Reklama

Reklama

Otryv

Trailer 2

Obsahy(1)

Skupinka piatich mladých ľudí, ktorí chcú osláviť Silvester na vrchole hory, uviazne v lanovke. To, čo začalo ako dobrodružná párty, sa čoskoro stane bojom o prežitie. (dixx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Parta mládežníků jede o Silvestra na ruskej Ještěd lanovkou. Ta je samozřejmě zavřená, tak uplatí obsluhu, aby je ještě jako poslení jízdu z dolní stanice vyvezla nahoru. A jelikož jsme v Rusku obsluha ráda za Ruble udělá skoro všechno. Bohužel dojde k nehodě a lanovka zůstane viset v půlce trasy asi 100 metrů nad nejbližším šutrákovým vrcholem. Patričce to moc nevadí, berou to jako dobrodrůžo byť v nevytápěné kabince v ruském horském povětří záhy přituhuje. Společně slaví Nový rok a z kabinky je krásně vidět ohňostroj z nedalekého města. Když ale ani druhý den odpoledne lanovka nejede a nikdo je nehledá, začnou se snažit značně prokřehlí vyhledat si pomoc sami. A v té chvíli to začne být pro osádku kabinky skutečně nebezpečné. Já osobně zůstat v kabince s Irinou Antoněnkovou, tak bych se jí jako správný gentleman pokoušel zahřát a vyzkoušel bych všechny možnosti prokrvování zimou se třesoucího těla. No co k filmu napsat dále. OD chvilky co parta odklopí nouzový poklop v podlaze se začnou dít věci, že by jeden nevěřil. Už jsem se bál, že ještě přiletí americká stíhačka a přesekne křídlem lano jako se to stalo v roce 1998 v Dolomitech. Víc prozrazovat nebudu, koukat na to skoro nemá smysl. Efekty hrozné, napětí nula. Až pojdete na Ještěd, vemte si sebou barevné žárovičky z Ikei (ty na tužkovky!). Dávám za jeden horolezecký postroj. * ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rusi ma prestavajú baviť, čo sa týka hororov. Poslednej dobe čo horor, to neoriginálna a predvídateľná kravina, spamätajte sa. A tato bohužiaľ nieje výnimkou. Presne je tu to hnusne klise. Je partia dobre naladených mladých ludi, idu na lanovku, niečo sa poserie a hned je tu jeden chrapun, jeden akože záchranca, slična deva a holka čo chce pre každého dobre. Je to stokrát prevarené téma i keď na lanovke ich zas tak nieje. Ale koncept je ten istý ako u milióna podobných filmov, to naozaj nieje dobré. Nuda ako v supermarkete. Slabé 2*. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Všichni si asi moc dobře pamatujeme Frozen, to bylo už tehdy něco originálního a průlomovýho. Teď rusové přišli s jejich verzí ale v kabinkový lanovce. Škoda, že tam těch lidí nebylo víc, i když respektuju rozhodnutí Kirilla a bylo mi v tu chvíli jasný, o co mu šlo. Nicméně i tak nepochopíš tu debilitu některejch postav, to prostě degraduje celej film. Na druhou stranu, nebyl to horor, takže jako thriller to mělo atmosféru víc než ucházející. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kirill so svojou snúbenicou Katjou a ďalšími priateľmi plánujú stráviť romantický príchod Nového roka v horách. Tesne pred odchodom lanovky sa však dvojica poháda a tak skupina odchádza bez Kirilla, ktorý sa rozhodne vrátiť do hotela. Cesta zastaralou lanovkou má od bezpečnej príliš ďaleko a prvé problémy nenechajú na seba dlho čakať...Veľká škoda toho scénara, kde sa priatelia medzi sebou začnú "žrať" príliš skoro, na druhej strane však má dej spád aj keď je plný nelogických krokov postáv. Osobne mi vadili aj zábery "selfie" videí, ktoré priatelia zdieľali rovnako tak ako pri ich telefonátoch, na druhej strane záverečné v podaní Katji bolo dôležitým momentom v tomto filme, ktorý síce vôbec nie je zlý ale k dobrému má ďaleko. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky na vyššej úrovni ako Frozen, atmosférou na slabšej úrovni. Predsa len vo Frozen sme mali aj "milé" zvieratká a krásny zoskok na vlastné. Tu pokus o zlanenie s odkrytím, čo ich čaká, prekvapil, ale všetko ostatné nasledovalo príliš zrýchlené. Na druhej strane to chovanie sa zamestnankýň lanovky, to bolo relatívne uveriteľné, dve babky, ktorým bol šalát prednejší ako prevádzka. To je Rusko... :) P.S. Prírodné scenérie fakt nádherné. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama