Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V určitých ohledech čtvrtá řada ubrala na lehkosti, stala se "dospělejší" a výrazně změnila prostředí, což někomu nemusí sedět, ale já jsem rád, že tvůrci zkusili něco nového. Kromě toho, byť se v několika ohledech finální řada liší od těch předchozích, stále jí nechybí určitá štiplavost, skvěle napsané a zahrané postavy, skvělý humor, ale i velmi emotivní chvilky. Já jsem veskrze spokojen a žádný velký propad kvality nevidím, vidím jen snahu zkusit to jinak. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sex Education skončila právě včas. Řekla vše, co mohla, a zůstala věrná svému vlastnímu pojetí. Ani čtvrtá řada nehraje na klasické struny, ať už co se týče vyprávění, tak především co se týče postav. Vypráví po svém, nenuceně, britsky. Postavy nejednají “v rámci” nebo “mimo” svůj charakter, mnohem více než postavy připomínají lidi, a to se všemi svými obavami, kompulzivním a zdánlivě nepodloženým chováním. A právě to, jak je seriál celou dobu svůj, nepoddává se a nepodbízí se zažitými vzory, z něj udělalo jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Je dobře, že se svou tendencí k adoraci libovolné (fyzické i duševní) vychýlenosti Sex Education končí, než se z něj stala nepokrytá freak show. Všem bylo dopřáno hlasu, nikdo neskončil jako černobílá karikatura, Sex Education po celé své trvání hrálo všemi barvami, všemi emocemi a v závěrečné řadě předestřelo pár fascinujících témat, skrze která může každý opět nalézt některé z odpovědí, které třeba hledá. Dočkali jsme se tak konce, který je stejný jako začátek - neskonale užívací a vtipný a zároveň emočně napjatý i podnětný. Prostě magie. Thank you for everything, dickhead. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná sezóna je v dosti věcech jiná. Nová škola, nové postavy, které dostávají dost prostoru na úkor těch, které jsme sledovali dříve. Někdo se neukáže vůbec. Nemělo to takovou lehkost jako první dvě řady. Některé věci se přidali jenom kvůli tomu, aby byli ještě více diverzifikované. Někdy měl neskutečný vývoj (Adam, Erik, Aimee) A titulní dvojice? Za mě musím říct, že přesně takovou podobu jsem na závěr chtěl. A tajně budu doufat v budoucnu na nějakou zkrácenou miniserii, kde se prozkoumá jejich život. Casting byl úchvatný. Mnoho z nich se propracovává do nejvyšší lig v jiných projektech. a tak toto moje přání zůstane nejspíš navždy nevyslyšené. Ale třeba se podaří. Každopádně SE je úžasný seriál. Nabádá lidi k tomu, aby se nebáli s jinými komunikovat, páč je to jedna z nejdůležitějších vlastností všech vztahů. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitatívny držkopád sa vo finálnej sérii nezastavil, ale naopak akceleroval. Hlavný problém bol za mňa ten, že namiesto dôstojného zakončenia súčasných príbehových línii sem na poslednú chvíľu začali tlačiť nové postavy, pričom viacerí známi sa už nedostavili. To súvisí s presunom dejiska na novú progresívnu školu, na ktorej by homofóba do piatich minút porazilo. Tu nebol hetero snáď nikto. Tvorcovia si povedali, že toto je posledná šanca pridať zastúpenie ešte minoritnejším sexuálnym menšinám, tak sa toho chopili s takým gustom, až vznikla táto dúhová paródia. Zmenilo sa to na freakshow pri ktorej sa nejak pozabudlo na to, kvôli čomu si ľudia seriál obľúbili - vtipný vzťahový seriál zo života, ktorý sa divákovi nebojí rozširovať obzory. 5+/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale propad 4. série Sexuální výchovy oproti těm předchozím je tak markantní, že to jinak nejde. Místo jen lehce ztřeštěného a možná zhuštěného vyprávění o sexu mladých v době internetu, se ocitáme v jakémsi katalogu sexuálních odlišností, kdy jsou normální žáci na škole výjimkou a sexuálně odlišní žáci normou. Nedíváme se na jednotlivé příběhy ale na vzorové situace jak z výukového videa nějaké uvolněnější školy. Ještě horší je, že s postavami už se nedá ztotožnit, zastupují typy nebo sexuální odlišnosti, aniž by to hladce zapadalo do děje, spíš to působí násilně a nepřirozeně. Postava Otise byla ještě protivnější a sobečtější než v předchozích řadách. Celkově jsem měla pocit, jakoby všichni byli tak trochu ztracení a nevěděli, co hrát či proč. Dosledovala jsem jen proto, že jsem si řekla, že to dodívám. SHRNUTÍ: Když sexuální esprit vyprchá i u puberťáků. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Keď v 28. minúte Pan Groff obeduje na WC, v držiaku na toaletný papier je kľúč, avšak pri zábere zhora tento kľúč zmizne. (maros336)
  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama