Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

luka4615 

všechny recenze uživatele

První polovina snímku In the Tall Grass se nese ve znamení bravurního příběhu a precizní atmosféry, která velmi snadno upoutá Vaši pozornost. Bohužel, tvůrcům se tento nadějný začátek zcela rozsypal pod rukama, jelikož dále jen to jen chaotická změť špatných rozhodnutí a nepochopitelného vypravěčského balastu, což výsledný dojem poměrně markantně sráží na pozici dalšího hororového průměru. Škoda. (Netflix) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V tomhle travnatém poli se cesty záhadně objevují a mizí, Slunce na obloze mění polohu protože světové strany jsou nestálé, existují tu časoprostorové díry, vznikají alternativní časové linie a vytvářejí se tudíž i lidské duplikáty... A není cesty ven. Na vině je podle všeho tajemná černá skála, starší než Indiáni, než ledovce, starší než... A proč chtít vlastně ven? Stačí se skály jen dotknout a člověk najednou prozře, Vidí, Ví. Spása je tak jednoduchá. A maso je tráva... Možná trochu Lovecrafta nebo Holdstocka, trochu LOSTů nebo Kostek a spousty dalších knížek a filmů, prostě pan King, ale ve výsledku originální hustoatmosférické mysteriózní drámko se zajímavými herci a jednou krásnou brazilskou holkou. Kvůli zdejšímu nízkému hodnocení zaokrouhluju nahoru, 90%. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Výchozí premisa je ve své jednoduchosti naprosto geniální (mrazivá iracionalita obyčejného pole které láká, vláká a už nepustí..) a první cca čtvrtina filmu je díky tomu fakt poutavá.. Potom to ale zachce mít ambici být sofistikované a paradoxní a mythologické a blablabla a každou další minutou mě to tak zajímalo méně a méně... Ještě v průběhu tam bliklo pár fajn momentů, ale jinak pruda... Takže za 3 s odřenýma ušina.. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Cale a jeho tehotná sestra Becky zastavia na krajnici aby si oddýchli na dlhej ceste do San Diega. Z poľa však započujú detský plač a volanie o pomoc. Čoskoro zistia, že pole s vysokou trávou uprostred Kansasu v sebe ukrýva čosi desivé a že dostať sa odtiaľ bude takmer nemožné...V roku 2012 vydali novelu s rovnakým názvom Stephen King a jeho syn Joe Hill a teraz sa dočkala filmového spracovania z produkcie Netflixu. Dej príbehu pripomína Kukuričné deti avšak pointa je trochu iná, časová slučka film posúva na hranicu sci-fi príbehu. Prostredie je pre horor ako stvorené a aj celkové spracovanie celkom príjemne prekvapilo. Pravdou však je že pre Kinga mám slabosť a tak možno aj hodnotím trochu nekriticky, tých 65% si však film zaslúži určite. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Cakal som od adaptacie S.Kinga viac. Je to niečo medzi kukuričnými deťmi a kockou, len prenesene do trávnatého pola. Začiatok da dal, ale potom to uz bolo celé také monotónne. Stale len pokrikovanie a hľadanie niečoho, či niekoho a naozaj po čase ma to začalo riadne iritovať. Gore tu nebolo vobec, atmosféry len za mak a príbeh točiaci sa okolo veľkej trávy a záhadnej skaly, tiež moc nenadchol. Veľmi slabý mindfuck, ktorý na hlavné otázky vobec neodpovedal a to bola velká škoda. Nuda tu celkom ani nebola, keď lietali stále hore dole, takže za slabé 3* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)
  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)

Reklama

Reklama