01E30)
Krev, pop a slzy (S01E29)
Absťák (S01E28)
další epizody (12)
2008 Comeback (TV seriál)
Heavy Christmas (S01E16)
Taneční (S01E15)
Simonina volba (S01E14)
další epizody (16)
Černá sanitka (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
Jiná láska (S01E03)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Příjezd (E01)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

Dokumentární

2011 Film o filmu Rodina je základ státu (TV film)
2010 Tantra

TV pořady

2016 Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 TýTý 2014 (TV pořad)
2014 Kdo je kdo? (TV pořad)
Mezi ploty se Simonou Babčákovou (TV pořad)
2013 Možná přijde i charita 2013 (TV pořad)
Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
2012 Ceny české filmové kritiky 2011 (TV pořad)
Na forbíně TM (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Být v obraze (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace