poster

MasterChef Česko 2 (TV pořad)

Soutěžní / Reality-TV

Česko, 2019, 80 min

Režie:

Jiří Charvát
  • Alexis74
    odpad!

    Mastršíf česko, tak já nevím já jsem čech, ale já bych si jídlo od žádnýho prašivýho mastršífa nevzal ani za pytel léků na nevolnost. Já chci kvalitní jídlo od šikovnýho českýho kuchaře, který nemá žádnýho mišelina, protože mě je úplně jedno co ten dobytek má za pneumatiky na autě, ale jestli je ty americký nebo jaký prasata cpou do jídla, tak ať si to žerou sami. Já jsem čech a kvalitu poznám podle vymazlené svíčkové a takovýhle idioti se u toho můžou ksichtit jak chtějí. Pěkně naložit, někdo dává i na 3 dny, do toho správného nálevu se zeleninou a prošpikované tím správným špekem, dobře ochucené a pak správně připravené, povařené, trochu popečené a šťávu PASÍROVAT (!!!), nejsme americký nebo anglický dobytek. A pak pěkně smetanu a doladit. Takhle se dělá kvalita a jestli my češi jsme, tak malí, že musíme za každou cenu pokukovat po těch pitomcích ze západu, aby jsme si připadali světoví.Tak si zasloužíte to, co z Vás udělali, jejich osly a otroky, já ale s Vámi nepotáhnu za tímhle cizáckým smradem. Dávám přednost a miluji Svíčkovou, Knedlo-vepřo-zelo, Štěpánskou, Znojemskou, Segedýnský guláš, Maďarák a všechno to, co uměli uvařit v nejlepší kvalitě dobří čeští kuchaři a naši rodiče a předci. To je naše domácí zlato. Proto si tenhle pořad strčte do pr*ele a můžete si ho tam rozmixovat na kašičku, pardon oprava, světově řěčeno - "Pasta anála". Od mišelina. :-)(29.5.2019)

  • Dudek

    První český Masterchef, kterého jsem opravdu poctivě sledoval. Líbí se mi, že Nova našla slušný balanc mezi originálem a lokálními potřebami. Není tak vyhrocené ani svižné jako americká verze, na druhou stranu to nemá ani tu otravnou repetičnost a někdy až absurdní dramatičnost. Porotci působí nápomocným dojmem, až se zdá, že jsou přítomni opravdu po celou dobu vaření. Těžko ale říct. Jejich vztah k soutěžícím na míle vzdálený tomu z originální série. Tady se až tak nehraje na jejich absolutní nadřazenost, ale spíše je vše na vlně rovnosti. Což je mimochodem někdy na škodu, a nemyslím si, že by porotci museli ze sebe dělat tak často šašky. Pod úrovní je někdy i jejich komunikace se soutěžícími, kterou mi hlava nebere… Na rozdíl od americké verze jsou porotci hlavně kuchaři a ne televizní hvězdy. Je to cítit hlavně v částech, kdy musí mluvit. To totiž není jejich silná stránka a někdy působí trošku úsměvně. Některé díly se ale pohybují dost za hranou a celek hodně shazují. Strašný průšvih je třeba vaření v pražském hotelu s divadelním představením ze strany hostů. To je fakt trapas, a ačkoli zpráva, kterou autoři předávali je jasná, šíleně to skřípe. Účast jednoho z porotců přímo v kuchyni, který měl soutěžícím “šlapat na krk”, ale dostává se spíš do vedlejší role přicmrnádavače je taky zbytečná. Další velký průser je díl, kde soutěžící museli pracovali s hmyzem. Absolutně nechápu, proč tam podobnou “legraci” autoři dávali. Porotci nad výslednými produkty div nezvrací, dělají si z toho srandu a jeden dokonce dává soutěžící do vlasů kobylky. WTF? Tenhle humor ze základní školy by úplně neměl být součástí vážně míněné kuchařské šou. Více respektu k jídlu by tomu tedy rozhodně slušelo více. Nepochopitelný je i díl, ve kterém soutěžící, kteří již soutěž opustili mají šanci na návrat. Zpět se dostane třeba žena, která vaří všechna jídla na jedno brdo (halušky na španělský způsob?), nebo mladík, který porotcům naservíruje nepoživatelné jídlo, protože při vaření neochutnával! Na druhou stranu to má i silné momenty. V dílu s hmyzem například dostanou soutěžící za úkol napodobit signature dish jednoho z porotců. Ač jsem o něm neměl úplně valné mínění, jakmile se pustí do vaření, je jasnou hvězdou dílu. Najednou není tak ztrnulý a je ve svém živlu. Jeho vaření je jeden z nejsilnějších momentů celé soutěže. Tahle řada Masterchefa je rozhodně velkým pokrokem, a až na některé nepříliš vydařené momenty spíše funguje. Pokud budou tvůrci ve své práci pokračovat, věřím, že vytvoří silnou kuchařskou reality show, na kterou bude radost se dívat v každý její moment. Hodnocení přidám až po zhlédnutí posledního dílu, komentář si spíše odkládám, v případě potřeby ještě doupravím.(19.5.2019)

  • honajz2
    *

    Mě by zajímalo, jak moc tu jde o vaření a jak moc tu jde o ty strašně smutné životní příběhy. Ńo fakt, kdo zatím postoupil dál? Samé smutné příběhy, až je to celé neuvěřitelné. Přijde mi, že jetu fakt jedno, jak umíte vařit, hlavně že postoupí sedmnáctiletá holka, co se většinu života stará o postiženého bratra a máma jí nemá ráda (nebo co to tam ještě bylo...). Jestli to takhle půjde dál, fakt půjde jenom o citovou vydíračku. To umím taky, hele - Porota Masterchefa: Dobrý den, kdo jste? Já: Dobrý den, jsem Evžen Větvička, mám 20 let a přijel jsem sem z Prahy. Jako dítě jsem žil u rodičů někde v Králíkách a pořád jsem měl velký sen o tom, že budu mít vlastní restauraci, tak jsem se učil vařit, ale moji rodiče pořád říkali, jak jsem špatný a že bych s nimi měl makat v Albertu, ale já jsem řekl ne, poslal jsem je do řitě a šel jsem do světa se svým milovaným pejskem Rexem do světa už v 18ti. Ve škole, jak na základní, tak na střední, se mi všichni posmívali, kvůli mému vzhledu, jelikož mám brýle s dioptriemi 16, jsem tlustý a jsem gay, nikdy jsem neměl žádné kamarády, tak jsem s pejskem žil v lese, ale po měsíci mi Rexíka zabili bezdomovci a udělali si ho na česneku, tak jsem utekl a zaměstnali mě v takové malé hnusné jídelně a tam jsem si začal plnit svůj sen a začal jsem vařit a teď tu stojím před vámi. Porota Masterchefa: A co jste nám udělal? Já: Havajský řízek podle Jirky Babicy. Porota Masterchefa: Wow, je to výborné, máte opravdu talent, nikoho s takovým elánem jsme tu ještě neviděli, tady máte zástěru a gratulujeme vám! Já: (rozbrečím se) Pane Bože, děkuju, to je můj největší sen, děkuju!!! TAK, a dost, všichni jsme to pochopili. 1* za sedmdesátiletého dědka, který stejné brzy poletí, jelikož mu nikdo neumřel a nestará se o postižené.(14.1.2019)

  • honajz
    odpad!

    Připadal jsem si jako u seriálu Lost. Spousta dobrých náznaků a tajemností, jen se bojíte, aby z toho autoři nechtěli lacině vybruslit lacinou a předem předpokládanou pointou - a ejhle! ono jo. Poslední díl pohřbil Lost, poslední díl a kolo s dezerty pohřbilo jakékoliv šance jen na vzdálené pomyšlení, že by se tady hrálo nějak fér. ((Pro ty, co neviděli - poměrně vyrovnané výkony, kolo s dezertem, z Leina talíře byli porotci docela unešeni, z Honzova nadšeni, až slintali a dojídali, což s enikdy nestalo, a Kristína přinesla muffiny s pomerančem a šlehačkou, z nichž byli porotci trochu rozpačití a říkali něco jako "Konečně se ti povedl i ten dezert". No, a hádejte, kdo vyhrál.). Rovnou ty soutěže zrušte, řekněte, komu a proč fandí porota, dejte mu cenu, a celou tu šaškárnu kolem si můžete odpustit. A jó vlastně - sledovanost a reklamní čas.. sorry, já zapomněl.(14.6.2019)

  • borohub
    ****

    Já nechápu proč má Nova pořád tendenci nasazovat sračky jako Superstar, Hlas a nedá větší prostor podobným reality-show kde ti lidé skutečně většinou i něco umí. Ano uznávám i tato reality-show má svoje slabší momenty (např. vaření v hotelu, kde scény byly očividně nahrané) ale celkový dojem to nějak nekazí. Porotci jsou dobře vyvážení, docela se doplňují i když asi nejvýraznější je právě Přemek Forejt. Co mě trochu vadí je to, že porotci docela očividně nějaký soutěžícím nadržují a některé naopak docela dusí, mnohdy vyletí člověk, který si to nezaslouží (ano neměl jsem příležitost jídlo daného soutěžícího ochutnat, ale ono mnohdy stačí pohled jak se dotyčný pohybuje v kuchyni). Příliš se mi nelíbí servírování soutěžících - je to takové vyumělkované až to jídlo vypadá nechutně. Hodnotím možná přehnaně vysoko, ale v porovnání s ostatními pořady je tohle špička. 75%(26.5.2019)

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace