Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (181)

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Takový standardní díl Krajních mezí, kde pointa/vysvětlení člověku dojde asi tak po dvaceti minutách filmu. Dobře zahrané..i robotkou. Slušné kulisy i efekty ke konci. Prostě áčkovější sci-fi. Nicméně škoda nevyužitého potenciálu, že se děj neposunul dál a hlouběji ve vysvětlení, co se stalo a kam se bude stane dál. 69%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi ten nápad s vyhlazením lidstva. Matka mi přišla mimořádně empatická a její péče ukázková. Prostřední část se malinko táhne, Swanková je strašně nesympatická a dcera se chová často nelogicky, ale poslední půlhodina to celkem zvedá. I triky vypadají slušně. Učebnicový Asimov ve slabším provedení. ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až tak zlé. Niektoré veci už v komentároch navôkol mohli padnúť. Skrátka, spočiatku to vyzeralo dosť dobre. Len dáko v tretej tretine sa to začína vyvíjať nie až tak nádejne ako doposiaľ. Ale to je len môj subjektívny názor. Je tam cítiť vplyv Terminátora, možno i Vesmírnej odysey, asi kvapky Matrixu, niečo i z 10 Cloverfield Lane, ale to by nemuselo až tak prekážať. Filmu dosť napomáha H. Swank, nemyslím si, že by jej prítomnosť bola odveci. Niektoré efekty, v exteriéroch snímke nepridajú, ale to tiež nebude až taký problém, len správanie postáv je, vrátane „robotky“ niekedy akoby nelogické (?zámer). To vyvrcholenie, vyústenie filmu pôsobí jasne, ale zároveň – chýba tam asi ďalšie dorozprávanie alebo usmernenie, imho skrátka nejako sa pekne vybudovaná stavba filmu zrútila, hoci to dlhú dobu celkom sympaticky fungovalo. +Možno trochu skrátiť stopáž by bolo ústretové. Škoda. *** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídne komorné sci-fi, ktoré má slušne prepracovaný vzťah "matka" a dcéra, tá komorná atmosféra uzavretého priestoru dobre funguje a slušne to pokračuje i po návšteve Hilary Swank, no problém som začal pociťovať s blížiacim sa záverom, kde divák zistí, že nedostáva odpovede na všetky otázky hlavne týkajúce sa okolitého sveta. Je to podané dosť stručne bez nejakého hlbšieho rozboru, čo je veľká škoda, pretože po filme vo vás zostane ten známy pocit premarnenej príležitosti. Stačilo trocha vygradovať scenár, prípadne dialógy, pridať nejakých 10 minút a výsledok by bol o dosť lepší. Celkovo lepší priemer, slabšie 4 hviezdy. 70%. ()

JM87

všechny recenze uživatele

Velice příjemný scifi z budoucnosti od Netflixu. Nechávalo mi to v hlavě v průběhu otázky a to mám rád. V jistých scénách a směrech podobnost s Aliens a Terminator 2 :) Obě herečky byly super a Clara Rugaard jako celkem nováček by mohla ještě v nějakých filmech zabodovat. Za mě 95%, díky za ten film :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama