Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oversteer je anglický výraz pro přetáčivé chování aut. Overqueer je výraz, jenž jsem si vymyslel. Znamená to stav, kdy umělecké dílo – zde seriál – působí jako křečovitě vyumělkovaná reklama na vše, co není heterosexuální. Je škoda, že zobrazení lidí s jinou sexuální orientací či genderovou identitou zde sklouzává k místy až odpudivé karikatuře. A abych nezapomněl: Eric je scénáristy zobrazován stále více jako afektovanej primitivní sebestřednej píčus. Z toho musí gayové být štěstím bez sebe. ()

djfun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seroš mám fakt dost rád, resp. první 3 série. Né, že by ta čtvrtá byla špatná, ale v mých očích trochu ztratila tu lehkost, vtip a nadsázku. A především: osobně nemám nic proti buznám (uf, to jsem si dovolil označení, co?!:)), transkám, bisexuálům, fluidům, nebinárním a bůhví jakejm ještě "bi" (či nebýt:)) - ať si je každý čím chce, třeba krokodýlem nebo žirafou (A VĚŘTE, ŽE TOHLE NENÍ DNES V BRITSKÝCH ŠKOLÁCH VYJÍMKOU!!!), ale ať mě s tím prosím NIKDO neustále NEOTRAVUJE, ať už v běžném (dnes spíš neběžném) životě, stejně jako v médiích, filmech či seriálech. V prvních 3 sériích měla tato různá stvoření také zastoupení, ale celkem nenásilně a některá i trochu mimoděk, ale tady jich je už jak čoklů, gender a queer omýlání válcuje dřívější stěžejní linky a být "normální" nebo heterák se už pomalu jeví jako zásadní nedostatek! ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec jednoho z posledních kvalitních Netflixáckých seriálů, zároveň asi momentálně jediného který dokáže prezentovat ožehavé problémy dnešní mládeže, aniž by byl cringe a neautentický jako prase. Zakončení Otisova příběhu je podle mě nejlepší možné, nechtěl jsem aby skončil s osobou A ani s osobou B (nechci spoilerovat pro citlivé osoby), ale aby felil s osobou C u Smash Bros, jelikož osoba C byla vždycky nejvíc real. Mám u toho podobný feeling jako třeba u poslední série Stranger Things a to, že by bylo fajn tomu dát pauzu tak 15-20 let, nechat to uzrát a potom natočit další sérii, když už budeme všichni starší a budeme úplně v prdeli. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je kurevsky nad tím přemýšlet nějak střízlivě. Tahle série je v něčem strašně zvláštní exces progresivní propagace. S tím bych vůbec neměl problém. Přijde mi spíše nešťastný způsob toho pojetí, který skoro dělá dojem, že si z toho Netflix spíš dělá prdel. Což je velká chyba scénáristů. Nevím, zda si pro tuto sérii ukousli na finále velké sousto, ale mnoho aspektů zde je strašně nedotažených a jsou hloupě prvoplánový. Postavy občas znějí totálně vyprázdněně a dávají si rady na úrovni dvou letých. Je to sice spíše seriál pro dospívající, ale ta zacyklenost v nějaké pubescentní ztracenosti byla občas strašně zbytečně točící se v kruhu. Je těžko hodnotit toto vše nějak moc kriticky, stále jde o pět let života s tímto kusem, který byl v mnoha úhlech zajímavý, zábavný a napínavý. Poslední série, to jak už je v byznysu zvykem, trochu přepískla. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A dost s tím nízkým hodnocením! 4. série je uspokojivé a důstojné zakončení tohoto dnes už kultovního seriálu. Myslím že skončit se má v nejlepším, v případě tohoto seriálu platí že končí se vší důstojností, neboť "to nejlepší" bylo 2 sezóny nazpět. Závěr byl takový hořkosladký. Avšak sám život prostě nedopadne tak, jak si ho nalinkujeme a nevypadá tak duhově krásně jako škola, na kterou naši hrdinové na začátku této série přešli. Je ale škoda, že si 4. série vzala na paškál až příliš moc témat, která nezvládla v dostatečně míře odvyprávět a důstojněji zakončit. Nejvíc líto mi je dějové linky Cal, který byl v této sérii vykreslen opravdu špatně a po většinu času zde jen překážel ostatním OG postavám, od kterých jsme asi čekali že budou delší čas na place (ano, myslím hlavně Adama s jeho tátou či Ruby). Ta až nadpozemsky progresivní škola byla parodie na to, jak by asi měly/mohly vypadat školy plně pod vedením duhy. Nechápu že to spoustě lidem vadí, protože seriál se už od svého začátku zaměřuje právě na podporu KOHOKOLIV. Je jedno jací jsme barvy či orientace, měli bychom si být všichni rovni za jakýchkoliv okolností. Děkuji tvůrcům za velice dospělé finále a všem zúčastněným klobouk dolů. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Keď v 28. minúte Pan Groff obeduje na WC, v držiaku na toaletný papier je kľúč, avšak pri zábere zhora tento kľúč zmizne. (maros336)
  • V epizodě je odkaz na filmovou sérii Pán prstenů, a to ve scéně, kdy sestra Jean (Gillian Anderson) v bance zmíní, kde pracovala, a pracovník odvětí, že by chtěl na Nový Zéland kvůli filmu Pán prstenů. V následující scéně pak napodobují Gluma ze zmíněné série. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno