Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pěkně obsáhlý dokument o sympatickým vrahovi. Je v něm řečeno vše od narození až po smrt. Určitě se musí pochválit zpracování těch pásek, ty datumy byly fakt suprově zobrazeny. Jinak bych v tom neviděl zas takový zázrak. Bylo tam toho sice řečeno dost, ale něco význačného mi přece jen chybělo. Trochu mi připadalo, že je dokument natáčen pro mladší publikum, jako že s nechutnými praktiky byli filmaři opatrní. Uvítal bych díly o něco kratší, slyšeli jsme z toho příběh jako by obyčejného člověka. Těšil jsem se na Tedyho doznání, které bylo velmi krátké. Nejzajímavější bylo vždy, když se Bundy objevil přímo na obrazovce se zvukem. 80/100 ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, pěkně chronologicky a logicky, podloženě sesumírovaný přehled o jednom z nějvětších hovad 70' a 80' let dvacátého století. Ted Bundy je jméno, které zná prakticky každý, kdo dokáže chodit, číst a počítat, přesto hromada informací mi byla neznámá a Joe Berlinger mi touto minisérií rozšířil moje částečné povědomí a časové zařazení. Tento cestopis západním pobřežím, "Real Escape Exit Game" a kurz maskování, následovaný výukou amerického právního systému mě hodně potěšil. Zajímá mě, koho si na paškál Berlinger vezme příště. ()

Reklama

Johny303 

všechny recenze uživatele

Člověku je až smutno z toho, že se takoví parchanti stávají hlavními hrdiny filmů, knih a dokumentů. Jenže zrovna u zločinců typu Bundyho se není čemu divit. Odporná parodie na člověka, která si z brutálního zabíjení mladých dívek utvořila denní rutinu, totiž dokázala měnit tváře stejně snadno, jako se mění stupně na přehazovačce od bicyklu. Bundyho tak nesledujeme pouze jako odporného vraha a zdatného útěkáře, ale také jako příležitostného advokáta, playboie a ublíženou oběť společnosti, přičemž dokument podrobně sleduje celý průběh případu, nabízí dostatek dobových záběrů a neopomíjí výpovědi žádné z důležitých osob. V přehledném časovém rozvrhu se tak postupně propracovává až k velkému finále, které dopadlo tak jak dopadlo i díky zcela revolučnímu způsobu identifikace pachatele. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokument složený s ústřižků života toho nekrofilního kripla plus rozhovory se zúčastněnými. Dobře zpracováno. Akorát trochu natažené, v podstatě v posledním díle k závěru se dozná k nekrofilií a vraždám, obviní z toho rozmáhající se pornoprůmysl a dokumentaristi tím ukončí sérií, což je trochu mrzuté. Myslím, že tohle šlo trochu osvětlit. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná archivářská i investigativní práce, která není tak žánrotvorná a převratná jako první série Making a Murderer, spíš vychází z bádání a životní práce druhých. Ale to neumenšuje detailnost a vhled do Bundyho života i do dobového kontextu jeho působení, soudu a nakonec pobytu ve floridské cele smrti. Ted Bundy je magnetizující osobnost, potenciální úspěšný politik, ze kterého se souhrou psychologických faktorů stal nejobávanější sériový vrah. Pro příznivce psycho-detektivky Mindhunter je tohle povinnost, i proto, že Bundy byl jedním z podstatných faktorů tehdy vznikající kriminalistické disciplíny. Mrazivé, nepříjemné a pardon my words... toxické. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama