Reklama

Reklama

You Should Have Left

  • Slovensko Mali ste odísť
Trailer

S manželstvom Thea a jeho oveľa mladšej manželky Susanny to nevyzerá dobre. Už dlho si navzájom nedôverujú a majú tajomstvá. Víkend s dcérou v odľahlom prázdninovom dome je posledným pokusom o záchranu ich krehkého vzťahu. Tam sa však Theo ocitne tvárou v tvár tajomnej sile, ktorá, ako sa zdá, vie o ňom a Susanne všetko. A začína sa hra na mačku a myš, v ktorej sa ocitnú oni dvaja. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Decentní psychologický Thriller s tradičně dobrým Kevinem Baconem a nádhernou Amandou Seyfried. Film plyne hodně pomalým tempem a krom závěrečné třetiny se nic moc zajímavého nestane, což já samozřejmě nemusím. Mělo/mohlo to být strašidelnější i atmosféričtější a ono se film o Horor spíše jen opírá. Alespoň řemeslo je zvládnuto s přehledem, snové sekvence jsou slušné a rozuzlení je poměrně zajímavé. Lehce zapomenutelný film, na který si nejspíš za týden už nevzpomenu. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5.5. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné mysteriózní drama o tom, že vlastní stín nás vždy nakonec dožene. Trojlístek Theo + Susanna + dcera Ella chce změnu, chvíli pro oddech, a tak si pronajmou v Anglii dům. I když má příběh pomalejší rozjezd, z drobných náznaků je jasné, že něco není v pořádku. Kdo z manželů dům na internetu skutečně našel? Mohou se Theovy noční můry stát skutečností, nebo zůstanou v říši fantazie? A proč vůbec Theo trpí úzkostnými stavy spojenými s nočními děsy? Tajemství, které si úzkostlivě střeží, začíná postupně prosakovat na světlo. A pak ten dům! Dům, co stojí na domu, který byl postaven na domu, co stál na domu, jehož základem byla kdysi věž, postupně ožívá a temnota se zdá být na dosah. Místy příjemná pochmurná atmosféra, solidní kamera, slušné herecké výkony, které táhne K. Bacon. Konec mě potěšil. Nic pro spěchající a milovníky třeskuté akce - 3,5* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod bol zaujímavý, pričom i mysteriózne základy boli položené vcelku fajn. Tiež sa nemôžem ubrániť pocitu, že to malo myšlienku, takže nejde iba o duchovne prázdny horor. Na druhú stranu som čakal trochu lepšie hororové prvky. Tiež tu nefunguje chémia medzi postavami, aj keď Kevin Bacon hral celkom zaujímavo. Vcelku spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon propadá v pronajatém nehostinném domě ve Walesu svým nočním můrám a symbolicky slaví návrat po více jak dvaceti letech, které uplynuly od jeho účasti na filmu "Ozvěny mrtvých", co je do jisté míry vzdálenou ozvěnou tohoto počinu, ke spolupráci se zkušeným tvůrcem Davidem Koeppem. Oběma asi bylo předem jasné, že tento skromně pojatý projekt nezastíní chystaný výstřik ze scenáristického péra Koeppa, jakým má být chystaný "Indiana Jones 5", tudíž kromě obstojně hrajícího Kevina Bacona a atraktivní herecké partnerky Amandy Seyfried už toho mnoho zajímavého v tomto filmu k vidění není. A je až s podivem, že se dvě hvězdy takového formátu do tohoto nevýrazného filmu nechaly uvrtat. Čekal bych spíše herecké osazenstvo nižší svítivosti. Děj filmu je opravdu hluboce o ničem, tedy hned ne, ovšem než se ve filmu něco podstatného stane, hrozí, že kolíbavé tempo diváka uspí. Až pak po drahné době dojde na rádoby hrůzostrašné úkazy, vzkazy a jiné výjevy, tak to zrovna moc imponující či impozantní není. A pointa i jakékoliv odhalení je naprosto průhledné, takže ani v tomto ohledu to neoslní nápaditostí. Přitažlivá Seyfried je naprosto sexuálně nevyužitá, sice kopuluje v autě se svým manželem, ale jak dál divák zjistí, tak jí to nestačí. Kupodivu mě tahle linie naznačené nevěry poměrně bavila více, než jalové a skromně pojaté hororové hody, co by víceméně stylem zapadly do devadesátek. Film je celkově unylý, nestrašidelný, psychologicky nevěrohodný, dobrých režijních nápadů má pomálu, režijně je průměrný, ovšem Bacon je solidní tahoun a odkroutil si svůj herecký úkol zdatně. Film to celkově dotáhl na průměrné známky. 5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To, že skoro v každém horroru (hlavně americkém) musí hrát nějaké dítě/děti, považuju za degeneraci a degradaci tohohle žánru, protože kdo se pak asi může u takového filmu bát, že jo. Tady se to dá ještě jakž takž akceptovat, protože se jedná v první řadě o psychothriller, i když (hlavně ke konci) s mysteriózními a horrorovými prvky. Kdyby ona holčička bývala byla o něco míň nechutně roztomilá, neměla tak odporně roztomilou pusinku a očička a neajlavjúovala tolik svého dédyho, dám možná i čtvrtou. Líbila se mi klidná kamera, líbil se mi "escherovský" dům, líbila se mi Seyfried s Baconem a byl tam navíc i jeden dobrý vtípek ("It's English"). Ale ty hezounký roztomilý děcka mi v tomhle druhu filmů holt přijdou jako strašní kazišuci, takže jednou zkouknout a do koše s tím, repete už nebude. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Toto je prvá americká filmová adaptácia románu Daniela Kehlmanna. (Pat.Ko)
  • Keď sa Theo (Kevin Bacon) pozrie na telefón svojej manželky, vidíme, že poskytovateľom siete je EE. Kevin Bacon je tvárou EE a vo svojich reklamách vystupuje od roku 2012. (Pat.Ko)
  • Film je natočen na základě stejnojmenné knihy „You Should Have Left“ od Daniela Kehlmanna, která vyšla v roce 2017. (SONY_)

Reklama

Reklama