Reklama

Reklama

Monos

  • Kolumbie Monos (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Monos je dechberoucí sága o přežití, odehrávající se v odlehlých horách Jižní Ameriky, zahalených do neprostupné mlhy. Film sleduje skupinu osmi mladých vojáků, chlapců i dívek, s přezdívkami jako Rambo, Šmoula, Bigfoot, Vlk a Bum Bum, kteří dohlížejí na americkou rukojmí Doctoru (Julianne Nicholsonová). Komando dospívajících dětí ve dne podstupuje vojenský výcvik a v noci se oddává radovánkám mládí. Jejich mise je stejně nejasná jako výhled do okolní džungle, a jelikož se velící důstojník do zapadlého koutu Amazonie vypravuje jen občas, vyžadovaná kázeň se začíná drolit. Náhlé rozkazy z centra Organizace mohou fungování prazvláštní jednotky rozvrátit úplně... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (61)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi sexy natočeno. Mám na festivalu rád tyhle filmy, které vypadají audiovizuálně vymazleněji, než jako kdyby někdo vzal poprvé do ruky obyčejnou kameru, píchnul ji do stativu a tam ji nechal stát, a pak se mu ani nechtělo moc stříhat. Monos má nádhernou kameru, plné barvy, dynamický střih, boží hudbu. A pokud pro mě první polovina byla tak trochu existenciální nuda (byť velmi atmosférická, takže jsem si ji víceméně užíval), v půli druhé se rozjel nefalšovaný tropický survival. Takhle by to šlo! #KVIFF2019 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No ved dobre, dobre, odlahle hory Juznej Ameriky vyzeraju kul na prvy pohlad, len ja aj chcem vediet, o ake hory ide. Pravdepodobne Andy, je tam vsak este i Guyanska Vysocina - tiez splna predpoklady pre "odlahle zamlzene hory Juznej Ameriky". Kazdopadne rezisersky len priemer, komando deti pomaly v pralesoch dospieva a ...dalej nic, len chodia z A do B, C, D, E ...... nepochopil som ani aky zmysel mala ich vyprava, oficialny text distributora hovori o tom, ze ciel ich vypravy je nejasny .... 50 % ()

Reklama

triberpaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Palčivé otázky pro pětihvězdičkáře: 1) Kde se to dělo? 2) Kdy se to dělo? 3) Co se stalo s hlavními postavami? (vedlejší otázka za 10 zlatých bludišťáků - kdo byly hlavní postavy, odkud pocházely a jaký je jejich příběh?). Ajó, dyť na tom vlastně nezáleží! Ono to mělo "brutálně nabitý audiovizuál"! Asi jako 95% ostatních filmů v historii planety. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Mě tohle festivalový dětský hraní na vojáky moc neoslovilo. Hlavně mi scházely víc napínavý scény. Každá zajímavější scéna totiž většinou skončila dřív než jsem si stačil v duchu pomyslet "teď je to zajímavý a určitě se to rozjede". Lehce survivalová část v závěru byla vcelku fajn, bohužel jí však předcházela převážně nudná část v původnim táboře. Po technický stránce ale docela zajímavá podivaná a výprava po Amazonský přírodě hodně dobrá. Rád bych za tohle dal aspoň průměrný hodnocení, ale přebytek zbytečnejch scén (zejména v první půli), divná hudba, neochota pořádně rozject scény v napínavějších momentech a celkově jakoby "artový" pojetí celýho bijáku mi to prostě nedovolí, dvě hodně silný hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priznávam, uznávam, že to má vďaka forme spracovania (respektíve) špine naokolo, výberu prostredia či vsuvke počasia, pomerne solídne podivný nádych "tajomna". Lenže kde samotný snímok ťahá nahor prevedenie ako také, tam ho dolu zas tlačí samotný príbeh bez výrazných dejových vstupov. Človek by povedal, že im všetkým "prejebe" viac. Teda tak to sľubovali, no bohužiaľ nesplnili. Nebavilo a už vôbec nepôsobilo (údajne) SEXI (ako som sa dočítal). Koniec koncov ako aj mohlo, keď sa človek pozeral na dojebakovaných, douhrovaných cigáňov bez štipky charizmy či erotična .. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Kolumbii, vrátane mesta Medellin či národného parku Chingaza. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama